ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Balzaminis salotų padažas
Naudinga

Balzaminis salotų padažas

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-07-22
Komentarų: 0
1 min. skaitymo

Balzaminis salotų padažas – šis klasikinis salotų užpilas pasižymi subalansuotu skoniu – švelniai aštresnis, gaivus ir šiek tiek salstelėjęs. Paprastas, bet išraiškingas – praturtins bet kurį patiekalą.

Balzaminis salotų padažas
Balzaminis salotų padažas

Balzaminis salotų padažas: receptas

Puikiai tinka tiek žaliosioms salotoms, tiek daržovių ar grūdų dubenėliams pagyvinti.

Ingredientai:

  • 5 valg. š. ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • 2 valg. š. balzaminio acto
  • 1 a. š. Dižono garstyčių
  • 1 šalotinis svogūnas
  • ¼ a. š. druskos
  • žiupsnelis grūstų juodųjų pipirų
  • medaus saldinimui (nebūtina)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Šalotinį svogūną labai smulkiai supjaustyti ir, kartu su kitais ingredientais, sudėti į stiklainį su sandariu dangteliu ir gerai užsukti.
2. Energingai purtyti stiklainį apie 30 sekundžių, tada paragauti ir, jei norisi, įlašinti šiek tiek medaus.
3. Laikyti šaldytuve, sandariai uždengtą, iki trijų dienų.
4. Prieš pilant ant salotų, dar kartą gerai supurtyti stiklainio turinį.

Taip pat skaitykite

Gaivios salotos su kepta lašiša
Gaivios salotos su kepta lašiša
2025-06-24
Angliškos bandelės „Scones“ su šilauogėmis
Angliškos bandelės „Scones“ su šilauogėmis
2025-07-21
Kepta košė karšto oro gruzdintuvėje
Kepta košė karšto oro gruzdintuvėje – neįtikėtinai skani
2025-08-11
Marinuotos česnako galvutės: paprasta paruošti ir labai skanu
Marinuotos česnako galvutės: paprasta paruošti ir labai skanu
2025-09-05

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Balzaminis padažasPadažasPadažas salotomsSalotų padažas

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Falafeliai
Receptai

Falafeliai ir jais įdarytos pitos duonelės

Gastroenterologė įvardijo 3 kenksmingiausias sriubas
Sveikata ir grožis

Gastroenterologė įvardijo 3 kenksmingiausias sriubas ir papasakojo, kuri yra naudingiausia

Norite, kad jūsų namai kvepėtų? Jums reikės vos vieno produkto
Gyvenimas

Norite, kad jūsų namai kvepėtų? Jums reikės vos vieno produkto

Aknė žandikaulio srityje, kaip sau padėti?
Sveikata ir grožis

Aknė žandikaulio srityje: kas ją sukelia? Atsakymas nustebins

Kodėl paprastai saugiais laikomi grybai gali tapti pavojingi
Sveikata ir grožis

Kodėl paprastai saugiais laikomi grybai gali tapti pavojingi

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?