ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Sveikata ir grožis » Įvardytos kenksmingiausios dešrų rūšys
Sveikata ir grožis

Įvardytos kenksmingiausios dešrų rūšys

Rugilė Vainytė
Autorius Rugilė Vainytė
Publikuota: 2025-09-02
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Įvardytos kenksmingiausios dešrų rūšys
Įvardytos kenksmingiausios dešrų rūšys

Dešra – vienas dažniausiai vartojamų produktų, kurį galime rasti beveik kiekvienuose namuose. Ji patogi, greitai paruošiama, puikiai tinka sumuštiniams ar kaip užkandis. Tačiau mitybos specialistai įspėja, kad reguliarus šio produkto vartojimas gali turėti rimtų pasekmių sveikatai. Norint išsaugoti gerą savijautą ir dailias kūno linijas, dešra turėtų būti ribojama arba visiškai išbraukiama iš kasdienio raciono.

Kodėl dešra nėra tinkamas pasirinkimas?

Dešra priskiriama perdirbtos mėsos produktams, kurie pasižymi dideliu druskos, sočiųjų gyvulinių riebalų ir įvairių priedų kiekiu. Tokia sudėtis daro neigiamą poveikį širdžiai, kraujagyslėms bei virškinimo sistemai.

Mitybos specialistė Galina Mezenceva pabrėžia, kad perdirbtos raudonos mėsos produktai, įskaitant dešrą, didina vėžio riziką. Be to, jie skatina aukšto kraujospūdžio problemas, gali sukelti širdies bei kraujagyslių ligas ir apsunkinti virškinimo trakto darbą.

Kokias ligas gali paskatinti dešra?

Reguliarus dešros vartojimas gali turėti ilgalaikių padarinių:

Taip pat skaitykite

Ar sviestas maitina vėžį? Mokslininkų išvados verčia sunerimti
Ar sviestas maitina vėžį? Mokslininkų išvados verčia sunerimti
2025-08-05
Vaistinėlė atostogoms: kokius vaistus būtina turėti su savimi keliaujant
Vaistinėlė atostogoms: kokius vaistus būtina turėti su savimi keliaujant
2025-08-07
3 suomių laimės paslaptys: kodėl jie laimingiausi žmonės pasaulyje?
3 suomių laimės paslaptys: kodėl jie laimingiausi žmonės pasaulyje?
2025-08-04
Ryžių aliejus nauda kūnui ir grožiui
Ryžių aliejus – ir sveikesniam kūnui, ir grožiui
2025-07-08
  • Širdies ir kraujagyslių ligos. Dėl gausaus druskos ir riebalų kiekio didėja hipertenzijos ir širdies problemų rizika.
  • Virškinimo sutrikimai. Perdirbta mėsa sunkiai virškinama, gali dirginti skrandį.
  • Onkologinės ligos. Tyrimai rodo, kad dešra ir kiti perdirbtos mėsos gaminiai yra susiję su padidėjusia storosios žarnos vėžio rizika.
  • Podagra ir inkstų ligos. Dėl purinų ir druskos pertekliaus šis produktas ypač kenksmingas žmonėms, sergantiems šiomis ligomis.

Ar galima rinktis sveikesnę dešrą?

Jeigu visiškai atsisakyti dešros atrodo sunku, specialistai pataria rinktis virtą dešrą, nes joje paprastai būna mažiau druskos ir kenksmingų priedų nei rūkytuose ar vytintuose gaminiuose. Vis dėlto net ir tokią dešrą reikėtų vartoti saikingai.

Taip pat verta ieškoti alternatyvų: liesos vištienos ar kalakutienos patiekalų, žuvies, ankštinių daržovių. Tokie produktai suteiks organizmui reikalingų baltymų be perteklinio riebalų kiekio.

Kaip pakeisti dešrą kasdienėje mityboje?

  • Sumuštinius galima ruošti su avokadu, kiaušiniu ar sūriu.
  • Užkandžiams rinkitės daržoves su humusu arba riešutų sviestu.
  • Vietoje dešros vakarienei tinka kepta žuvis, troškintos daržovės ar ankštiniai.

Svarbiausia – suvokti, kad dešra nėra būtinas produktas mūsų racione, o jos atsisakymas gali reikšmingai pagerinti sveikatą ir savijautą.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:dešramėsamityba

AutoriusRugilė Vainytė
Esu Rugilė Vainytė – dalinuosi sveikatos ir grožio patarimais, kurie padeda jaustis geriau kasdien. Domiuosi natūralia priežiūra, naujausiomis tendencijomis ir moksliškai pagrįstais sprendimais. Mano tikslas – įkvėpti rūpintis savimi išmintingai ir atsakingai.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Zodiako ženklai, kurie dėl visko kaltina kitus
Horoskopai

Zodiako ženklai, kurie mėgsta dėl visko kaltinti aplinkinius

Krevečių salotos su pomidorais ir avokadais
Receptai

Krevečių salotos su pomidorais ir avokadais – vienos mėgstamiausių vasarą

Naujoji COVID-19 atmaina XFG: ar yra pagrindo nerimauti?
Sveikata ir grožis

Naujoji COVID-19 atmaina XFG: ar yra pagrindo nerimauti?

Naminė duona
Naudinga

Naminė duona – 1 tešla, 3 variantai

Ar Iranas iš tiesų neteko savo branduolinio ginklo svajonės?
Lietuva ir pasaulis

Slapta JAV operacija: Ar Iranas iš tiesų neteko savo branduolinio ginklo svajonės?

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?