ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Itališka ciabatta. Išsikepkite šią skanią duoną namuose!
Receptai

Itališka ciabatta. Išsikepkite šią skanią duoną namuose!

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-11-06
Komentarų: 0
4 min. skaitymo
Itališka ciabatta. Išsikepkite šią skanią duoną namuose!
Itališka ciabatta. Išsikepkite šią skanią duoną namuose!

Itališka ciabatta parduotuvėje kvepia taip, kad tiesiog neįmanoma nesusigundyti jos nusipirkti. Jos minkštas vidus nepalieka abejingų! Daugelis tiki, kad ciabatta yra duonos gaminių karalienė. Pasirodo ją išsikepti namuose yra labai paprasta.

Be to, naminė ciabatta leidžia kontroliuoti ingredientus, todėl galite pasirinkti aukščiausios kokybės miltus, natūralias mieles ir žoleles pagal savo skonį. Tai ypač naudinga tiems, kurie nori sveikiau maitintis arba vengia konservantų bei dirbtinių priedų.

Ingredientai

500 g miltų
450 ml šilto vandens
7 g mielių
10 g druskos
10 g cukraus
prieskonių pagal skonį

Taip pat skaitykite

Žiedinių kopūstų blyneliai
Žiedinių kopūstų blyneliai
2025-09-24
Kreminiai makaronai su špinatais
Kreminiai makaronai su špinatais
2025-10-29
Sumuštinukai su šprotais
Sumuštinukai su šprotais – nostalgiškas skonis
2025-06-06
Enčilados su sūriu ir cukinija receptas
Enčilados su sūriu ir cukinija: tobulas vegetariškas patiekalas
2025-08-12

Papildomai galite į tešlą įmaišyti riešutų, saulėgrąžų ar alyvuogių, kad ciabatta taptų dar skanesnė ir aromatingesnė. Šie ingredientai suteiks duonai ne tik skonį, bet ir daugiau tekstūros bei maistinės vertės.

Tešlos paruošimas

Ši kvepianti naminė duona yra ruošiama keturiais etapais: paruošimas, minkymas, formavimas ir kepimas. Pradėkime nuo tešlos gaminimo. Norėdami tai padaryti, sumaišykite visus sausus ingredientus.

Mes rekomenduojame į tešlą dėti prieskonių. Pavyzdžiui, rozmarino ar itališkų žolelių mišinio, tačiau rinkitės pagal savo skonį. Šie prieskoniai suteiks duonai ne tik aromatą, bet ir subtilų skonį, kuris puikiai dera su sūriu, alyvuogėmis ar pomidorų padažu.

Dabar pradėkite pilti šiltą vandenį ir minkyti tešlą. Galite minkyti rankomis arba maišytuvu. Tešla neturėtų lipti prie jūsų rankų ir būti blizgi. Tinkamai išminkyta tešla užtikrins, kad ciabatta vidus bus purus, o plutelė traški.

Itališka ciabatta. Išsikepkite šią skanią duoną namuose! Tešlos kildinimas

Tešlos kildinimas

Indą su tešla padėkite į šiltą orkaitę, pašildytą iki 35–45 laipsnių. Orkaitės apačioje įdėkite kepimo skardą su virintu vandeniu. Palikite tešlą 3 valandoms.

Per šį laiką tešla turėtų pakilti, susidaryti oro burbuliukams, kurie yra svarbūs, kad ciabatta būtų lengva ir minkšta viduje. Šiltis ir drėgmė orkaitėje imituoja profesionalių kepyklų sąlygas ir padeda sukurti autentišką itališką duonos tekstūrą.

Stebėkite tešlą ir įsitikinkite, kad ji pakilo bent du kartus. Jei norite dar puriškesnio rezultato, po pirmo kildinimo galite trumpai paminkyti ir leisti tešlai dar pakilti 30–40 minučių.

Kepalo formavimas

Kai tešla iškils ir susidarys burbuliukai, galite pradėti formuoti mūsų būsimą ciabatta. Tešlą padalinkite į dvi dalis, kiekvieną gabalėlį padėkite ant miltais pabarstyto rankšluosčio ir suformuokite kepalo formą. Palikite 40 minučių.

Taip pat skaitykite

Orkaitėje keptas žiedinis kopūstas su padažu
Orkaitėje keptas žiedinis kopūstas su padažu
2025-07-11
Tikra itališka panetonė namuose: pyragas, kurio skonis pavergia nuo pirmo kąsnio
Tikra itališka panetonė namuose: pyragas, kurio skonis pavergia nuo pirmo kąsnio
2025-12-16
Karamelizuotų obuolių sūrio pyragas
Karamelizuotų obuolių sūrio pyragas
2025-09-15
Nesaldžios pusryčių bandelės
Nesaldžios pusryčių bandelės
2025-09-05

Šis etapas padeda duonai išlaikyti savo formą kepant ir suteikia gražų, tradicinį ciabatta vaizdą. Nepersistenkite minkydami, nes per daug minkyta tešla gali prarasti savo purumą.

Itališka ciabatta. Išsikepkite šią skanią duoną namuose! Kepalo formavimas

Kepimas

Tešla yra paruošta kepimui. Švelniai perkelkite ciabatta į kepimo indą. Kepkite 15 minučių 240 laipsnių temperatūroje ir dar 15 minučių 200 laipsnių temperatūroje. Itališka ciabatta paruošta!

Kepimo metu galite purkšti šiek tiek vandens į orkaitę, kad duona įgautų traškią plutelę ir išlaikytų drėgmę viduje. Po iškepimo leiskite ciabattai atvėsti ant grotelių, kad nesudrėktų apačia ir liktų puri viduje.

Patiekimas ir panaudojimas

Šią duoną paruošti namuose yra lengva, ji yra kvapni ir traški. Viduje ji yra puri ir minkšta. Naudokite ją vietoje duonos: ruoškite sumuštinius, valgykite su sriuba.

Ciabatta taip pat puikiai tinka tapenadams, humusui ar įvairiems padažams. Namų sąlygomis pagaminta ciabatta ne tik skanesnė, bet ir suteikia malonų ritualo pojūtį, kai kvapas užpildo visus kambarius.

Skanaus!

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:ČiabataCiabattaItališka duona

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Sausas oras patalpose: kaip to išvengti?
Gyvenimas

Sausas oras patalpose: kaip to išvengti?

Drugelio apkabinimo technika stresui mažinti
Sveikata ir grožis

Drugelio apkabinimo technika: somatinė streso mažinimo praktika

Jei atliksite šį veiksmą dar vasaros pabaigoje - rugsėjo pradžioje, jūsų medžiai ir krūmai atsidėkos dvigubai
Sodas ir daržas

Jei atliksite šį veiksmą dar vasaros pabaigoje – rugsėjo pradžioje, jūsų medžiai ir krūmai atsidėkos dvigubai

Atskleistas mūsų valgomo maisto poveikis burnai ir kūnui
Sveikata ir grožis

Atskleistas mūsų valgomo maisto poveikis burnai ir kūnui

Šis produktas jogos kilimėlį padės išvalyti vos per minutę: išbandykite!
Gyvenimas

Šis produktas jogos kilimėlį padės išvalyti vos per minutę: išbandykite!

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?