ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Mėsos patiekalai » Kokius 3 produktus reikėtų dėti į marinatą, kad mėsa būtų minkšta ir sultinga?
Mėsos patiekalai

Kokius 3 produktus reikėtų dėti į marinatą, kad mėsa būtų minkšta ir sultinga?

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-11-11
Komentarų: 0
1 min. skaitymo
Kokius 3 produktus reikėtų dėti į marinatą, kad mėsa būtų minkšta ir sultinga?
Kokius 3 produktus reikėtų dėti į marinatą, kad mėsa būtų minkšta ir sultinga?

Patyręs šefas pataria, kaip teisingai marinuoti mėsą, kad ji išliktų minkšta, sultinga ir kvapni. Nors kartais kyla baimė, kad marinatas gali sugadinti mėsos skonį, tai tikrai neįvyks, jei laikysitės patyrusių virėjų rekomendacijų.

Raudonas vynas – klasikinė paslaptis

Raudonas vynas dažnai naudojamas troškinių ruošimui, tačiau puikiai tinka ir mėsos marinavimui. Šio gėrimo dėka mėsa tampa minkšta ir įgauna subtilų aromatą. Mėsą rekomenduojama palikti marinuotis bent 60 minučių, kad skoniai įsigertų tolygiai.

Sojų padažas – azijietiška gudrybė

Sojų padažas – dar viena profesionalių virėjų paslaptis. Jis puikiai dera su įvairiais produktais ir padeda mėsai išlikti itin minkštai. Marinuokite mėsą sojų padaže 40–60 minučių, kad pasiektumėte optimalų rezultatą ir neįtikėtinai skanų skonį.

Soda arba gazuotas vanduo – minkštumo garantija

Naudojant sodą arba gazuotą vandenį mėsos struktūra tampa kur kas švelnesnė, o iškepta mėsa tiesiog tirpsta burnoje. Tai paprastas ir veiksmingas būdas suteikti patiekalui ypatingą tekstūrą.

Taip pat skaitykite

Orkaitėje kepti kiaulienos kepsniai
Orkaitėje kepti kiaulienos kepsniai: fantastiškas patiekalas, kuris puikiai tiks kasdienai ar šventiniam stalui!
2025-09-16
Šonkauliukai grilyje
Šonkauliukai grilyje – virtuvės šefo patarimas, užtikrins, jog jie bus skaniausi kada nors valgyti
2025-06-04
Jautienos karis
Jautienos karis – aromatingas ir gardus
2025-07-14
Vištų šlaunelės marinuotos pasukose
Vištų šlaunelės marinuotos pasukose
2025-09-03

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:marinavimasmėsa

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Gėrimai. Alkoholis ir energetiniai gėrimai gali kelti pavojų gyvybei
Sveikata ir grožis

Niekada nemaišykite šių dviejų gėrimų – gali baigtis mirtimi

Levandų aliejus: tūkstantmečių senumo natūrali priemonė sveikatai
Sveikata ir grožis

Levandų aliejus: tūkstantmečių senumo natūrali priemonė sveikatai

Priežastys, kodėl nėra gerai pasikloti lovą vos atsikėlus
Gyvenimas

Priežastys, kodėl nėra gerai pasikloti lovą vos atsikėlus

Ar vakcinuoti nuo COVID-19 buvo „bandomieji triušiai“? Austrų pasisakymas Europos Komisijos vardu
Lietuva ir pasaulis

Ar vakcinuoti nuo COVID-19 buvo „bandomieji triušiai“? Austrų pasisakymas Europos Komisijos vardu

Ar žinote, kokį poveikį plaukams turi kava
Sveikata ir grožis

Ar žinote, kokį poveikį plaukams turi kava? Mano mamai 50 metų, bet jai vis dar nereikia dažyti plaukų!

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?