ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Blynai » Kaip pasigaminti blynus iš šaldytų cukinijų: keli paprasti žingsniai
Blynai

Kaip pasigaminti blynus iš šaldytų cukinijų: keli paprasti žingsniai

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-11-06
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Kaip pasigaminti blynus iš šaldytų cukinijų: keli paprasti žingsniai
Kaip pasigaminti blynus iš šaldytų cukinijų: keli paprasti žingsniai

Cukinijų blynai – puikus pasirinkimas tiek vasarą, tiek žiemą, kai norisi greito ir skanaus patiekalo. Dėl šaldytų cukinijų šie blynai tapo lengvai pagaminami bet kuriuo metų laiku. Nors šis patiekalas dažnai asocijuojasi su vasara, kai cukinijos šviežios ir gausios, dabar juos galime gaminti visus metus. Sužinokite, kaip paruošti skanius cukinijų blynus vos per 10 minučių!

Blynai iš šaldytų cukinijų: receptas

Reikalingi ingredientai:

  • Šaldytos cukinijos (arba šviežios, jei turite)
  • 1–2 kiaušiniai (priklausomai nuo porcijų kiekio)
  • Druska pagal skonį
  • Smulkintos prieskoninės žolelės (pvz., petražolės, krapai)
  • Miltai – 2 šaukštai 300 g cukinijų
  • Kepimo milteliai – 1/2 arbatinio šaukštelio (pagal skonį)
  • Augininis aliejus (kepimui) arba orkaitė (dietiniam variantui)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Taip pat skaitykite

Blynai be kiaušinių ir pieno: receptas, kuris privers suabejoti viskuo, ką žinojote
Blynai be kiaušinių ir pieno: receptas, kuris privers suabejoti viskuo, ką žinojote
2025-12-23
Kokosiniai blynai su uogomis
Kokosiniai bananų blynai su uogomis
2025-06-23
Cukinijų apkepas
Cukinijų apkepas
2025-11-27
Kaip kepti lietinius blynus: 10 svarbiausių taisyklių
Kaip kepti lietinius blynus: 10 svarbiausių taisyklių
2025-10-01
Gaminimo eiga:
  1. Atšildykite cukinijas: Iš pradžių atšildykite cukinijas. Po to nusausinkite drėgmės perteklių, nes cukinijos gali išskirti nemažai vandens.
  2. Tarkuokite cukinijas: Atšildytas cukinijas sutarkuokite trintuvu arba tiesiog su paprasta tarka. Tai padės greitai sukurti norimą tekstūrą blynų masei.
  3. Pagardinkite masę: Į tarkuotą cukinijų masę įmuškite kiaušinį (jei reikia, du). Pagardinkite druska ir smulkintomis prieskoninėmis žolelėmis (petražolės, krapai puikiai tinka). Jei norite, galite pridėti šiek tiek česnako ar kitų mėgstamų prieskonių.
  4. Pridėkite miltus: Sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir įmaišykite į cukinijų masę. Tešla turi būti tokios konsistencijos, kaip tiršta grietinė. Jei reikia, galite pridėti daugiau miltų, jei cukinijos per daug vandeningos.
  5. Keptuvėje arba orkaitėje: Įkaitinkite keptuvę su šiek tiek augalinio aliejaus ir kepkite blynus ant vidutinės ugnies. Norėdami sveikesnės alternatyvos, galite kepti blynus orkaitėje, kurią reikia įkaitinti iki 180°C. Kepkite blynus apie 3–4 minutes iš kiekvienos pusės arba kol jie taps auksinės spalvos.
  6. Patiekite: Kai blynai iškepti, patiekite juos su grietine, natūraliu jogurtu arba mėgstamu padažu.

Gero apetito!

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:cukinijosCukinijų blynai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Geriausi kiaušinių pakaitalai: kuo juos pakeisti kepiniuose?
Naudinga

Geriausi kiaušinių pakaitalai: kuo juos pakeisti kepiniuose ir kasdieniuose patiekaluose?

svogūnų lukštų trąšos
Namai ir patarimai

Naminės trąšos gėlėms: ekonomiškas ir efektyvus būdas padidinti augalų žydėjimą

5 km bėgimas: patarimai, kaip pagerinti laiką ir išlaikyti motyvaciją
Sveikata ir grožis

5 km bėgimas: patarimai, kaip pagerinti laiką ir išlaikyti motyvaciją

Laiko perspektyva: kaip mūsų požiūris į laiką veikia gyvenimą?
Gyvenimas

Laiko perspektyva: kaip mūsų požiūris į laiką veikia gyvenimą?

11 faktų, kuriuos turėtumėte žinoti apie kramtomąją gumą
Sveikata ir grožis

11 faktų, kuriuos turėtumėte žinoti apie kramtomąją gumą

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?