Daržovių apkepas su sūriu – švelnių, sluoksniuotų daržovių apkepas auksiniu, traškiu viršumi. Tai kremiškas, sotus ir aromatingas patiekalas.

Daržovių apkepas su sūriu: receptas
Klasikinis skonių derinys, kuriame dera minkštumas, sodrumas ir subtilus sūrio aromatas, puikiai tinkantis tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui.
Ingredientai:
- Gabalėlis sviesto
- 4 šalotiniai svogūnai
- 350 g morkų
- 850 g bulvių
- 450 ml daržovių sultinio
- 300 ml grietinėlės
- 75 g Parmezano sūrio
- 1 valg. š. šviežių petražolių
- druska ir šviežiai malti juodieji pipirai
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 200°C temperatūros. Ištepti plačią kepimo formą sviestu.
2. Įkaitinti šiek tiek sviesto keptuvėje, suberti smulkiai pjaustytus svogūnus ir keptu apie 5 min, kol suminkštės. Sudėti gabaliukais pjaustytas morkas ir maišant pakepti 30 sek. Perkelti į paruoštą formą. Pagardinti druska ir pipirais.
3. Bulves supjaustyti plonais diskeliais (tam labai praverčia mandolina).
4. Ant morkų ir svogūnų supilti trečdalį sultinio ir trečdalį grietinėlės. Ant viršaus išdėlioti pusę bulvių. Pagardinti, tada supilti dar trečdalį sultinio ir grietinėlės. Švelniai paspausti daržoves į skystį. Ant viršaus sudėlioti likusias bulves tvarkingais, šiek tiek persidengiančiais sluoksniais. Pagardinti, supilti likusį sultinį ir grietinėlę. Švelniai paspausti, tada pabarstyti sūriu. Uždengti folija.
5. Kepti apie 30 min, kol bulvės kraštuose suminkštės. Nuimti foliją ir kepti dar 25 min, kol visos daržovės bus iškepusios, o viršus taps auksinės rudos spalvos. Pabarstyti petražolėmis prieš patiekiant.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.