Kodėl verta gaminti bandeles su obuoliais
Bandelės su obuoliais ir medumi sujungia du skonius – švelnus medaus saldumas ir gaivus obuolių rūgštumas. Šis desertas puikiai tinka šeimos vakarienėms ar svečių vaišinimui.
Receptas išsiskiria tuo, kad naudojamos dvi skirtingos tešlos. Mielinė tešla suteikia bandelėms oro ir minkštumo. Varškės tešla prideda kreminės tekstūros ir sodaus skonio.
Graikiniai riešutai įdare suteikia traškumo. Cinamonas ir medus atskleidžia šiltus rudens aromatus kiekviename kąsnyje.
Reikiami ingredientai bandelėms
Mielinei tešlai:
• 550 g miltų
• 150 ml šilto pieno
• 150 ml šilto vandens
• 1 kiaušinis
• 7 g sausų mielių
• 4 šaukštai augalinio aliejaus
• 3 šaukštai cukraus
• 1 šaukštelis druskos
Varškės tešlai:
• 500 g minkštos varškės
• 2 kiaušinių baltymai
• 250 ml augalinio aliejaus
• 250 g cukraus
• 30 g kepimo miltelių
• 800 g miltų
Įdarui:
• 300-400 g nuluptų obuolių
• 2 šaukšteliai citrinų sulčių
• 120 g graikinių riešutų
• 150 g cukraus
• 100 g medaus
• 0,5 šaukštelio cinamono

Tešlos gaminimo žingsniai
1. Sumaišykite šiltą pieną ir vandenį. Įmuškite kiaušinį ir išplakite. Atskirame dubenyje sumaišykite sausuosius mielinės tešlos ingredientus.
2. Mažomis dalimis supilkite sausuosius ingredientus į skysčių mišinį. Minkykite, kol gausis elastinga tešla. Uždenkite plėvele ir palikite šiltoje vietoje 1 valandą.
3. Varškės tešlai sumaišykite varškę, baltymus, aliejų, cukrų ir kepimo miltelius. Plakite mikseriu iki vientisos masės. Palaipsniui įberkite miltų ir minkykite minkštą tešlą. Padėkite šaldytuve 30 minučių.
Įdaro ruošimas ir formavimas
1. Sutarkuokite obuolius ir sumaišykite su 2 šaukštais cukraus bei citrinos sultimis. Palikite 10-15 minučių, kad išskirtų sultis. Nupilkite susikaupusias sultis.
2. Graikinių riešutų dalį pakepinkite sausoje keptuvėje ir susmulkinkite. Keletą riešutų palikite papuošimui. Sumaišykite obuolius su riešutais, likusiu cukrumi, cinamonu ir medumi.
3. Abi tešlas sumaišykite ir padalinkite vienodais gabalais. Kiekvieną dalį iškočiokite, centre uždėkite įdarą ir suformuokite rutulį.
Kepimo procesas ir patarimai
1. Išdėstykite suformuotas bandeles ant kepimo skardos. Palikite 20 minučių, kad pakiltų. Ant kiekvienos bandelės viršaus uždėkite graikinio riešuto pusę.
2. Uždenkite ruošinius riebalais išteptu kepimo popieriumi. Lengvai prispauskite antra kepimo skarda – tai padės bandelėms išlaikyti formą.
3. Kepkite 200°C orkaitėje 15-20 minučių tarp dviejų kepimo skardų. Paruoštos bandelės turės auksinę spalvą ir skanų aromatą visame name.
Nuotraukos asociatyvinės © Ideogram @ Midjourney