ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Home » Keptos bulvės su citrina ir rozmarinais
Bulvių patiekalai

Keptos bulvės su citrina ir rozmarinais

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-05-16
Komentarų: 0
1 min. skaitymo
Keptos bulvės su citrina ir rozmarinais
Keptos bulvės su citrina ir rozmarinais

Keptos bulvės su citrina ir rozmarinais – tai itin paprastas, bet kvapnus bulvių garnyras, kuriame susijungia auksinė traški plutelė, česnako aromatas ir rozmarino gaivumas.

Keptos bulvės su citrina ir rozmarinais: receptas

Puikiai tinka patiekti prie keptos mėsos, žuvies ar kaip sotus vegetariškas patiekalas.

Ingredientai:

  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • gabalėlis sviesto
  • 200 g bulvių (mažų)
  • 2 šviežio rozmarino šakelės
  • 2 česnako skiltelės
  • 1 citrinos sultys
  • jūros druska ir juodieji pipirai pagal skonį

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti aliejų ir sviestą gilioje keptuvėje. Sudėkite per pusę pjaustytas bulves ir kepti 5-6 min.
2. Į keptuvę dėti rozmariną ir trintą česnaką, toliau kepti retkarčiais apverčiant, ant vidutinės kaitros dar apie 5 min, kol bulvės suminkštės.
3. Užspausti citrinos sultis ir pagardinti jūros druska bei šviežiai maltais juodaisiais pipirais.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:bulvėsbulvių receptaiKeptos bulvės

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Jums gali patikti

Traiškytų agurkų salotos su feta ir krapais
Receptai

Traiškytų agurkų salotos su feta ir krapais

2025-06-04
Vištiena kaip vyšnia – įspūdingas patiekalas, nustebinsiantis visus
Mėsos patiekalai

Vištiena kaip vyšnia – Azijos skonius mėgstantiems

2025-06-03
Lašišos salotos su čiorizo dešra
Receptai

Lašišos salotos su čiorizo dešra

2025-06-05
Šonkauliukai grilyje
Mėsos patiekalai

Šonkauliukai grilyje – virtuvės šefo patarimas, užtikrins, jog jie bus skaniausi kada nors valgyti

2025-06-04

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?