Balzaminis salotų padažas – šis klasikinis salotų užpilas pasižymi subalansuotu skoniu – švelniai aštresnis, gaivus ir šiek tiek salstelėjęs. Paprastas, bet išraiškingas – praturtins bet kurį patiekalą.
Balzaminis salotų padažas: receptas
Puikiai tinka tiek žaliosioms salotoms, tiek daržovių ar grūdų dubenėliams pagyvinti.
Ingredientai:
- 5 valg. š. ypač tyro alyvuogių aliejaus
- 2 valg. š. balzaminio acto
- 1 a. š. Dižono garstyčių
- 1 šalotinis svogūnas
- ¼ a. š. druskos
- žiupsnelis grūstų juodųjų pipirų
- medaus saldinimui (nebūtina)
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Šalotinį svogūną labai smulkiai supjaustyti ir, kartu su kitais ingredientais, sudėti į stiklainį su sandariu dangteliu ir gerai užsukti.
2. Energingai purtyti stiklainį apie 30 sekundžių, tada paragauti ir, jei norisi, įlašinti šiek tiek medaus.
3. Laikyti šaldytuve, sandariai uždengtą, iki trijų dienų.
4. Prieš pilant ant salotų, dar kartą gerai supurtyti stiklainio turinį.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.