ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Gyvenimas » Namai ir patarimai » Per kelias akimirkas atsikratykite arbūzo sėklų pasinaudodami šiuo triuku
Gyvenimas

Per kelias akimirkas atsikratykite arbūzo sėklų pasinaudodami šiuo triuku

Miglė Staknytė
Autorius Miglė Staknytė
Publikuota: 2025-08-13
Komentarų: 0
3 min. skaitymo

Saldus, sultingas ir gaivinantis – arbūzas neabejotinai yra vienas iš vasaros simbolių. Jo saldumas maloniai atgaivina po karštos dienos, tačiau daugelį vargina viena smulkmena – sėklos. Jos ne tik apsunkina vaisiaus valgymą, bet ir sugadina patogumą, kai norisi tiesiog mėgautis kąsniu be rūpesčių. Laimei, egzistuoja paprastas ir greitas būdas jas pašalinti, kuris tiks tiek vasaros piknikui, tiek kasdieniam užkandžiui namuose.

Per kelias akimirkas atsikratykite arbūzo sėklų pasinaudodami šiuo triuku
Per kelias akimirkas atsikratykite arbūzo sėklų pasinaudodami šiuo triuku

Kaip greitai pašalinti arbūzo sėklas

Nedaugelis žino, kad arbūzo sėklos dažniausiai išsidėsčiusios išilgai vaisiaus minkštime esančių linijų – tarsi venų. Būtent jose susitelkia didžioji sėklų dalis. Norint jas lengvai pašalinti, tereikia perpjauti arbūzą į ketvirčius ir aštriu peiliu įpjauti minkštimą palei matomas sėklų linijas. Taip galima greitai atskirti vietas, kuriose sėklos susitelkusios, ir jas pašalinti.

Šis metodas ypač praverčia ruošiant vaisių vaikams ar didesniam svečių būriui – nebereikia kapstytis po kiekvieną kąsnį, o valgymas tampa malonus ir tvarkingas. Be to, toks paruošimas sutaupo laiko, jei arbūzą planuojate patiekti vaisių salotose ar šventiniame vaisių dubenyje.

Ar būtina atsisakyti arbūzo sėklų?

Įprasta jas tiesiog išmesti, tačiau verta žinoti, kad arbūzo sėklos yra visiškai valgomos ir netgi vertingos. Jose gausu augalinės kilmės baltymų, skaidulų, geležies, magnio, cinko ir sveikųjų augalinių riebalų. Nedideliais kiekiais jos gali būti valgomos net ir žalios, tačiau kietas jų apvalkalas ne visiems lengvai virškinamas.

Taip pat skaitykite

Kodėl verta rinktis šilkinius pagalvių užvalkalus: 5 priežastys
Kodėl verta rinktis šilkinius pagalvių užvalkalus: 5 priežastys
2025-07-06
Mėgstate kepti ant griliaus? Šią informaciją būtina žinoti kiekvienam
Mėgstate kepti ant griliaus? Šią informaciją būtina žinoti kiekvienam
2025-06-08
Kaip laistyti kambarines gėles išvykus?
Keliaujate atostogauti? Šie keli patarimai padės išsaugoti kambarines gėles nenuvytusias ilgesnį laiką
2025-06-14
Ar gimimo eiliškumas lemia romantinius santykius? Psichologinė teorija
Ar gimimo eiliškumas lemia romantinius santykius? Psichologinė teorija
2025-07-06

Patogesnis ir saugesnis būdas – sėklas paskrudinti, kaip darome su moliūgų ar saulėgrąžų sėklomis. Skrudinant jos tampa traškios, įgauna subtilų riešutinį skonį ir gali tapti puikiu sveiku užkandžiu ar net priedu prie salotų.

Kai kuriose šalyse arbūzo sėklos laikomos tikru supermaistu. Dėl jose esančių antioksidantų jos padeda stiprinti imunitetą, o augalinis baltymas gali prisidėti prie raumenų atsistatymo po fizinio krūvio. Vis dėlto svarbi saiko taisyklė – ypač vaikų ir jautresnę virškinimo sistemą turinčių žmonių racione.

Per kelias akimirkas atsikratykite arbūzo sėklų pasinaudodami šiuo triuku

Kodėl verta dažniau valgyti arbūzą vasarą

Arbūzas sudarytas iš daugiau nei 90 % vandens, todėl puikiai drėkina organizmą karštomis dienomis. Jame yra vitamino C, B grupės vitaminų, kalio bei stipraus antioksidanto likopeno, kuris padeda apsaugoti ląsteles nuo oksidacinės pažaidos.

Be to, arbūzas pasižymi lengvu šlapimą varančiu poveikiu, gerina virškinimą ir yra itin mažai kaloringas – 100 gramų turi vos apie 30 kcal. Dėl šios priežasties jis dažnai įtraukiamas į lieknėjimo ar organizmo valymo dietas. Valgant jį vietoj saldžių užkandžių galima pasiekti sotumo jausmą be papildomų kalorijų, o kartu aprūpinti organizmą skysčiais bei naudingomis medžiagomis.

Vasarą verta įprasti patiekti arbūzą ne tik gryną, bet ir įvairiose formose – vaisių salotose, šaltose sriubose ar net gaivinančiuose kokteiliuose. Pasitelkus sėklų šalinimo triuką, paruošimas tampa toks greitas ir paprastas, kad net vaikai mielai prisidės prie šio proceso.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Arbūzo sėklospatarimaiTriukas

AutoriusMiglė Staknytė
Esu Miglė Staknytė – rašau apie gyvenimą, žmones ir madą. Mane įkvepia kasdienybėje slypintys pasakojimai, įdomūs charakteriai ir stiliaus detalės. Tikiu, kad kiekvienas žmogus turi savitą istoriją, o mada – tai ne tik drabužiai, bet ir saviraiškos būdas.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Makaronai su lašišos filė ir brokoliais
Makaronų patiekalai

Makaronai su lašišos filė ir brokoliais: greitai paruošiamas patiekalas

Jeigu norite tapti sėkmingi, kodėl seną piniginę vertėtų išmesti?
Horoskopai

Jeigu norite tapti sėkmingi, kodėl seną piniginę vertėtų išmesti?

Kaip paruošti skanius ryžius: gaminimo paslaptys
Naudinga

Kaip paruošti skanius ryžius: gaminimo paslaptys

Labiausiai dantis dažantys maisto produktai ir gėrimai.
Gyvenimas

Labiausiai dantis dažantys maisto produktai ir gėrimai: patarimai, kaip apsaugoti dantis

Ką svarbu žinoti apie dantų pastos sudėtį
Gyvenimas

Ką svarbu žinoti apie dantų pastos sudėtį: pavojingi ingredientai ir saugesni pasirinkimai

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?