ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Naudinga » Kaip marinuoti pievagrybius namuose?
Naudinga

Kaip marinuoti pievagrybius namuose?

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-10-07
Komentarų: 0
3 min. skaitymo

Per šventes daugelis šeimininkių ruošia įvairius patiekalus su grybais. Nors marinuoti grybai yra populiarus pasirinkimas, jie dažnai kainuoja nemažai, todėl verta išmokti juos marinuoti namuose. Geros žinios – tai labai paprasta, ir marinuoti pievagrybiai gali tapti puikiu garnyru ar užkandžiu.

Kaip marinuoti pievagrybius namuose?
Kaip marinuoti pievagrybius namuose?

Kaip marinuoti pievagrybius namuose: receptas

Reikalingi ingredientai:

  • 0,5 kg pievagrybių
  • Vandens
  • 3 valgomieji šaukštai cukraus
  • 3 valgomieji šaukštai druskos
  • 80 ml 9% acto
  • 1 arbatinis šaukštelis citrinos rūgšties
  • Kvapiųjų pipirų (pagal skonį)
  • Garstyčių sėklų (pagal skonį)
  • 2 lauro lapai

Gamybos procesas:

  1. Grybų paruošimas:
    Pirmiausia pašalinkite žemių likučius nuo grybų. Didesnius grybus perpjaukite per pusę, kad jie tolygiai marinuotųsi.
  2. Grybų valymas:
    Į vieną indą supilkite vandenį, įberkite 1 valg. šaukštą druskos ir šaukštelį citrinos rūgšties. Į šį tirpalą įdėkite grybus ir palikite juos pastovėti 15 minučių. Tai padės išvalyti grybus nuo nešvarumų ir užtikrins, kad jie nepraras spalvos.
  3. Marinato paruošimas:
    Kitame inde įpilkite litrą švaraus vandens, suberkite 3 valg. šaukštus cukraus ir 2 valg. šaukštus druskos. Užvirinkite tirpalą ir įpilkite actą. Po 10 sekundžių virimo sumažinkite ugnį iki minimumo ir į marinatą įdėkite pipirus, garstyčių sėklas bei lauro lapus. Virkite marinatą dar 2 minutes.
  4. Marinavimas:
    Nuplaukite grybus po tekančiu vandeniu ir atsargiai suberkite į paruoštą marinatą. Pakelkite ugnį ir užvirinkite. Kai tik užvirs, nurinkite putas ir pavirkite grybus marinate dar 30 minučių.
  5. Stiklainiai ir sandarinimas:
    Paruoštus grybus sudėkite į sausus, sterilizuotus stiklainius, užsukite dangtelius ir apvyniokite antklode. Leiskite atvėsti, kol stiklainiai visiškai atvės. Tai padės užtikrinti gerą konservavimą ir ilgesnį galiojimo laiką.

Grybų naudojimas:

Marinuoti pievagrybiai – puikus pasirinkimas ne tik kaip garnyras prie mėsos, bet ir kaip savarankiškas užkandis, ar net kaip salotų ingredientas. Jie suteikia patiekalui išskirtinio skonio ir aromato, todėl tikrai nepaliks abejingų jūsų svečių.

Taip pat skaitykite

Kuo skiriasi tigrinės, karališkosios ir paprastos krevetės?
Kuo skiriasi tigrinės, karališkosios ir paprastos krevetės?
2025-08-25
Kaip paruošti skanius ryžius: gaminimo paslaptys
Kaip paruošti skanius ryžius: gaminimo paslaptys
2025-07-10
Rauginti kopūstai
Rauginti kopūstai, kuriuos galėsite valgyti jau kitą dieną
2025-09-04
Česnakinės bandelės pagal močiutės receptą
Česnakinės bandelės pagal močiutės receptą: jos visada labai greitai dingsta nuo stalo!
2025-09-17

Naudingos pastabos:

  • Stiklainiai: Rekomenduojame rinktis mažus stiklainius, nes juose grybai atrodo estetiškiau ir nesugrūsti. Be to, mažesni stiklainiai padės lengviau dozuoti porcijas.
  • Grįžimas prie gamtos: Rinkitės mažus grybus, kurie yra skanesni ir dažnai lengviau randami rinkoje. Jie ne tik skanesni, bet ir idealiai tinka marinavimui.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Grybų marinavimasMarinuoti pievagrybiai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kardamonas – juodasis ar žaliasis naudingesnis sveikatai?
Sveikata ir grožis

Kardamonas – juodasis ar žaliasis naudingesnis sveikatai?

Garuose paruoštos midijos
Receptai

Garuose paruoštos midijos – išskirtinei vakarienei

Pratimai svorio metimui
Sveikata ir grožis

4 pratimai, kurie padės greitai ir ilgam numesti svorio

Kada tinkamiausias laikas mėgautis produktais
Sveikata ir grožis

Valgyk teisingai: kada tinkamiausias laikas mėgautis mėsa, bananais ir riešutais?

Kaip sodinti agurkus ir juos prižiūrėti, kad derlius būtų gausus visą vasarą
Sodas ir daržas

Kaip sodinti agurkus ir juos prižiūrėti, kad derlius būtų gausus visą vasarą

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?