ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Desertai » Prancūziški rageliai iš unikalios tešlos: tiesiog privalote išbandyti šį receptą!
Desertai

Prancūziški rageliai iš unikalios tešlos: tiesiog privalote išbandyti šį receptą!

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-10-01
Komentarų: 0
3 min. skaitymo

Praėjusį savaitgalį mano močiutė kepė prancūziškus ragelius.  Man šis kepinys paliko labai didelį įspūdį, o jų įdaras buvo tiesiog pasakiškas! Močiutė sako, kad tai –  labai senas ir laiko patikrintas receptas, kurį ji buvo pamiršusi, o dabar atrado iš naujo.

Prancūziški rageliai iš unikalios tešlos
Prancūziški rageliai iš unikalios tešlos

Šiandien noriu su jumis pasidalinti šio nuostabaus kepinio receptu. Paruošti šiuos prancūziškus ragelius yra daug paprasčiau nei manote!

Prancūziški rageliai iš unikalios tešlos

Jums reikės:

  • 420 g miltų
  • 300 g vyšnių be kauliukų ir sulčių
  • 2 kiaušinių
  • 80 ml pieno
  • 2 valg. š. 20% riebumo grietinės
  • 120 g sviesto
  • 50 g cukraus
  • 8 g vanilinio cukraus
  • 20 g šviežių mielių (arba 7 g sausų)
  • žiupsnelio druskos

Prancūziškų ragelių viršui:

Taip pat skaitykite

Avižiniai sausainiai su bananais
Avižiniai sausainiai su bananais
2025-07-24
Tobulai minkšti šokoladiniai keksiukai
Tobulai minkšti šokoladiniai keksiukai: gardus skanėstas
2025-08-10
Kiaušinienė su vandeniu – paprasta gudrybė, pakeisianti jūsų pusryčius
Kiaušinienė su vandeniu – paprasta gudrybė, pakeisianti jūsų pusryčius
2025-09-01
Skanus ir naudingas gėrimas: vienu šūviu nušausite du zuikius!
Skanus ir naudingas gėrimas: vienu šūviu nušausite du zuikius!
2025-09-12
  • 1 kiaušinio
  • 1 valg. š. pieno

Kaip gaminti?

Mieles ištirpinkite šiltame piene. Sviestą ištirpinkite vandens vonelėje.

Dubenyje išplakite kiaušinius su žiupsneliu druskos, cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Įdėkite grietinės ir supilkite mielių tirpalą. Supilkite ištirpintą sviestą ir palaipsniui suberkite miltus.

Minkykite tešlą maždaug  5 minutes, kol ji taps lygi ir minkšta. Tešla turi būti nelipni ir maloni liesti. Paruoštą tešlą dėkite ant medvilninio rankšluosčio ar lininės servetėlės, arba tiesiog ant natūralaus audinio gabalėlio, kurį pirmiausia reikia suvilgyti vandeniu ir išgręžti.

Sujunkite audinio galus (bet ne sandariai, kad tešla turėtų galimybę pakilti) ir suriškite. Įdėkite tešlą į audinį  ir įdėkite į gilų dubenį su šaltu vandeniu. Tešlą valandai palikite vandenyje, kad pakiltų.

Vyšnios be kauliukų puikiai tinka įdarui. Reikia nupilti sultis ir nusausinti vyšnias popieriniais rankšluosčiais.

Pakilusią tešlą dėkite ant sietelio, kad nuvarvėtų vanduo. Ant miltais pabarstyto stalo minkykite tešlą, kol ji nustos lipti prie stalo ir rankų. Padalinkite tešlą į 4 dalis. Uždenkite maistine plėvele ir palikite pakilti 15 minučių.

Kiekvieną tešlos rutulį iškočiokite plonu sluoksniu. Tešlos lakštą padalinkite į 8 dalis. Ant kiekvienos tešlos plačiosios dalies uždėkite po 2 vyšnias.

Taip pat skaitykite

Vištos šlaunelės su bulvėmis ir salsa verde
Vištos šlaunelės su bulvėmis ir salsa verde
2025-08-05
Geriausia mėsa sultiniui. Sultinys ir receptas
Virtuvės šefas atskleidė kaip išsirinkti geriausią mėsą sultiniui. Išbandykite ir receptą
2025-07-08
Vyšnių džemas su lazdynų riešutais
Vyšnių džemas su lazdynų riešutais
2025-08-06
Vištiena su medumi ir daržovėmis: greita vakarienė
Vištiena su medumi, laimu ir daržovėmis folijoje: greitos vakarienės receptas
2025-07-31

Tešlos dalis susukite į ragelius ir dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Uždenkite maistine plėvele ir palikite pakilti 15 minučių. Tą patį padarykite su visomis tešlos dalimis.

Kiaušinį išplakite su pienu ir aptepkite ragelius. Kiekvieno ragelio viršų lengvai pabarstykite cukrumi. Jei pasirinkite saldų įdarą, nebarstykite cukrumi. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 17–20 minučių.

Štai ir viskas: galite patiekti. Skanaus!

Močiutė man pasakojo, kad jai mama kepė šiuos ragelius, kai jai buvo 10 metų, o dabar jai 56. Paruošti šiuos prancūziškus ragelius galima su bet kokiu įdaru, pavyzdžiui, su obuolių tyre ar aguonomis. Net neabejoju, kad tai taps mėgstamiausiu jūsų desertu!

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:kepiniaiPrancūziški rageliai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Autofagija, kas tai ir kaip ją suaktyvinti?
Sveikata ir grožis

Autofagija: Paslaptingas detoksikacijos procesas, kurį organizmas atlieka pats

Liaudies priemonė cholesterolio mažinimui ir plaučių valymui
Sveikata ir grožis

Aukštas cholesterolis ir gleivės plaučiuose su šia liaudies priemone liks užmarštyje

6 sveikiausi salotų padažai, kuriuos galite rasti prekybos centruose
Sveikata ir grožis

6 sveikiausi salotų padažai, kuriuos galite rasti prekybos centruose

Naminiai varškės sūreliai su aguonomis
Desertai

Naminiai varškės sūreliai su aguonomis – skaniau nei iš parduotuvės

Lipni sojų ir imbiero kiauliena kepta orkaitėje
Mėsos patiekalai

Lipni sojų ir imbiero kiauliena kepta orkaitėje

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?