ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Persikų padažas: saldžiarūgštis skonių šokis tinkantis viskam
Receptai

Persikų padažas: saldžiarūgštis skonių šokis tinkantis viskam

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-08-19
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Persikų padažas – tai universalus priedas, kuris praturtins jūsų mėgstamus patiekalus nepakartojamu saldžiarūgščiu skoniu.

Persikų padažas
Persikų padažas

Persikų padažas – receptas

Šis receptas yra idealus tiek kasdieniams, tiek ypatingiems valgiams ir puikiai dera su mėsa, sūriais ar net duonos užkandžiais.

Persikų padažas receptas

Ingredientai

  • 2 puodeliai persikų džemo
  • ½ puodelio obuolių acto
  • ⅓ puodelio tarkuoto krienų
  • 2 šaukštai Dižono garstyčių
  • ¼ šaukštelio juodųjų pipirų
  • ¼ šaukštelio kajeno pipirų

Kaip gaminti?

Taip pat skaitykite

Žaliųjų lęšių troškinys su migdolais
Žaliųjų lęšių troškinys su migdolais
2025-07-14
Vietnamietiška jautienos sriuba
Vietnamietiška jautienos sriuba
2025-07-08
Šis pyragas toks skanus, kad jį norėsite gaminti kiekvieną dieną.
Šis pyragas toks skanus, kad jį norėsite gaminti kiekvieną dieną: greitas ir paprastas receptas
2025-08-26
Orkaitėje kepti kiaulienos kepsniai
Orkaitėje kepti kiaulienos kepsniai: fantastiškas patiekalas, kuris puikiai tiks kasdienai ar šventiniam stalui!
2025-09-16
  1. Paruoškite ingredientus. Susirinkite visus reikalingus ingredientus ir pasiruoškite maišymo dubenį.
  2. Sumaišykite. Į dubenį sudėkite persikų džemą, obuolių actą, krienus, garstyčias, juoduosius pipirus ir kajeno pipirus. Viską kruopščiai išmaišykite, kol masė taps vientisa.
  3. Šaldykite. Perpilkite padažą į sandarų indą ir laikykite šaldytuve mažiausiai 2 valandas, kad skoniai susimaišytų ir sustiprėtų.

Kaip naudoti?

Šis padažas puikiai tinka tepti ant keptos vištienos ar kiaulienos, naudoti kaip užkandžių priedą su krekeriais ir sūriais arba tiesiog kaip pagardą prie daržovių.

Patarimai skanesniam persikų padažui

Jei norite šiek tiek aštresnio skonio, įpilkite dar šiek tiek krienų ar kajeno pipirų. Norint saldesnės versijos, pridėkite šaukštą medaus.

Persikų padažas yra puikus būdas suteikti naujų skonių jūsų įprastiems patiekalams. Paprastas paruošimas ir nuostabus skonis garantuoja, kad šis receptas taps jūsų mėgstamiausiu.

Persikų padažas taip pat puikiai tinka šventiniam stalui ar ypatingiems susibūrimams. Jį galite patiekti šalia šaltų užkandžių lentos, derinant su gurmaniškais sūriais, vytintu kumpiu ar traškiais krekeriais.

Saldžiarūgštis padažo skonis suteikia elegancijos ir išskirtinumo, todėl jis tikrai paliks įspūdį jūsų svečiams. Be to, šis padažas gali tapti ir išskirtine valgomąja dovana – tiesiog supilkite jį į dailų stiklinį indelį ir papuoškite kaspinu!

Nuotraukos asociatyvinės © Canva

Šaltinis: pauladeenmagazine.com

Taip pat skaitykite

Įvardijo pačią naudingiausią ryžių rūšį
Įvardijo pačią naudingiausią ryžių rūšį
2025-09-04
Sluoksniuotos tešlos bandelės su dešrelėmis
Sluoksniuotos tešlos bandelės su dešrelėmis: paprastas, bet skanus užkandis
2025-07-20
Karamelinė bananų duona: šefės receptas
Karamelinė bananų duona: garsi šefė dalijasi savo receptu
2025-06-16
Pasak specialistų šių produktų geriau nešaldyti.
Pasak specialistų, šių produktų geriau nešaldyti
2025-07-16
ŽYMOS:PadažaiPadažo receptaspersikai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kaip lengvai ir efektyviai išvalyti viryklės groteles
Gyvenimas

Kaip lengvai ir efektyviai išvalyti viryklės groteles: veiksmingi patarimai

Vilniuje populiarėja nauja perkraustymo paslauga: kodėl visi renkasi būtent ją?
Gyvenimas

Vilniuje populiarėja nauja perkraustymo paslauga: kodėl visi renkasi būtent ją?

Būdai, kaip susitvarkyti su nemaloniu batų kvapu
Gyvenimas

Būdai, kaip susitvarkyti su nemaloniu batų kvapu

Gerai matomos melsvos venos. Štai, ką tai sako. Būklė, susijusi su patologiniais veiksniais
Sveikata ir grožis

Jūsų plaštakas išvagojusios gerai matomos melsvos venos? Štai, ką tai sako apie jus

Ar Trumpas su savo ego sugriaus JAV? Štai dėl ko nerimaujama
Lietuva ir pasaulis

Ar Trumpas su savo ego sugriaus JAV? Štai dėl ko nerimaujama

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?