Ne paslaptis, kad raudona žuvis yra vienas sveikiausių produktų, prisotintas naudingų medžiagų, kurias verta įtraukti į savo mitybą. Dietologė-endokrinologė dalijasi svarbia informacija apie šio maisto privalumus ir taisyklingą vartojimą.

Raudonos žuvies nauda sveikatai
Pasak dietologės, raudonojoje žuvyje gausu baltymų, kurie yra būtini organizmui. Ji taip pat yra svarbių aminorūgščių šaltinis – šios rūgštys reikalingos hormonų gamybai, fermentų funkcijoms bei žarnyno ir kepenų ląstelių atstatymui.
Be to, raudonojoje žuvyje yra azoto, deguonies ir sveikųjų riebalų. Omega-3 riebalų rūgštys padeda išvengti daugelio ligų, tokių kaip nutukimas, širdies ir kraujagyslių problemos ar osteoporozė. Reguliarus šios žuvies vartojimas stiprina imunitetą ir palaiko smegenų bei nervų sistemos veiklą.
Kaip vartoti raudoną žuvį
Nepaisant gausybės naudingų savybių, dietologė pabrėžia, kad raudonos žuvies vartoti reikėtų saikingai. Per didelis kiekis gali sukelti rėmenį arba kartumą burnoje, nes žuvis gali sumažinti tulžies pūslės latakų veiklą.
Geriausia suvartoti ne daugiau kaip 180 gramų raudonosios žuvies per dieną. Optimaliausias paruošimo būdas – virti ar kepti ant grotelių. Tam, kad žuvis būtų dar naudingesnė ir skanesnė, patariama naudoti prieskonines žoleles, kurios sustiprins skonį ir suteiks papildomų aromatų.
Raudona žuvis yra nepakeičiamas produktas sveikai mitybai. Ji tiek palaiko fizinę sveikatą, tiek gerina energijos lygį, padeda išlaikyti gerą kraujotaką bei stiprina imunitetą. Svarbiausia – valgyti saikingai ir tinkamai paruoštą.
Nuotraukos asociatyvinės © Canva