ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Desertai » Pats skaniausias ir kvapniausias medaus tortas, kokį jums yra tekę valgyti!
Desertai

Pats skaniausias ir kvapniausias medaus tortas, kokį jums yra tekę valgyti!

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-09-18
Komentarų: 0
3 min. skaitymo

Šis receptas nukels jus į vaikystę ir primins nuostabų medaus torto skonį. Nors gaminimo procesas gali užtrukti, svarbiausia išlikti kantriam, nes rezultatas bus to vertas! Šis medaus tortas bus pats skaniausias ir kvapniausias, kokį jums yra tekę valgyti!

medaus tortas
medaus tortas

Medaus tortas: receptas

Sudėtis

  • 450 g kiaušinių
  • 500 g miltų
  • 200 g cukraus (išplakimui su kiaušiniais)
  • 100 g cukraus (karamelei)
  • 150 g grikių medaus
  • 8 g sodos

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Taip pat skaitykite

Kaip paruošti jautieną, kad ši būtų minkšta ir sultinga
Šefas dalijasi patarimais, kaip paruošti jautieną, kad ši būtų minkšta ir sultinga
2025-07-09
Picos skonio suktinukai
Picos skonio suktinukai, kurie tikrai patiks net ir išrankiems vaikams
2025-07-16
Juodųjų serbentų uogienė
Juodųjų serbentų uogienė
2025-08-14
Ką skirtingos pasaulio šalys mėgsta gaminti iš kiaušinių?
Ką skirtingos pasaulio šalys labiausiai mėgsta gaminti iš kiaušinių?
2025-08-22
Paruošimas

Pirmiausia išplakite kiaušinius su cukrumi, kol gausite baltą, purią masę. Taip pat įjunkite orkaitę, kad įkaistų iki 180 laipsnių.

Toliau paruoškite karamelę. Paimkite puodą su giliu dugnu ir sudėkite cukrų. Kai užvirs, nukelkite nuo ugnies, išmaišykite ir supilkite medų. Beje, geriau rinktis grikių medų, nes tik jis suteiks specifinį medaus skonį ir kvapą.

Vėl uždėkite karamelę ant vidutinės ugnies 40 sekundžių. Sudėkite sodą, nuimkite puodą ir vėl gerai išmaišykite. Masė turėtų padidėti 4 kartus.

Į kiaušinius supilkite dar karštą karamelę ir tuo pačiu metu plakite masę maišytuvu. Turi pakakti 2-3 minučių.

Į karamelės-kiaušinių masę sudėkite miltus. Juos prieš tai išsijokite ir sudėkite dalimis. Išmaišykite medine mentele.

3 kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi ir padalykite tešlą į 3 lygias dalis. Pasilikite kelis šaukštus tešlos. Jų reikės papuošimui.

Išlyginkite tešlą ant kepimo skardų, daugiau tešlos palikite kampuose, nes paprastai jie labiausiai išdžiūsta.

Pašaukite po vieną skardą kepti orkaitėje. Keps apie 7-8 minutes. Svarbiausia neišsausinti! Geriau išimkite iš orkaitės anksčiau nei vėliau.

Taip pat skaitykite

Mėlynių keksiukai
Mėlynių keksiukai – minkšti ir kvapnūs
2025-08-14
Purūs rikotos blyneliai su aguonomis
Purūs rikotos blyneliai su aguonomis: puiki idėja pusryčiams
2025-07-17
Geriausias patarimas, kaip laikyti pomidorus ištisus metus
Geriausias patarimas, kaip laikyti pomidorus ištisus metus: jie išlieka švieži, skanūs ir kvapnūs!
2025-09-03
Vanilinė jogurto panakota su granatais
Vanilinė jogurto panakota su granatais
2025-08-05

Kol biskvitai vėsta, sutarkuokite atsidėtą tešlą. Ją taip pat iškepkite.

Kremo sudėtis

  • 500 ml pieno
  • 25 g miltų
  • 25 g kukurūzų krakmolo
  • 100 g kiaušinių
  • 80 g grikių medaus
  • 50 g cukraus
  • 50 g sviesto
  • 300 g 20 % ​​riebumo grietinės

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Paruošimas

Kol biskvitai atvės, reikia paruošti kremą. Ant vidutinės ugnies pakaitinkite pieną, kol pradės garuoti.

Kol pienas kaista, išplakite kiaušinius su cukrumi. Pridėkite krakmolo ir miltų ir išmaišykite iki vientisos masės.

Kai pienas pradės garuoti, į jį supilkite kiaušinių masę. Būtina nuolat maišyti! Palaukite, kol kremas užvirs, virkite apie 30 sekundžių ir nukelkite nuo ugnies.

Į kremą pridėkite medaus, sviesto ir grietinės. Kiekvieną kartą gerai išmaišykite, kad gautumėte tirštą ir vienalytę masę.

Torto surinkimas

Padalinkite kremą į tris dalis, paskui kiekvieną tolygiai paskirstykite ant atvėsusių biskvitų.

Perpjaukite tortą skersai ir uždėkite vieną gabalą ant kito.

Palikite tortą per naktį šaldytuve. Po to nupjaustykite nelygumus ir visą paviršių apibarstykite trupiniais.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Medaus tortasmedusTortas

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kas vyksta Lietuvoje: 10 svarbiausių 2025 m. birželio 3 d. įvykių
Lietuva ir pasaulis

Kas vyksta Lietuvoje: 10 svarbiausių 2025 m. birželio 3 d. įvykių

Išmintingiausias Zodiako ženklas
Horoskopai

Išmintingiausias Zodiako ženklas: po juo gimę žmonės jaučia laimę

Ilgaamžiškumą skatinantys produktai pasak japonų dietologės
Sveikata ir grožis

8 ilgaamžiškumą skatinantys maisto produktai, kuriuos rekomenduoja japonų dietologė

Kreatinas: nauda, vartojimas ir svarbiausi faktai
Sveikata ir grožis

Kreatinas: nauda, vartojimas ir svarbiausi faktai

Ar žinote, kodėl į sultinį verta įdėti obuolį?
Naudinga

Ar žinote, kodėl į sultinį verta įdėti obuolį?

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?