Patyręs šefas pataria, kaip teisingai marinuoti mėsą, kad ji išliktų minkšta, sultinga ir kvapni. Nors kartais kyla baimė, kad marinatas gali sugadinti mėsos skonį, tai tikrai neįvyks, jei laikysitės patyrusių virėjų rekomendacijų.
Raudonas vynas – klasikinė paslaptis
Raudonas vynas dažnai naudojamas troškinių ruošimui, tačiau puikiai tinka ir mėsos marinavimui. Šio gėrimo dėka mėsa tampa minkšta ir įgauna subtilų aromatą. Mėsą rekomenduojama palikti marinuotis bent 60 minučių, kad skoniai įsigertų tolygiai.
Sojų padažas – azijietiška gudrybė
Sojų padažas – dar viena profesionalių virėjų paslaptis. Jis puikiai dera su įvairiais produktais ir padeda mėsai išlikti itin minkštai. Marinuokite mėsą sojų padaže 40–60 minučių, kad pasiektumėte optimalų rezultatą ir neįtikėtinai skanų skonį.
Soda arba gazuotas vanduo – minkštumo garantija
Naudojant sodą arba gazuotą vandenį mėsos struktūra tampa kur kas švelnesnė, o iškepta mėsa tiesiog tirpsta burnoje. Tai paprastas ir veiksmingas būdas suteikti patiekalui ypatingą tekstūrą.
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.