ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Home » Kiaulienos ir pupelių troškinys
Receptai

Kiaulienos ir pupelių troškinys

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-05-22
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Kiaulienos ir pupelių troškinys
Kiaulienos ir pupelių troškinys

Kiaulienos ir pupelių troškinys – sotus ir kvapnus, šildantis ir maistingas troškinys. Šis patiekalas išsiskiria švelnia mėsa, švelniu pomidorų rūgštumu bei subtiliai jaučiamu rūkyto skonio prieskoniu.

Kiaulienos ir pupelių troškinys: receptas

Tai puikus pasirinkimas norintiems sotaus, skanaus ir jaukaus patiekalo.

Ingredientai:

  • Šlakelis aliejaus
  • 1 svogūnas
  • 250 g kiaulienos nugarinės filė
  • 150 g rūkyto kumpio
  • 2 česnako skiltelės
  • 2 arb. š. rūkytos paprikos
  • ½ arb. š. aitriosios čili paprikos miltelių
  • 400 g konservuotų smulkintų pomidorų
  • 800 g konservuotų baltųjų pupelių
  • 2 valg. š. pomidorų tyrės
  • 2 arb. š. angliškų garstyčių
  • 400 ml kiaulienos arba vištienos sultinio
  • 3 valg. š. smulkintų plokščialapių petražolių (patiekti)
  • 4 valg. šaukštai lieso natūralaus jogurto (patiekti)
  • druska ir juodieji pipirai pagal skonį

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Į didelį puodą įpilti aliejaus ir kepti smulkiai pjaustytą svogūną ant vidutinės kaitros 4-5 min, retkarčiais pamaišant, kol suminkštės ir lengvai apskrus.
2. Sudėti gabaliukais pjaustytą kiaulieną ir kumpį, pagardinti pipirais ir kepti dar dvi minutes, nuolat maišant.
3. Sudėti trintą česnaką, maltą rūkytą papriką ir čili miltelius, trumpai pakepti maišant. Supilti smulkintus pomidorus ir pupeles, įmaišyti pomidorų tyrę ir garstyčias. Užpilti sultiniu ir užvirinti ant silpnos kaitros.
4. Virti 20-25 min, retkarčiais pamaišant, kol kiauliena taps minkšta, o padažas sutirštės. Pagardinti pagal skonį ir įmaišyti pusę smulkintų petražolių. Likusias petražoles pabarstyti prieš patiekiant. Patiekti su jogurtu.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:KiaulienaKiaulienos troškinysPupelių troškinystroškiniai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Ar reikia perlieti makaronus vandeniu po virimo? Ekspertų patarimai
Naudinga

Ar reikia perlieti makaronus vandeniu po virimo? Ekspertų patarimai

2025-07-03
Chačapuri: sakartvelietiška sūrio duona, kuri nustebins savo skoniu
Apkepai

Chačapuri: sakartvelietiška sūrio duona, kuri nustebins savo skoniu

2025-07-09
Garuose ruoštas ešerys su padažu
Receptai

Garuose ruoštas ešerys su padažu

2025-06-04
Naminiai zefyrai. Kaip pasigaminti
Desertai

Naminiai zefyrai patiko visai šeimai. Parduotuvėje daugiau nebeperkame.

2025-07-08

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?