Ar esate nusiteikę tikrai skaniam desertui?
Siūlome išbandyti šį karamelinį sūrio pyragą.
Karamelinis sūrio pyragas: receptas
Jums reikės:
Pagrindui:
- 250 g karamelinių sausainių
 - 120 g sviesto
 
Kremui:
- 500 g minkštos varškės
 - 250 g maskarponės
 - 250 ml plaktos grietinėlės
 - 120 g cukraus pudros
 
Karamelei:
- 130 g cukraus
 - 70 g sviesto
 - 100 ml plaktos grietinėlės
 
Taip pat reikės:
- 23 cm skersmens torto formos
 
Kaip gaminti?
- Pirmiausia paruoškite sūrio pyrago pagrindą.
 - Karamelinius sausainius sutrinkite trintuvu, supilkite ištirpintą sviestą ir dubenyje gerai išmaišykite rankomis.
 - Supilkite mišinį į torto formą ir padėkite į šaldytuvą.
 - Paruoškite kremą:
 - Varškę sumaišykite su cukraus pudra ir maskarpone.
 - Kitame dubenyje išplakite grietinėlę.
 - Įmaišykite rankomis į varškės masę.
 - Ant biskvito pagrindo sluoksniuokite kremą, dėkite į šaldytuvą.
 - Paruoškite karamelę:
 - Leiskite cukrui ištirpti puode, nuolat maišykite.
 - Atsargiai supilkite plaktą grietinėlę ir maišykite, kol gausis vientisa karamelė.
 - Nukelkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti, kad karamelė būtų dar šilta ir skysta, bet ne karšta.
 - Tiesiog užpilkite ant sūrio pyrago viršaus ir padėkite atvėsti.
 - Galite papuošti smulkintais sausainiais.
 
Skanaus!
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.