ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Daržovių fritata – gardus pasirinkimas pusryčiams
Receptai

Daržovių fritata – gardus pasirinkimas pusryčiams

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-08-04
Komentarų: 0
1 min. skaitymo
Daržovių fritata – gardus pasirinkimas pusryčiams
Daržovių fritata – gardus pasirinkimas pusryčiams

Daržovių fritata – tai sotus, lengvai paruošiamas patiekalas, puikiai tinkantis pusryčiams, o taip pat gali būti pasirinkimas lengviems pietums ar vakarienei.

Daržovių fritata: receptas

Fritata yra universali – galima naudoti įvairias likusias keptas daržoves, tad tai ir skanus, ir praktiškas pasirinkimas.

Ingredientai:

  • 2 arb. š. augalinio aliejaus
  • apie 350 g įvairių daržovių (paprikos, pievagrybiai, cukinijos, špinatai ir pan.)
  • 6 kiaušiniai (išplakti)
  • 100 g čederio sūrio
  • druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti aliejų didelėje, orkaitei naudpti tinkamoje keptuvėje ant vidutinės kaitros. Daržoves supjaustyti norimo dydžio gabaliukais ir apkepti keptuvėje. Pagardinti druska ir pipirais.
2. Supilti išplaktus kiaušinius ir pabarstyti tarkuotu sūriu. Sumažinti kaitrą ir kepti 5-10 min, kol matysis, kad fritatos apačia pradėjo tvirtėti.
3. Tuo tarpu įkaitinti grilių iki aukštos temperatūros. Perkelti keptuvę nuo kaitlentės po griliumi ir kepti kol fritatos viršus apskrus, sūris išsilydys ir ims burbuliuoti, o kiaušiniai pilani sutvirtės (apie 5-10 min).
4. Patiekti supjaustytą gabalėliais su šviežiomis daržovėmis šalia.

Taip pat skaitykite

7 paprikos panaudojimo būdai.
7 Paprikos panaudojimo būdai. Paprastumas nustebins
2025-08-12
Paslaptis, kaip sukurti tobulą prancūzišką sviestinį kremą – atsikratykite tryniais ir pasigaminkite šį skanėstą!
Paslaptis, kaip sukurti tobulą prancūzišką sviestinį kremą – atsikratykite tryniais ir pasigaminkite šį skanėstą!
2025-12-07
Kokosinė kalakuto krūtinėlė kepta orkaitėje
Kokosinė kalakuto krūtinėlė kepta orkaitėje
2025-06-26
Trinta šakninių daržovių sriuba
Trinta šakninių daržovių sriuba – taps mėgstamiausia vėsiomis dienomis
2025-07-30

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:daržovėsdaržovių patiekalaiFritata

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kodėl į skalbimo mašiną reikia įberti juodųjų pipirų
Gyvenimas

Kodėl į skalbimo mašiną reikia įberti juodųjų pipirų

Kodėl moterys turėtų valgyti moliūgų sėklas?
Sveikata ir grožis

Kodėl moterys turėtų valgyti moliūgų sėklas?

Mokslo metų pradžia: skirtingos tradicijos pasaulyje
Įdomu

Mokslo metų pradžia: skirtingos tradicijos pasaulyje

Kiek šaukštų majonezo per dieną galima suvalgyti, kad būtų išsaugota gera sveikata
Sveikata ir grožis

Mitybos specialistas paaiškino, kiek šaukštų majonezo galima suvalgyti per dieną, kad būtų išsaugota gera sveikata

Kaip sodinti ir auginti šaldytus braškių daigus?
Sodas ir daržas

Kaip sodinti ir auginti šaldytus braškių daigus? Pataria profesionalai

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?