ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Minkštos bandelės su dešra – prie sriubos ar sumuštiniams
Naudinga

Minkštos bandelės su dešra – prie sriubos ar sumuštiniams

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-09-24
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Minkštos bandelės su dešra
Minkštos bandelės su dešra

Minkštos bandelės su dešra – tai minkštos, purios ir kvapnios bandelės, praturtintos pikantiškais priedais bei lengvai traškia, sūriu pabarstyta plutele.

Minkštos bandelės su dešra: receptas

Bandelės puikiai tinka tiek valgyti dar šiltos, tiek šaltos – kaip užkandis, prie sriubos ar dalijantis su draugais prie stalo.

Ingredientai:

  • 500 g kvietinių miltų
  • 7 g sausų mielių
  • 1 arb. š. druskos
  • 1 arb. š. cukraus arba medaus
  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 300 ml drungno vandens
  • 50 g chorizo dešros
  • 100 g kietojo sūrio
  • 2 valg. š. smulkintų laiškinių česnakų (arba smulkintų čiobrelių, raudonėlio, petražolių)
  • 1 kiaušinis

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Dubenyje sumaišyti miltus, mieles, druską ir cukrų (ar medų), įpilti alyvuogių aliejaus, tada vandens, viską išmaišyti kol susiformuos tešla. Įmaišyti mažais gabaliukais pjaustytą chorizo, suberti 50 g tarkuoto sūrio ir kapotus laiškinius česnakus (ar kitus žalumynus).
2. Minkyti dubenyje minutę, kol ingredientai šiek tiek įsimaišys, tuomet minkyti ant miltais pabarstyto paviršiaus, kol tešla taps lygi.
3. Sudėti atgal į dubenį, uždengti drėgna šluoste arba maistine plėvele ir palikti šiltoje vietoje 1½-2 val., kol padvigubės.
4. Įkaitinti orkaitę iki maksimalios temperatūros. Pakilusią tešlą paminkyti ir padalinti į 8-10 lygių dalių.
5. Suformuoti rutuliukus ir sudėti į 28 cm skersmens torto formą arba nedidelę kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Vėl uždengti drėgna šluoste ir palikti pakilti dar 20-30 min, kol iškils ir susispaus tarpusavyje.
6. Atsargiai aptepti plaktu kiaušiniu (labai lengvai, jei tešla atrodo iškilusi ir puri), tada pabarstyti likusiu 50 g sūrio.
7. Kepti orkaitėje 20-25 min, kol duona bus visiškai iškepusi ir įgaus auksinę rudą spalvą. Palietus ji turėtų jaustis lyg šiek tiek tuščiavidurė.

Taip pat skaitykite

Morkų kepsneliai su kukurūzais
Morkų kepsneliai su kukurūzais
2025-09-18
Prieskoniai barščiams: kaip suteikti patiekalui ypatingo skonio
Prieskoniai barščiams: kaip suteikti patiekalui ypatingo skonio
2025-09-04
Kokosiniai blynai su uogomis
Kokosiniai bananų blynai su uogomis
2025-06-23
Vištienos karis
Vištienos karis – aromatinga vakarienė
2025-10-21

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:BandelėsBandelės su dešraBandelės su sūriuMinkštos bandelėsMinkštos bandelės su dešra

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kaip sumažinti pilvo riebalus: pratimas, kurio galbūt nebandėte
Sveikata ir grožis

Kaip sumažinti pilvo riebalus: pratimas, kurio galbūt nebandėte

Kaip išvengti persivalgymo prieš naktį?
Sveikata ir grožis

Kaip išvengti persivalgymo prieš naktį?

Karinė pramonė ir gyvybės: šie sprendimai pakeis karo sampratą
Lietuva ir pasaulis

Karinė pramonė ir gyvybės: šie sprendimai pakeis karo sampratą

Morkų pyragas: receptas
Desertai

Tris kiaušinius ir morkas paverčiu neįtikėtinu skanėstu: išbandykite šį fantastišką receptą!

Kaip lengvai nuvalyti ekranus? Priemonės jūsų namuose
Gyvenimas

Kaip lengvai nuvalyti ekranus? Visos priemonės – namuose!

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?