Pelėsinio sūrio padažas – šis padažas pasižymi sodriu, kreminiu skoniu su subtiliu aštrumu ir mėlynojo sūrio aromatu.
Pelėsinio sūrio padažas: receptas
Puikiai tinka įvairiems patiekalams, suteikiant jiems intensyvų skonį ir švelnią tekstūrą.
Ingredientai:
- 400 ml pieno
- 25 g sviesto
- 25 g miltų
- 75 g mėlynojo sūrio
- baltieji pipirai
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Padėti du puodus ant vidutinės kaitros. Į vieną supilti pieną, kitame ištirpinti sviestą.
2. Į ištirpusį sviestą suberti miltus ir kepti 3-4 min.
3. Palaipsniui, nuolat maišant, supilti šiltą pieną į sviesto ir miltų masę. Plakti tol, kol padažas taps lygus ir šilkinis, tik tuomet pilti daugiau pieno. Tai užtikrins, kad padažas bus be gumuliukų.
4. Kai visas pienas bus supiltas, tęsti maišymą ir sumažinti kaitrą iki mažiausios.
5. Virti padažą dar 4 min, tada į puodą sutrupinti mėlynąjį sūrį. Leisti sūriui ištirpti, nuolat maišant, apie 1 min.
6. Pagardinti padažą su šiek tiek baltųjų pipirų.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.