ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Orkaitėje keptas upėtakis su teriyaki padažu
Receptai

Orkaitėje keptas upėtakis su teriyaki padažu

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-08-03
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Orkaitėje keptas upėtakis su teriyaki padažu – šis patiekalas maloniai nustebina švelniai karamelizuotais skoniais, azijietiškais aromatais ir idealiai subalansuotu sūrumo bei saldumo santykiu.

Orkaitėje keptas upėtakis su teriyaki padažu
Orkaitėje keptas upėtakis su teriyaki padažu

Orkaitėje keptas upėtakis su teriyaki padažu: receptas

Pateikiamas su ryžiais ir žaliosiomis daržovėmis, jis tampa visaverčiu, išraiškingu valgiu, tinkamu tiek kasdieniam pietų stalui, tiek ypatingai progai.

Ingredientai:

  • 2½ valg. š. tamsaus rudojo cukraus
  • 1 valg. š. skysto medaus
  • 2 valg. š. sojų padažo
  • 2 arb. š. mirino (ryžių vyno)
  • 2 česnako skiltelės
  • 1 arb. š. malto imbiero
  • 1 valg. š. kukurūzų krakmolo
  • 2 upėtakių filė be kaulų, maždaug 100–150 g

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Nedideliame puode ant vidutinės kaitros sumaišyti 150 ml vandens su ruduoju cukrumi, medumi, sojų padažu, ryžių vynu, česnaku ir imbieru. Maišyti ir užvirti.
2. Mažame dubenėlyje sumaišyti kukurūzų krakmolą su 2 valg. š. šalto vandens ir plakti kol visiškai ištirps, tada supilti į puodą. Kaitinti ir plakti kol padažas sutirštės – apie 1 min. Leisti jam švelniai burbuliuoti dar minutę. Jei padažas tampa per tirštas, po truputį įpilti vandens. Nukelti nuo kaitros ir leisti atvėsti iki kambario temperatūros.
3. Dėti upėtakio filė į negilią, plačią talpą ir užpilti atvėsusiu padažu. Apversti, kad gerai pasidengtų, tada sudėti filė oda į viršų. Uždengti ir palaikyti šaldytuve mažiausiai 20 min arba kelias valandas.
4. Atėjus laikui kepti iškloti kepimo skardą arba karščiui atsparų indą kepimo popieriumi. Įkaitinti orkaitę iki 200 °C temperatūros.
5. Perkelti filė ant paruoštos skardos, oda į apačią. Marinato neišpilti! Kepti 12-16 min, kol žuvis taps trapi ir iškepusi.
6. Kol žuvis kepa supilti marinatą atgal į nedidelį puodą ir užvirti ant stiprios kaitros. Sumažinti kaitrą ir pavirti 3-4 min, tada patraukti nuo kaitros.
7. Kai žuvis iškeps, perkelti filė į lėkštes, galima patiekti su ryžiais ir daržovėmis. Užpilti dalį tiršto teriyaki padažo iš puodo. Pabarstyti smulkintais svogūnų laiškais ir skrudintomis sezamo sėklomis. Likusį padažą patiekti atskirai.

Taip pat skaitykite

Kada dėti česnaką į keptuvę? Metodų skirtumai
Kada dėti česnaką į keptuvę? Metodų skirtumai
2025-06-23
Brokolių ir skrudintų anakardžių salotos
Brokolių ir skrudintų anakardžių salotos
2025-08-05
Vištiena su medumi: greitas ir skanus patiekalas kiekvienai dienai
Vištiena su medumi: greitas ir skanus patiekalas kiekvienai dienai
2025-08-07
Moliūgų tarta su svogūnais - kai nesinori mėsos
Moliūgų tarta su svogūnais – kai nesinori mėsos
2025-06-05

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Keptas upėtakisOrkaitėje keptas upetakisOrkaitėje keptas upėtakis su teriyaki padažuTeriyaki padažasUpėtakio filėUpėtakio filė su padažuUpėtakis

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Baltymų papildai: kaip pasirinkti tinkamiausią jų vartojimo laiką
Sveikata ir grožis

Baltymų papildai: kaip pasirinkti tinkamiausią jų vartojimo laiką?

Sluoksniuotas maskarponės desertas su konservuotais persikais
Desertai

Sluoksniuotas maskarponės desertas su konservuotais persikais

Kas stipresni - vyrai ar moterys?
Įdomu

Kas stipresni – vyrai ar moterys? 8 moksliniai faktai, kurie sudės visus taškus ant „i”

Ar kramtomoji guma iš tikrųjų naudinga jūsų burnos sveikatai?
Sveikata ir grožis

Ar kramtomoji guma iš tikrųjų naudinga jūsų burnos sveikatai?

Naujas tyrimas keičia mūsų supratimą apie kūno prakaitą
Įdomu

Išprakaituota tiesa: naujas tyrimas keičia mūsų supratimą apie kūno prakaitą

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?