ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Home » Balzaminis salotų padažas
Naudinga

Balzaminis salotų padažas

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-07-22
Komentarų: 0
1 min. skaitymo
Balzaminis salotų padažas
Balzaminis salotų padažas

Balzaminis salotų padažas – šis klasikinis salotų užpilas pasižymi subalansuotu skoniu – švelniai aštresnis, gaivus ir šiek tiek salstelėjęs. Paprastas, bet išraiškingas – praturtins bet kurį patiekalą.

Balzaminis salotų padažas: receptas

Puikiai tinka tiek žaliosioms salotoms, tiek daržovių ar grūdų dubenėliams pagyvinti.

Ingredientai:

  • 5 valg. š. ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • 2 valg. š. balzaminio acto
  • 1 a. š. Dižono garstyčių
  • 1 šalotinis svogūnas
  • ¼ a. š. druskos
  • žiupsnelis grūstų juodųjų pipirų
  • medaus saldinimui (nebūtina)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Šalotinį svogūną labai smulkiai supjaustyti ir, kartu su kitais ingredientais, sudėti į stiklainį su sandariu dangteliu ir gerai užsukti.
2. Energingai purtyti stiklainį apie 30 sekundžių, tada paragauti ir, jei norisi, įlašinti šiek tiek medaus.
3. Laikyti šaldytuve, sandariai uždengtą, iki trijų dienų.
4. Prieš pilant ant salotų, dar kartą gerai supurtyti stiklainio turinį.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Balzaminis padažasPadažasPadažas salotomsSalotų padažas

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Avižinė bananų košė, brinkinta per naktį
Košės

Avižinė bananų košė, brinkinta per naktį

2025-07-21
Amareto sausainiai
Desertai

Amareto sausainiai – ypatingai purūs

2025-07-18
Traiškytų agurkų salotos su feta ir krapais
Receptai

Traiškytų agurkų salotos su feta ir krapais

2025-06-04
Kaip greitai pasigaminti naminį lydytą sūrį
Naudinga

Kaip greitai pasigaminti naminį lydytą sūrį: skaniau nei iš parduotuvės

2025-06-16

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?