Keptas sumuštinis su marinuotais agurkais – tai sotus ir kvapnus sumuštinis, kuriame dera traški pluta ir kremiškas, švelniai pikantiškas vidus.

Keptas sumuštinis su marinuotais agurkais: receptas
Sumuštinis puikiai tinka kaip greitas malonumas dienos metu ar jaukus patiekalas vakarui.
Ingredientai:
- 2 duonos riekės, viena puse pateptos sviestu
- ½-1 valg. š. čatnio
- 1 riekė kumpio (nebūtina)
- 1 mažas marinuotas agurkėlis
- 1 valg. š. riebaus graikiško jogurto
- 1 valg. š. smulkintų laiškinių česnakų
- 25 g tarkuoto čedario
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įdarui jogurtą sumaišyti su laiškiniais česnakais. Įmaišyti tarkuotą sūrį.
2. Duonos riekes dėti ant pjaustymo lentos, aptepti vieną pusę sviestu ir apversti riekę. Vieną riekę padengti čatniu, kitą – sūrio įdaru. Ant viršaus dėti kumpį ir pjaustytą marinuotą agurėlį. Ant sūrio riekės uždėti čatniu pateptą riekę, sviestu į viršų.
3. Įkaitinti didelę keptuvę ant vidutinės kaitros. Dėti sumuštinį ir kepti apie 3 min ant vienos pusės, retkarčiais lengvai paspaudžiant mentele, kol duona taps auksinė. Atsargiai apversti. Kepti dar 2 min, kol duona taps traški ir auksinė.
4. Perpjauti sumuštinį pusiau ir patiekti.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.