Įdaryti kiaušiniai – tai klasikiniai įdaryti kiaušiniai, išsiskiriantys kremišku, lengvai aštroku įdaru ir švelniu, burnoje tirpstančiu tekstūrų kontrastu.
Įdaryti kiaušiniai: receptas
Idealiai tinka kaip užkandis šventėms, vakarėliams ar tiesiog jaukiam pasilepinimui.
Ingredientai:
- 12 kiaušiniai (kambario temperatūros)
- 4 valg. š.majonezo
- 1-2 arb. š. garstyčių
- 1 arb. š. jūros druskos dribsnių
- ¼ arb. š. paprikos
- kelis lašai „Tabasco“ padažo
- 2 valg. š. ypač tyro alyvuogių aliejaus
- 2-3 valg. š. ką tik užvirinto vandens
- 2 arb. š. smulkintų laiškinių česnakų
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Užvirti didelį puodą vandens. Kai vanduo kunkuliuos, atsargiai, po vieną, įdėti kiaušinius ir vėl užvirti. Virti 1 min, tada išjungti kaitrą ir palikti kiaušinius karštame vandenyje 12 min.
2. Kol kiaušiniai bręsta, pripildyti didelį dubenį labai šalto vandens ir įmesti saują ledo kubelių. Pasibaigus 12 min, kiaušinius išgriebti ir perkelti į ledinį vandenį 15 min – ne ilgiau – tada atsargiai nulupti.
3. Perpjauti kiaušinius išilgai per pusę ir švelniai išimti trynius, sudėti juos į dubenį. Iš baltymų puselių atrinkti 18 gražiausių ir išdėlioti ant lėkštės.
4. Į trynius įdėti majonezo, arbatinį šaukštelį garstyčių, druską ir papriką, užlašinti kelis lašus „Tabasco“. Maišyti ir trinti šakute, tada sutrinti trintuvu. Supilti aliejų ir vėl sutrinti iki vientisos, labai tirštos masės. Paragauti – gali būti, kad norėsis aštresnio skonio, bet prieskonius didinti palaipsniui. Šaukštu įmaišyti tiek vandens, kad masė taptų tinkama konditeriniam maišeliui.
5. Masę sukrėsti į konditerinį maišelį su žvaigždutės antgaliu, gerai suspausti iki dugno ir pripildyti baltymų puseles gražiomis rozetėmis. Arba naudojantis dviem šaukšteliais galima sudėti trynių masę paprastais kauburėliais.
6. Pabarstyti malta paprika ir smulkintais laiškiniais česnakais ir patiekti.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.