ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Blynai » Kaip paruošti tobulus blynus? Prancūzai žino tobulų lietinių paslaptį!
Blynai

Kaip paruošti tobulus blynus? Prancūzai žino tobulų lietinių paslaptį!

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-10-29
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Kaip paruošti tobulus blynus? Prancūzai žino tobulų lietinių paslaptį!
Kaip paruošti tobulus blynus? Prancūzai žino tobulų lietinių paslaptį!

Ar mėgstate plonus, minkštus ir skanius lietinius, kuriuos lengva sulankstyti? Šis receptas tiesiai iš Paryžiaus konditerijos parduotuvės padės jums pasiekti tobulą rezultatą. Pagrindinė paslaptis – aliejų pakeisti ištirpusiu sviestu! Lietiniai yra universalus patiekalas – puikiai tinka pusryčiams, desertui ar pikantiškai vakarienei.

Kodėl verta rinktis šį receptą

Blynų receptai gali atrodyti paprasti, tačiau dažnai tešla plyšta arba skonis būna ne toks, kokio tikitės. Šis prancūziškas lietinių receptas laikomas vienu geriausių pasaulyje. Jis garantuoja plonus, elastingus ir skanius blynelius, kuriuos lengva įdaryti mėgstamu įdaru.

Reikalingi ingredientai

  • 1 pilnas puodelis paprastų miltų
  • 3 vidutinio dydžio kiaušiniai
  • Apie 50 g ištirpinto sviesto
  • 250 ml pieno
  • 120 ml gazuoto vandens
  • Žiupsnelis druskos
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus (pikantiškam variantui nedėti)

Paruošimo eiga

  1. Paruoškite keptuvę ir joje ištirpinkite sviestą, bet neperkaitinkite. Likęs sviestas keptuvėje padės blynams neprilipti.
  2. Į dubenį supilkite pieną, vandenį ir kiaušinius, viską išmaišykite maišytuvu.
  3. Suberkite persijotus miltus, druską, cukrų ir vėl išmaišykite.
  4. Supilkite ištirpintą sviestą, išmaišykite ir palikite kelioms minutėms, kad miltuose esantis glitimas išbrinktų – tai padeda išvengti blynų plyšimo.
  5. Įkaitinkite sviestu pateptą keptuvę ir šaukštu tolygiai supilkite tešlą. Kepkite, kol lietiniai taps auksinės spalvos. Jei reikia, atsargiai apverskite.

Patarimai skaniausiems lietiniams

Šie lietiniai puikiai tinka su įvairiais įdarais – nuo aviečių su plakta grietinėle iki pikantiškų su mėsa ar daržovėmis. Taip pat galite valgyti vienus, pabarstytus cukraus pudra, ir mėgautis subtiliu jų skoniu.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Taip pat skaitykite

Traškūs suktinukai su antiena
Traškūs suktinukai su antiena
2025-07-17
Prancūziški rageliai iš unikalios tešlos
Prancūziški rageliai iš unikalios tešlos: tiesiog privalote išbandyti šį receptą!
2025-10-01
Daržovių rizotas
Daržovių rizotas – vakarienei be mėsos
2025-07-04
Bananų blynai su šonine
Bananų blynai su šonine
2025-07-22
ŽYMOS:lietinių receptasploni blynaiprancūziški blynai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Gimę būti verslininkais pagal Zodiako ženklą
Horoskopai

Gimę būti verslininkais pagal Zodiako ženklą

Galvosūkis, kiek iš viso yra ančių
Gyvenimas

Galvosūkis: kiek iš viso yra ančių?

Keto dieta ir depresija: tyrimas rodo reikšmingus rezultatus
Sveikata ir grožis

Keto dieta ir depresija: tyrimas rodo reikšmingus rezultatus

Rauginti agurkai: ne tik skanus, bet ir naudingas užkandis?
Sveikata ir grožis

Rauginti agurkai: ne tik skanus, bet ir naudingas užkandis?

Testas: pasirinkite monetą ir sužinokite, kas jūsų laukia ateityje
Horoskopai

Testas: pasirinkite monetą ir sužinokite, kas jūsų laukia ateityje

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?