Visi žino, kad iš pusgaminių organizmas negauna jokios naudos. Švedų dietologė Signe Swanfeldt perspėjo, kad kai kurie šaldyti maisto produktai gali labai pakenkti sveikatai, ypač širdies būklei. Specialistė išskyrė žalingiausius šaldytus gaminius, kurių reikėtų vengti.
Kenksmingiausi šaldyti maisto produktai
Tarp pavojingiausių šaldytų produktų dietologė pirmiausia paminėjo šaldytą picą, dažnai gardinamą apdorota mėsa. Tokios mėsos sudėtyje yra daug sočiųjų riebalų ir natrio, todėl tai didina riziką susirgti širdies ir kraujagyslių ligomis. Be to, toks maistas dažnai lemia nutukimą.
Specialistė perspėjo, kad vertėtų vengti tokių šaldytų gaminių, kuriuos galima tiesiog pašildyti mikrobangų krosnelėje, nes jie dažniausiai turi daug konservantų, pridėtinio cukraus ir druskos.
Taip pat pavojingi yra šaldyti kepiniai, nes juose gausu cukraus ir sočiųjų riebalų, kurie gali sukelti diabetą ir nutukimą.
Šaldyti maisto produktai, kuriuos galima valgyti
Vis dėlto dietologė pabrėžia, kad kenksmingi yra ne visi šaldyti produktai. Drąsiai galima valgyti šaldytus vaisius ir uogas, kurie išlaiko daug vitaminų ir antioksidantų. Taip pat nereikėtų bijoti viso grūdo duonos, kuri taip pat gali būti šaldyta ir išlaiko maistinę vertę.
Svarbiausia – atidžiai skaityti etiketes ir vengti produktų su daug pridėtinių medžiagų, cukraus bei sočiųjų riebalų.
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.