ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Pappardelle makaronai su mėsos padažu
Makaronų patiekalai

Pappardelle makaronai su mėsos padažu

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-08-20
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Pappardelle makaronai su mėsos padažu
Pappardelle makaronai su mėsos padažu

Pappardelle makaronai su mėsos padažu – tai gardus itališkas troškinys, kuriame dera lėtai virto padažo sodrumas, subtilus kremiškumas ir švelnus aromatingų prieskonių derinys.

Pappardelle makaronai su mėsos padažu: receptas

Kiekvienas kąsnis primena jaukią vakarienę Italijoje, kur sotumas ir elegancija susilieja viename patiekale.

Ingredientai:

  • 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 2 svogūnai
  • 1 morka
  • 2 saliero stiebai
  • 500 g maltos kiaulienos
  • 500 g maltos jautienos
  • 3 česnako skiltelės
  • 3 valg. š. pomidorų pastos
  • 150 ml baltojo vyno
  • 500 g pasatos (trintų pomidorų)
  • 400 g konservuotų smulkintų pomidorų
  • 200 ml jautienos sultinio
  • 3 lauro lapai
  • 2 valg. š. smulkintų čiobrelių lapelių
  • 4 valg. š. grietinėlės
  • druska ir šviežiai malti juodieji pipirai
  • 450 g pappardelle makaronų
  • Parmezano sūrio, patiekimui
  • baziliko lapelių, papuošimui

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 160 C temperatūros.
2. Įkaitinti aliejų giliame troškintuve su dangčiu. Suberti smulkiai pjaustytą svogūną, morką ir salierą, kepti ant didelės kaitros 5-6 min, kol pradės minkštėti. Sudėti maltą kiaulieną ir jautieną, kepti kol apskrus ir nugaruos perteklinė skysčio dalis. Sudėti trintą česnaką ir pakepti dar 30 sek.
3. Įmaišyti pomidorų pastą. Supilti pasatą, pomidorus, sultinį, žoleles ir vyną. Pagardinti druska bei pipirais, užvirti, uždengti ir kepti orkaitėje apie valandą.
4. Įmaišyti grietinėlę, grąžinti į orkaitę atidengus dar valandai, kol troškinys sutirštės.
5. Užvirti puodą pasūdyto vandens, sudėti makaronus ir virti pagal pakuotės nurodymus. Nukošti išvirusius.
6. Padalinti makaronus į lėkštes, užpilti padažu, užtarkuoti parmezano, papuošti baziliko lapeliais ir patiekti.

Taip pat skaitykite

Saldžiarūgštė kiauliena su makaronais
Saldžiarūgštė kiauliena su makaronais
2025-08-06
Moliūgų apkepas su džiovintais vaisiais
Moliūgų apkepas be miltų, varškės ir cukraus patiks visai šeimai
2025-06-13
Migdolų rutuliukai su traškiu riešutų sviestu
Migdolų rutuliukai su traškiu riešutų sviestu – sveikuoliškas saldėsis visai šeimai
2025-08-04
Jogurtinis pyragas su vyšnių džemu
Jogurtinis pyragas: receptas, dėl kurio visi iš proto eina
2025-06-13

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Makaronai su mėsamakaronų patiekalaiMėsos padažasMėsos padažas makaronamsPappardelle makaronai su mėsos padažu

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Trinta šakninių daržovių sriuba
Receptai

Trinta šakninių daržovių sriuba – taps mėgstamiausia vėsiomis dienomis

2025-07-30
Keksiukai su bananais ir šokoladu
Desertai

Keksiukai su bananais ir šokoladu

2025-07-25
Mėsos padažas makaronams su daugiau daržovių
Mėsos patiekalai

Mėsos padažas makaronams su daugiau daržovių

2025-06-05
Belgiški vafliai
Blynai

Belgiški vafliai – lėtiems savaitgalio pusryčiams

2025-08-06

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?