Pappardelle makaronai su mėsos padažu – tai gardus itališkas troškinys, kuriame dera lėtai virto padažo sodrumas, subtilus kremiškumas ir švelnus aromatingų prieskonių derinys.
Pappardelle makaronai su mėsos padažu: receptas
Kiekvienas kąsnis primena jaukią vakarienę Italijoje, kur sotumas ir elegancija susilieja viename patiekale.
Ingredientai:
- 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 2 svogūnai
- 1 morka
- 2 saliero stiebai
- 500 g maltos kiaulienos
- 500 g maltos jautienos
- 3 česnako skiltelės
- 3 valg. š. pomidorų pastos
- 150 ml baltojo vyno
- 500 g pasatos (trintų pomidorų)
- 400 g konservuotų smulkintų pomidorų
- 200 ml jautienos sultinio
- 3 lauro lapai
- 2 valg. š. smulkintų čiobrelių lapelių
- 4 valg. š. grietinėlės
- druska ir šviežiai malti juodieji pipirai
- 450 g pappardelle makaronų
- Parmezano sūrio, patiekimui
- baziliko lapelių, papuošimui
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 160 C temperatūros.
2. Įkaitinti aliejų giliame troškintuve su dangčiu. Suberti smulkiai pjaustytą svogūną, morką ir salierą, kepti ant didelės kaitros 5-6 min, kol pradės minkštėti. Sudėti maltą kiaulieną ir jautieną, kepti kol apskrus ir nugaruos perteklinė skysčio dalis. Sudėti trintą česnaką ir pakepti dar 30 sek.
3. Įmaišyti pomidorų pastą. Supilti pasatą, pomidorus, sultinį, žoleles ir vyną. Pagardinti druska bei pipirais, užvirti, uždengti ir kepti orkaitėje apie valandą.
4. Įmaišyti grietinėlę, grąžinti į orkaitę atidengus dar valandai, kol troškinys sutirštės.
5. Užvirti puodą pasūdyto vandens, sudėti makaronus ir virti pagal pakuotės nurodymus. Nukošti išvirusius.
6. Padalinti makaronus į lėkštes, užpilti padažu, užtarkuoti parmezano, papuošti baziliko lapeliais ir patiekti.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.