Orkaitėje keptas upėtakis su teriyaki padažu – šis patiekalas maloniai nustebina švelniai karamelizuotais skoniais, azijietiškais aromatais ir idealiai subalansuotu sūrumo bei saldumo santykiu.
Orkaitėje keptas upėtakis su teriyaki padažu: receptas
Pateikiamas su ryžiais ir žaliosiomis daržovėmis, jis tampa visaverčiu, išraiškingu valgiu, tinkamu tiek kasdieniam pietų stalui, tiek ypatingai progai.
Ingredientai:
- 2½ valg. š. tamsaus rudojo cukraus
- 1 valg. š. skysto medaus
- 2 valg. š. sojų padažo
- 2 arb. š. mirino (ryžių vyno)
- 2 česnako skiltelės
- 1 arb. š. malto imbiero
- 1 valg. š. kukurūzų krakmolo
- 2 upėtakių filė be kaulų, maždaug 100–150 g
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Nedideliame puode ant vidutinės kaitros sumaišyti 150 ml vandens su ruduoju cukrumi, medumi, sojų padažu, ryžių vynu, česnaku ir imbieru. Maišyti ir užvirti.
2. Mažame dubenėlyje sumaišyti kukurūzų krakmolą su 2 valg. š. šalto vandens ir plakti kol visiškai ištirps, tada supilti į puodą. Kaitinti ir plakti kol padažas sutirštės – apie 1 min. Leisti jam švelniai burbuliuoti dar minutę. Jei padažas tampa per tirštas, po truputį įpilti vandens. Nukelti nuo kaitros ir leisti atvėsti iki kambario temperatūros.
3. Dėti upėtakio filė į negilią, plačią talpą ir užpilti atvėsusiu padažu. Apversti, kad gerai pasidengtų, tada sudėti filė oda į viršų. Uždengti ir palaikyti šaldytuve mažiausiai 20 min arba kelias valandas.
4. Atėjus laikui kepti iškloti kepimo skardą arba karščiui atsparų indą kepimo popieriumi. Įkaitinti orkaitę iki 200 °C temperatūros.
5. Perkelti filė ant paruoštos skardos, oda į apačią. Marinato neišpilti! Kepti 12-16 min, kol žuvis taps trapi ir iškepusi.
6. Kol žuvis kepa supilti marinatą atgal į nedidelį puodą ir užvirti ant stiprios kaitros. Sumažinti kaitrą ir pavirti 3-4 min, tada patraukti nuo kaitros.
7. Kai žuvis iškeps, perkelti filė į lėkštes, galima patiekti su ryžiais ir daržovėmis. Užpilti dalį tiršto teriyaki padažo iš puodo. Pabarstyti smulkintais svogūnų laiškais ir skrudintomis sezamo sėklomis. Likusį padažą patiekti atskirai.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.