ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Home » Lęšių salotos su burrata – puikus gurmaniškas patiekalas jūsų stalui
Receptai

Lęšių salotos su burrata – puikus gurmaniškas patiekalas jūsų stalui

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-07-09
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Lęšių salotos su burrata – gurmaniškas patiekalas
Lęšių salotos su burrata – gurmaniškas patiekalas

Lęšiai – paprasti, tačiau vertingi ankštiniai augalai, galintys tapti ypatingo skonio patiekalu, kai juos pagardiname kreminiu burrata sūriu. Lęšių salotos su burrata – idealus pasirinkimas tiek šventiniam stalui, tiek kasdieniam pasimėgavimui sveiku ir gurmanišku maistu.

Lęšių salotos su burrata: receptas

Lęšių salotos su burrata: receptas

Ingredientai:

  • 1 puodelis prancūziškų žaliųjų lęšių, nuplautų ir išrūšiuotų
  • 1/4 puodelio alyvuogių aliejaus
  • 1/4 puodelio smulkintų žalių graikinių riešutų
  • 1 skiltelė česnako, lengvai sutrinta
  • 2 čiobrelio šakelės
  • 1 vidutinio dydžio smulkiai pjaustytas svogūnas
  • 2 1/2 šaukšto balzaminio acto
  • Druska ir pipirai pagal skonį
  • 2 puodeliai kūdikių rukolos
  • 1 puodelis maždaug susmulkintų bazilikų lapų
  • Apie 230 g burrata sūrio, suplėšyto gabaliukais

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

  1. Paruoškite lęšius pagal pakuotės nurodymus. Kai lęšiai suminkštės, juos nusunkite ir palikite šiek tiek atvėsti.
  2. Didelėje keptuvėje vidutinėje kaitroje įkaitinkite alyvuogių aliejų. Įdėkite graikinius riešutus, česnako skiltelę ir čiobrelio šakeles. Skrudinkite juos, retkarčiais pamaišydami, kol riešutai taps kvapnūs ir švelniai auksinės spalvos, tai truks apie 4–6 minutes.
  3. Kai riešutai iškeps, sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną į keptuvę ir maišykite apie minutę, kol jis suminkštės. Nukelkite keptuvę nuo kaitros, išimkite česnaką ir čiobrelio šakeles. Į keptuvę įmaišykite balzaminį actą, 1/2 arbatinio šaukštelio druskos ir 1/4 arbatinio šaukštelio pipirų.
  4. Į keptuvę sudėkite virtus lęšius, švelniai sumaišykite, kad jie gerai sugertų padažą. Tada suberkite rukolos ir bazilikų lapus, viską dar kartą atsargiai išmaišykite.
  5. Paruoštą lęšių ir žalumynų mišinį sudėkite į serviravimo lėkštę ar dubenį. Viršų papuoškite suplėšytais burrata sūrio gabaliukais. Patiekite nedelsiant, kad mėgautumėtės šiltais, aromatingais ir šviežiais skoniais.

Kodėl verta išbandyti šį receptą?

Lęšių salotos yra ne tik išskirtinio skonio, bet ir labai naudingos sveikatai:

  • Lęšiai – puikus augalinių baltymų ir skaidulų šaltinis, padedantis ilgiau jaustis sotiems.
  • Rukola ir bazilikas suteikia gaivumo bei svarbių vitaminų.
  • Graikiniai riešutai praturtina patiekalą sveikaisiais riebalais.
  • Burrata sūris suteikia gurmaniškos prabangos pojūtį, o jo kreminė tekstūra puikiai dera su kitais ingredientais.

Patarimai:

  • Jei norite papildomo skonio, galite įberti truputį citrinos žievelės ar kelių lašų alyvuogių aliejaus prieš pat patiekdami.
  • Šis patiekalas puikiai dera su lengvu baltojo vyno taure.

Pasinerkite į gurmanišką patirtį ir atraskite, kaip paprasti ingredientai gali virsti elegantišku ir sveiku patiekalu!

Šaltinis: https://www.goodhousekeeping.com

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Burratalęšiaisalotos

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Gaivios ridikėlių ir žalumynų salotos su garstyčiomis
Receptai

Gaivios ridikėlių ir žalumynų salotos su garstyčiomis

2025-06-04
Vieno puodo kiauliena su ryžiais
Mėsos patiekalai

Vieno puodo kiauliena su ryžiais

2025-06-03
Rūkytos lašišos ir bulvių kišas
Receptai

Rūkytos lašišos ir bulvių kišas

2025-06-05
Garuose ruoštas ešerys su padažu
Receptai

Garuose ruoštas ešerys su padažu

2025-06-04

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?