Maltos kalakutienos troškinys – patiekalas pasižymi turtingu skoniu, švelnia tekstūra ir lengvu aštrumu. Čia puikiai dera malta mėsa ir daržovės, o pupelės suteikia papildomą taip reikalingų baltymų kiekį.
Maltos kalakutienos troškinys: receptas
Tai šildantis patiekalas, kuris puikiai tinka pietums ar vakarienei.
Ingredientai:
- 400 g maltos kalakutienos
- 2 valg. š. aliejaus
- 1 arb. š. malto kumino
- 2 arb. š. druskos
- 1 arb. š. rūkytos paprikos
- 0,5 arb. š. maltų pipirų
- 1 arb. š. česnakų granulių
- 0,5 arb. š. raudonėlių
- 1 arb. š. čili dribsnių
- 400 g konservuotų pomidorų
- 2 valg. š. pomidorų pastos
- 250 ml vištienos sultinio
- 1 saldžioji bulvė
- 1 svogūnas
- 1 paprika
- 300 g konservuotų kukurūzų
- 400 g konservuotų raudonųjų pupelių
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Pasiruošti visus gaminimui reikalingus ingredientus.

2. Puode įkaitinti aliejų ir sudėti maltą mėsą. Kepti mėsą vis pamaišant ir šaukštu pasmulkinant didesnius mėsos gabalėlius.

3. Suberti visus prieskonius ant mėsos, gerai išmaišyti ir dar kepti kol visas skystis išgaruos.

4. Kol mėsa kepa, gabaliukais supjaustyti bulvė, papriką ir svogūną.

5. Visas daržoves suberti prie mėsos.

6. Pupeles nukošti, perplauti vandeniu ir suberti į puodą.

7. Ten pat suberti kukurūzus (be skysčio) ir konservuotus pomidorus.

8. Galiausiai sudėti pomidorų pastą ir supilti sultinį.

9. Viską gerai išmaišyti, sumažinti kaitrą, uždengti puodą dangčiu ir troškinti apie 45min. Retkarčiais pamaišyti. Jeigu skystis per daug nugaruos, galima įpilti šiek tiek vandens.

10. Kai visos daržovės bus minkštos, patiekti troškinį. Papildomai galima pagardinti smulkintomis petražolėmis ar jogurto šaukšteliu.

Nuotraukos: Vaida Bučinskienė