ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Gordono Ramzio 7 maisto gaminimo gudrybės, kurias turėtų žinoti kiekvienas namų šefas
Naudinga

Gordono Ramzio 7 maisto gaminimo gudrybės, kurias turėtų žinoti kiekvienas namų šefas

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-07-10
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Gordono Ramzio 7 maisto gaminimo gudrybės
Gordono Ramzio 7 maisto gaminimo gudrybės

Garsusis šefas Gordonas Ramzis, pelnęs net 17 „Michelin“ žvaigždučių ir valdantis daugiau nei 90 restoranų visame pasaulyje, per savo karjerą sukaupė neįkainojamos patirties. Jo patarimai gali būti naudingi tiek pradedantiesiems, tiek patyrusiems namų virtuvės mėgėjams. Štai 7 paprastos, bet veiksmingos šio virtuvės meistro maisto gaminimo gudrybės, kurios padės patobulinti jūsų kulinarinius įgūdžius.

Maisto gaminimo gudrybės: kaip virti bulves

Norint išgauti tobulą bulvių tekstūrą, Gordonas rekomenduoja jas pradėti virti šaltame vandenyje, o ne iš karto mesti į verdantį. Taip bulvių centras išvirs tolygiai, o išorė nesutrupės. Be to, bulvės neišskirs per daug krakmolo ir liks minkštos, bet nesuglebusios.

Kaip taisyklingai daužti kiaušinį

Kad į patiekalą nepatektų lukšto gabalėlių, šefas siūlo daužti kiaušinį ne į indo kraštą, o į lygų paviršių. Tai užtikrins, kad lukštas išliks vientisas ir neprasiskverbtų į masę.

Maisto gaminimo gudrybės: mėsos paruošimas

Prieš kepant mėsą, ją svarbu ištraukti iš šaldytuvo ir leisti sušilti iki kambario temperatūros. Tai padeda išvengti situacijos, kai mėsos išorė perkeps, o vidus liks žalias.

Taip pat skaitykite

Makaronai su špinatų ir šoninės padažu
Makaronai su špinatų ir šoninės padažu
2025-06-05
Pica namuose
Pica namuose – skonis lyg būtumėte Italijoje
2025-08-02
Ko negalima kepti ant griliaus?
Ko negalima kepti ant griliaus? Atsako šefas
2025-07-02
Prieskonių deriniai įvairiems patiekalams.
Prieskonių deriniai, kurie jūsų patiekalus pakels į kitą lygį
2025-08-22
Maisto gaminimo gudrybės: mėsa

Česnako smulkinimas

Kad česnaką būtų lengviau susmulkinti ir kad neliktų ilgai išliekančio kvapo, Gordonas rekomenduoja pridėti truputį rupios druskos. Druska padeda greičiau suskaidyti česnako struktūrą ir palengvina smulkinimą.

Vaisių nokinimas

Jeigu vaisiai dar nėra sunokę, Gordonas siūlo panaudoti bananus. Šie išskiria etileno dujas, kurios paspartina nokimo procesą. Tiesiog padėkite bananus šalia kietų vaisių, ir jie greičiau taps tinkami vartoti.

Maisto gaminimo gudrybės: tobulas svogūno pjaustymas

Kad pjaustant svogūną nekristų ašaros, šefas pataria nepašalinti jo šaknies. Šaknis ne tik sumažina intensyvių sulčių išsiskyrimą, bet ir padeda lengviau pjaustyti svogūną, išlaikant jo vientisumą.

Alyvuogių aliejus ir makaronai

Gordonas rekomenduoja į verdančius makaronus įpilti šlakelį alyvuogių aliejaus. Tai padeda makaronams nesulipti ir užtikrina tolygų jų išvirimą. Tačiau šis patarimas sulaukė prieštaravimų iš italų virtuvės entuziastų, kurie teigia, kad tai nereikalingas žingsnis.

Gordono Ramzio kulinariniai patarimai ne tik padeda tobulinti gaminimo techniką, bet ir atveria naujas galimybes virtuvėje. Nors kai kurie jo metodai gali sukelti diskusijų, verta juos išbandyti ir pritaikyti pagal savo poreikius. Smagaus gaminimo!

Šaltinis: https://www.express.co.uk/

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Gaminimo gudrybėsGordon Ramsey

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Ar moteris laiminga išduoti gali jos apranga
Gyvenimas

Kaip drabužiai gali pasakyti ar moteris laiminga gyvenime

Pigūs ratlankiai, kurie atrodo kaip brangūs – štai kur ieškoti ir kaip nesuklysti
Automobiliai

Pigūs ratlankiai, kurie atrodo kaip brangūs – štai kur ieškoti ir kaip nesuklysti

Kokiais atvejais reikalingas jodas?
Sveikata ir grožis

Kokiais atvejais reikalingas jodas? Atsako gydytojai

Rugpjūčio 9-osios pilnatis keliems zodiako ženklams žada meilės proveržį
Horoskopai

Rugpjūčio 9-osios pilnatis keliems zodiako ženklams žada meilės proveržį

Kas atsitiks, jei kavą iškeisite į arbatą? Moksliniais faktais pagrįsti pokyčiai
Sveikata ir grožis

Kas atsitiks, jei kavą iškeisite į arbatą? Moksliniais faktais pagrįsti pokyčiai

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?