Aplink pilvo organus susikaupę pilvo riebalai ne tik didina liemens apimtį, bet ir daro neigiamą poveikį sveikatai. Jie gali padidinti širdies ir kraujagyslių ligų, cukrinio diabeto ir kitų metabolinių sutrikimų riziką. Skirtingai nei poodiniai riebalai, pilvo riebalai atsikratyti yra daug sunkiau, todėl būtina koreguoti savo mitybą bei gyvenimo būdą. Dietologė Julija Gračeva dalijasi patarimais, kokių produktų reikėtų vengti, kad būtų lengviau kontroliuoti šį pavojingą riebalų sluoksnį.
Maisto produktai, kurių reikia vengti
Pirmiausia reikėtų riboti cukraus ir fruktozės turinčius produktus. Tai apima saldumynus, desertus, saldintus gėrimus ir kai kuriuos vaisius. Nors vaisiai yra sveiki, perteklinis jų vartojimas gali prisidėti prie pilvo riebalų kaupimosi.
Kitas svarbus žingsnis – vengti transriebalų. Jie dažniausiai randami pusgaminiuose produktuose, dešrose, konservuose, majoneze, pramoniniuose padažuose, margarinuose ir prastos kokybės augaliniuose aliejuose. Transriebalai ne tik skatina riebalų kaupimąsi pilvo srityje, bet ir didina uždegiminių procesų organizme riziką.
Rafinuoti maisto produktai – ribokite vartojimą
Rafinuoti produktai, tokie kaip baltieji kvietiniai miltai, bulvės, miltiniai kepiniai ir greito paruošimo grūdų produktai, gali skatinti pilvo riebalų augimą. Jie greitai didina cukraus kiekį kraujyje, o tai skatina organizmą kaupti riebalų atsargas aplink pilvą. Vietoj jų geriau rinktis nesmulkintus grūdus, pilno grūdo duoną ir natūralius produktus.
Papildomi patarimai kovojant su pilvo riebalais
Be mitybos korekcijos, svarbu ir fizinis aktyvumas. Reguliarus kardio treniruotes, tokias kaip bėgimas, plaukimas ar greitas ėjimas, kartu su jėgos pratimais gali padėti deginti riebalus pilvo srityje. Taip pat verta stebėti miego kokybę ir streso lygį – per didelis stresas ir nuovargis gali skatinti riebalų kaupimąsi aplink pilvą.
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.