ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Gordono Ramzio 7 maisto gaminimo gudrybės, kurias turėtų žinoti kiekvienas namų šefas
Naudinga

Gordono Ramzio 7 maisto gaminimo gudrybės, kurias turėtų žinoti kiekvienas namų šefas

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-07-10
Komentarų: 0
3 min. skaitymo

Garsusis šefas Gordonas Ramzis, pelnęs net 17 „Michelin“ žvaigždučių ir valdantis daugiau nei 90 restoranų visame pasaulyje, per savo karjerą sukaupė neįkainojamos patirties. Jo patarimai gali būti naudingi tiek pradedantiesiems, tiek patyrusiems namų virtuvės mėgėjams. Štai 7 paprastos, bet veiksmingos šio virtuvės meistro maisto gaminimo gudrybės, kurios padės patobulinti jūsų kulinarinius įgūdžius.

Gordono Ramzio 7 maisto gaminimo gudrybės
Gordono Ramzio 7 maisto gaminimo gudrybės

Maisto gaminimo gudrybės: kaip virti bulves

Norint išgauti tobulą bulvių tekstūrą, Gordonas rekomenduoja jas pradėti virti šaltame vandenyje, o ne iš karto mesti į verdantį. Taip bulvių centras išvirs tolygiai, o išorė nesutrupės. Be to, bulvės neišskirs per daug krakmolo ir liks minkštos, bet nesuglebusios.

Kaip taisyklingai daužti kiaušinį

Kad į patiekalą nepatektų lukšto gabalėlių, šefas siūlo daužti kiaušinį ne į indo kraštą, o į lygų paviršių. Tai užtikrins, kad lukštas išliks vientisas ir neprasiskverbtų į masę.

Maisto gaminimo gudrybės: mėsos paruošimas

Prieš kepant mėsą, ją svarbu ištraukti iš šaldytuvo ir leisti sušilti iki kambario temperatūros. Tai padeda išvengti situacijos, kai mėsos išorė perkeps, o vidus liks žalias.

Taip pat skaitykite

Sėklų duona, nauda organizmui ir kaip pasigaminti?
Sėklų duona: skanus ir sveikas pasirinkimas
2025-07-15
Dieviško skonio grybų padažas. Pagardins bet kokį patiekalą!
Dieviško skonio grybų padažas. Pagardins bet kokį patiekalą!
2025-10-08
Azijietiška kokosų pieno sriuba su vištiena
Azijietiška kokosų pieno sriuba su vištiena
2025-06-24
Gwyneth Paltrow bulviniai blynai su obuoliais
Gwyneth Paltrow bulviniai blynai su obuoliais
2025-07-04
Maisto gaminimo gudrybės: mėsa

Česnako smulkinimas

Kad česnaką būtų lengviau susmulkinti ir kad neliktų ilgai išliekančio kvapo, Gordonas rekomenduoja pridėti truputį rupios druskos. Druska padeda greičiau suskaidyti česnako struktūrą ir palengvina smulkinimą.

Vaisių nokinimas

Jeigu vaisiai dar nėra sunokę, Gordonas siūlo panaudoti bananus. Šie išskiria etileno dujas, kurios paspartina nokimo procesą. Tiesiog padėkite bananus šalia kietų vaisių, ir jie greičiau taps tinkami vartoti.

Maisto gaminimo gudrybės: tobulas svogūno pjaustymas

Kad pjaustant svogūną nekristų ašaros, šefas pataria nepašalinti jo šaknies. Šaknis ne tik sumažina intensyvių sulčių išsiskyrimą, bet ir padeda lengviau pjaustyti svogūną, išlaikant jo vientisumą.

Alyvuogių aliejus ir makaronai

Gordonas rekomenduoja į verdančius makaronus įpilti šlakelį alyvuogių aliejaus. Tai padeda makaronams nesulipti ir užtikrina tolygų jų išvirimą. Tačiau šis patarimas sulaukė prieštaravimų iš italų virtuvės entuziastų, kurie teigia, kad tai nereikalingas žingsnis.

Gordono Ramzio kulinariniai patarimai ne tik padeda tobulinti gaminimo techniką, bet ir atveria naujas galimybes virtuvėje. Nors kai kurie jo metodai gali sukelti diskusijų, verta juos išbandyti ir pritaikyti pagal savo poreikius. Smagaus gaminimo!

Šaltinis: https://www.express.co.uk/

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Gaminimo gudrybėsGordon Ramsey

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Švediškas triukas kreminei košės tekstūrai
Košės

Avižinė košė: švediškas triukas, kad košė būtų itin kreminė

Kas neturėtų gerti arbatos su citrina
Sveikata ir grožis

Kas neturėtų gerti arbatos su citrina: ką reikia žinoti

Dirbtinio intelekto žala pasauliui
IT naujienos

Dirbtinio intelekto žala pasauliui, apie kurią niekas nekalba

Ar verta kasdien valgyti desertus? Mitybos specialistai pateikia netikėtą atsakymą
Sveikata ir grožis

Ar verta kasdien valgyti desertus? Mitybos specialistai pateikia netikėtą atsakymą

Lašišos ir žaliųjų žirnelių rizotas
Receptai

Lašišos ir žaliųjų žirnelių rizotas

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?