ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Home » Kaip pasigaminti tobulą koldūnų tešlą: pridėkite vieną slaptą ingredientą
Naudinga

Kaip pasigaminti tobulą koldūnų tešlą: pridėkite vieną slaptą ingredientą

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-06-17
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Kaip pasigaminti tobulą koldūnų tešlą: pridėkite vieną slaptą ingredientą
Kaip pasigaminti tobulą koldūnų tešlą: pridėkite vieną slaptą ingredientą

Dauguma žmonių koldūnų tešlą ruošia iš miltų ir vandens, tačiau yra vienas slaptas ingredientas, kuris gali padaryti tešlą elastingesnę ir patvaresnę. Jei mėgstate gaminti šiuos gardumynus namuose, išbandykite šį receptą – rezultatas jus maloniai nustebins.

Kaip pasigaminti tobulą koldūnų tešlą: receptas

Kaip pasigaminti tobulą koldūnų tešlą: receptas

Ingredientai:

  • 4 stiklinės miltų
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos
  • 200 ml vandens
  • 25 ml rafinuoto augalinio aliejaus
  • 1 kiaušinis

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

Daugeliui atrodo, kad į koldūnų ar virtinių tešlą negalima dėti kiaušinio, nes jis gali padaryti tešlą kietą. Tačiau profesionalūs virtuvės šefai teigia priešingai – šis ingredientas suteikia tešlai elastingumo ir apsaugo ją nuo plyšimo.

  1. Pirmiausia persijokite miltus, kad jie būtų purūs ir nepriekaištingai susimaišytų su kitais ingredientais. Į miltų kalnelio vidurį įspauskite nedidelę duobelę ir įberkite druską.
  2. Atskirame inde sumaišykite karštą vandenį (bet ne verdantį) su aliejumi. Šį mišinį lėtai supilkite į miltų duobelę. Pirmiausia maišykite tešlą šaukštu, kol ji nebus per karšta, o vėliau – rankomis.
  3. Į tešlą įmuškite kiaušinį ir gerai išminkykite, kol masė taps vientisa ir elastinga. Minkant galite pridėti truputį miltų, jei tešla per daug limpa prie rankų.
  4. Išminkytą tešlą palikite „pailsėti“ maždaug 20 minučių, kad ji įgautų tinkamą struktūrą. Po to iškočiokite ją iki norimo storio, naudokite formeles arba peilį, kad sukurtumėte koldūnų ar virtinių pagrindus.
  5. Užpildykite paruoštą tešlą savo mėgstamu įdaru – tai gali būti mėsa, grybai, bulvių košė ar saldus varškės kremas. Užspauskite kraštelius ir virkite pasūdytame vandenyje, kol koldūnai ar virtiniai iškils į paviršių.

Patarimai tobulam rezultatui

  • Tešla neturėtų būti per kieta – minkykite ją tol, kol ji taps minkšta ir elastinga.
  • Jei tešla pradeda džiūti, uždenkite ją drėgnu rankšluosčiu arba maistine plėvele.
  • Jei koldūnai ar virtiniai plyšta verdant, kitą kartą galite pridėti šiek tiek daugiau aliejaus ar miltų.

Šis paprastas, bet puikus receptas leis sukurti elastingą ir kokybišką tešlą, kuri lengvai formuosis ir nepraras savo savybių gaminimo metu. Malonaus gaminimo ir gardaus apetito!

Šaltinis: https://tsn.ua/

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:kiaušiniaikoldūnaitešla

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Lašišos salotos su čiorizo dešra
Receptai

Lašišos salotos su čiorizo dešra

2025-06-05
6 dažniausiai pasitaikančios klaidos, kurios sugadina naminę picą (ir kaip jų išvengti)
Naudinga

6 dažniausiai pasitaikančios klaidos, kurios sugadina naminę picą (ir kaip jų išvengti)

2025-06-03
Tobulo skonio morkų pyragas
Desertai

Tobulo skonio morkų pyragas – paprastas receptas kiekvienai progai

2025-06-16
Fermentuoti gėrimai. Pasigaminkite mėgiamus gėrimus namuose
Gėrimai

Fermentuoti gėrimai. Pasigaminkite mėgiamus gėrimus namuose

2025-06-13

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?