ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Desertai » Pats skaniausias ir kvapniausias medaus tortas, kokį jums yra tekę valgyti!
Desertai

Pats skaniausias ir kvapniausias medaus tortas, kokį jums yra tekę valgyti!

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-09-18
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
medaus tortas
medaus tortas

Šis receptas nukels jus į vaikystę ir primins nuostabų medaus torto skonį. Nors gaminimo procesas gali užtrukti, svarbiausia išlikti kantriam, nes rezultatas bus to vertas! Šis medaus tortas bus pats skaniausias ir kvapniausias, kokį jums yra tekę valgyti!

Medaus tortas: receptas

Sudėtis

  • 450 g kiaušinių
  • 500 g miltų
  • 200 g cukraus (išplakimui su kiaušiniais)
  • 100 g cukraus (karamelei)
  • 150 g grikių medaus
  • 8 g sodos

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Taip pat skaitykite

Bananų vyniotinis be miltų: nepaprastai skanu!
Bananų vyniotinis be miltų: nepaprastai skanu!
2025-09-16
Ar medus padeda nuo gerklės skausmo? Natūralūs būdai palengvinti simptomus
Ar medus tikrai padeda nuo gerklės skausmo? Natūralūs būdai palengvinti simptomus
2025-06-04
Kaip pasigaminti grietinėlę?
Nebepirkite plakamos grietinėlės parduotuvėje: iš paprasto pieno paruoškite tobulą kremą!
2025-09-20
Orkaitėje kepta traški marinuota vištiena
Orkaitėje kepta traški marinuota vištiena
2025-07-04
Paruošimas

Pirmiausia išplakite kiaušinius su cukrumi, kol gausite baltą, purią masę. Taip pat įjunkite orkaitę, kad įkaistų iki 180 laipsnių.

Toliau paruoškite karamelę. Paimkite puodą su giliu dugnu ir sudėkite cukrų. Kai užvirs, nukelkite nuo ugnies, išmaišykite ir supilkite medų. Beje, geriau rinktis grikių medų, nes tik jis suteiks specifinį medaus skonį ir kvapą.

Vėl uždėkite karamelę ant vidutinės ugnies 40 sekundžių. Sudėkite sodą, nuimkite puodą ir vėl gerai išmaišykite. Masė turėtų padidėti 4 kartus.

Į kiaušinius supilkite dar karštą karamelę ir tuo pačiu metu plakite masę maišytuvu. Turi pakakti 2-3 minučių.

Į karamelės-kiaušinių masę sudėkite miltus. Juos prieš tai išsijokite ir sudėkite dalimis. Išmaišykite medine mentele.

3 kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi ir padalykite tešlą į 3 lygias dalis. Pasilikite kelis šaukštus tešlos. Jų reikės papuošimui.

Išlyginkite tešlą ant kepimo skardų, daugiau tešlos palikite kampuose, nes paprastai jie labiausiai išdžiūsta.

Pašaukite po vieną skardą kepti orkaitėje. Keps apie 7-8 minutes. Svarbiausia neišsausinti! Geriau išimkite iš orkaitės anksčiau nei vėliau.

Taip pat skaitykite

Naktinė avižinė košė su čija sėklomis
Naktinė avižinė košė su čija sėklomis
2025-06-25
Kaip paruošti jautieną, kad ši būtų minkšta ir sultinga
Šefas dalijasi patarimais, kaip paruošti jautieną, kad ši būtų minkšta ir sultinga
2025-07-09
Žiediniai kopūstai sūrio padaže
Žiediniai kopūstai sūrio padaže
2025-09-19
Greitas tinginių Napoleonas
Greitas tinginių Napoleonas – jokio ilgo gaminimo
2025-07-18

Kol biskvitai vėsta, sutarkuokite atsidėtą tešlą. Ją taip pat iškepkite.

Kremo sudėtis

  • 500 ml pieno
  • 25 g miltų
  • 25 g kukurūzų krakmolo
  • 100 g kiaušinių
  • 80 g grikių medaus
  • 50 g cukraus
  • 50 g sviesto
  • 300 g 20 % ​​riebumo grietinės

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Paruošimas

Kol biskvitai atvės, reikia paruošti kremą. Ant vidutinės ugnies pakaitinkite pieną, kol pradės garuoti.

Kol pienas kaista, išplakite kiaušinius su cukrumi. Pridėkite krakmolo ir miltų ir išmaišykite iki vientisos masės.

Kai pienas pradės garuoti, į jį supilkite kiaušinių masę. Būtina nuolat maišyti! Palaukite, kol kremas užvirs, virkite apie 30 sekundžių ir nukelkite nuo ugnies.

Į kremą pridėkite medaus, sviesto ir grietinės. Kiekvieną kartą gerai išmaišykite, kad gautumėte tirštą ir vienalytę masę.

Torto surinkimas

Padalinkite kremą į tris dalis, paskui kiekvieną tolygiai paskirstykite ant atvėsusių biskvitų.

Perpjaukite tortą skersai ir uždėkite vieną gabalą ant kito.

Palikite tortą per naktį šaldytuve. Po to nupjaustykite nelygumus ir visą paviršių apibarstykite trupiniais.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Medaus tortasmedusTortas

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kelionės. 10 patarimų keliaujantiems svetur
Gyvenimas

Kelionės. 10 patarimų keliaujantiems svetur, kad kiekviena kelionė atneštų begalę įspūdžių

Kodėl obuoliai ir kriaušės pradeda pūti dar ant medžio – ir kaip to išvengti
Sodas ir daržas

Kodėl obuoliai ir kriaušės pradeda pūti dar ant medžio – ir kaip to išvengti

Stebuklingos žolelės, kurios pritraukia sėkmę, turtus ir sveikatą
Horoskopai

Stebuklingos žolelės, kurios pritraukia sėkmę, turtus ir sveikatą

Tik 10 žodžių, kurie atskleidžia kiekvieno zodiako ženklo esmę
Horoskopai

Tik 10 žodžių, kurie atskleidžia kiekvieno zodiako ženklo esmę

Jei atliksite šį veiksmą dar vasaros pabaigoje - rugsėjo pradžioje, jūsų medžiai ir krūmai atsidėkos dvigubai
Sodas ir daržas

Jei atliksite šį veiksmą dar vasaros pabaigoje – rugsėjo pradžioje, jūsų medžiai ir krūmai atsidėkos dvigubai

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?