ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Kiaulienos ir pupelių troškinys
Receptai

Kiaulienos ir pupelių troškinys

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-05-22
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Kiaulienos ir pupelių troškinys
Kiaulienos ir pupelių troškinys

Kiaulienos ir pupelių troškinys – sotus ir kvapnus, šildantis ir maistingas troškinys. Šis patiekalas išsiskiria švelnia mėsa, švelniu pomidorų rūgštumu bei subtiliai jaučiamu rūkyto skonio prieskoniu.

Kiaulienos ir pupelių troškinys: receptas

Tai puikus pasirinkimas norintiems sotaus, skanaus ir jaukaus patiekalo.

Ingredientai:

  • Šlakelis aliejaus
  • 1 svogūnas
  • 250 g kiaulienos nugarinės filė
  • 150 g rūkyto kumpio
  • 2 česnako skiltelės
  • 2 arb. š. rūkytos paprikos
  • ½ arb. š. aitriosios čili paprikos miltelių
  • 400 g konservuotų smulkintų pomidorų
  • 800 g konservuotų baltųjų pupelių
  • 2 valg. š. pomidorų tyrės
  • 2 arb. š. angliškų garstyčių
  • 400 ml kiaulienos arba vištienos sultinio
  • 3 valg. š. smulkintų plokščialapių petražolių (patiekti)
  • 4 valg. šaukštai lieso natūralaus jogurto (patiekti)
  • druska ir juodieji pipirai pagal skonį

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Į didelį puodą įpilti aliejaus ir kepti smulkiai pjaustytą svogūną ant vidutinės kaitros 4-5 min, retkarčiais pamaišant, kol suminkštės ir lengvai apskrus.
2. Sudėti gabaliukais pjaustytą kiaulieną ir kumpį, pagardinti pipirais ir kepti dar dvi minutes, nuolat maišant.
3. Sudėti trintą česnaką, maltą rūkytą papriką ir čili miltelius, trumpai pakepti maišant. Supilti smulkintus pomidorus ir pupeles, įmaišyti pomidorų tyrę ir garstyčias. Užpilti sultiniu ir užvirinti ant silpnos kaitros.
4. Virti 20-25 min, retkarčiais pamaišant, kol kiauliena taps minkšta, o padažas sutirštės. Pagardinti pagal skonį ir įmaišyti pusę smulkintų petražolių. Likusias petražoles pabarstyti prieš patiekiant. Patiekti su jogurtu.

Taip pat skaitykite

Azijietiška kokosų pieno sriuba su vištiena
Azijietiška kokosų pieno sriuba su vištiena
2025-06-24
Rūkytos vištienos mišrainė su konservuotais ananasais
Rūkytos vištienos mišrainė su konservuotais ananasais
2025-07-18
vištienos kepsniai sūrio-česnako tešloje
Labai skanūs vištienos kepsniai sūrio-česnako tešloje: paruošite greitai ir be didelių pastangų!
2025-09-24
Sluoksniuotos tešlos bandelės su dešrelėmis
Sluoksniuotos tešlos bandelės su dešrelėmis: paprastas, bet skanus užkandis
2025-07-20

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:KiaulienaKiaulienos troškinysPupelių troškinystroškiniai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Prieskonių kubeliai: patogus būdas išsaugoti žalumynų likučius iki kito patiekalų gaminimo
Gyvenimas

Prieskonių kubeliai: patogus būdas išsaugoti žalumynų likučius iki kito patiekalų gaminimo

Smegenų tyrinėjimas: 10labiausiai nustebinusių mokslininkų atradimų.
Įdomu

Smegenų tyrinėjimas: 10 labiausiai nustebinusių mokslininkų atradimų

Pasirinkite paveikslėlį ir sužinokite, kas jūsų laukia šią žiemą
Horoskopai

Testas: pasirinkite paveikslėlį ir sužinokite, kas jūsų laukia šią žiemą

9 praktiški patarimai kaip panaudoti senas patalynes
Gyvenimas

9 praktiški patarimai, kaip panaudoti senas patalynes

Kaip greičiau pašalinti mėlynę? Eksperto komentaras
Sveikata ir grožis

Kaip greičiau pašalinti mėlynę? Eksperto komentaras

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?