ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Saldžiarūgštė kiauliena su makaronais
Makaronų patiekalai

Saldžiarūgštė kiauliena su makaronais

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-08-06
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Saldžiarūgštė kiauliena su makaronais
Saldžiarūgštė kiauliena su makaronais

Saldžiarūgštė kiauliena su makaronais – kvapnus, greitai paruošiamas ir ryškaus skonio azijietiškas makaronų patiekalas su traškiomis daržovėmis, sultinga mėsa ir saldžiarūgščiu čili padažu.

Saldžiarūgštė kiauliena su makaronais: receptas

Puikiai tinka greitai vakarienei, kai norisi kažko ne tik sotaus, bet ir kupino skonio bei spalvų.

Ingredientai:

  • 80 g kiaušinių makaronų
  • 2 česnako skiltelės
  • ½ valg. š. smulkiai tarkuoto šviežio imbiero
  • 2 valg. š. saldžiojo čili padažo
  • ½ valg. š. ryžių vyno acto
  • 1 valg. š. tamsaus sojų padažo
  • 1 valg. š. žemės riešutų arba augalinio aliejaus
  • 1 raudonoji paprika
  • 1 geltonoji paprika
  • 100 g kiaulienos filė
  • 1 svogūnų laiškas (patiekimui)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Išvirti kiaušinių makaronus pagal instrukcijas ant pakuotės. Perlieti šaltu vandeniu, kad nesuliptų ir atidėti į šalį.
2. Mažame dubenėlyje sumaišyti trintą česnaką, tarkuotą imbierą, saldųjį čili padažą, ryžių actą, sojų padažą ir vieną šaukštą vandens. Atidėti.
3. Įkaitinti aliejų didelėje keptuvėje arba wok‘e ant vidutinės kaitros. Sudėti juostelėmis pjaustytas paprikas ir kepti maišant 5-6 min kol suminkštės, bet dar išliks šiek tiek traškios. Išimti iš keptuvės ir atidėti.
4. Į keptuvę sudėti plonomis juostelėmis pjaustytą kiaulieną ir kepti 2-3 min, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių ir iškeps.
5. Grąžinti paprikas į keptuvę, supilti paruoštą padažą. Leisti troškintis apie 1 min, kol šiek tiek sutirštės, tada sudėti makaronus. Maišyti ir kepti dar minutę, kol makaronai sušils.
6. Patiekti iš karto, pabarstę viršų smulkintu svogūnu laišku.

Taip pat skaitykite

Gardus slyvų padažas žiemai: puikiai dera su mėsos patiekalais!
Gardus slyvų padažas žiemai: puikiai dera su mėsos patiekalais!
2025-10-09
Minkšti kokosiniai varškėčiai
Minkšti kokosiniai varškėčiai (galima šaldyti)
2025-08-11
Krevečių salotos su pomidorais ir avokadais
Krevečių salotos su pomidorais ir avokadais – vienos mėgstamiausių vasarą
2025-07-16
Fermentuoti gėrimai. Pasigaminkite mėgiamus gėrimus namuose
Fermentuoti gėrimai. Pasigaminkite mėgiamus gėrimus namuose
2025-06-13

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:KiaulienamakaronaiSaldžiarūgštis padažas

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Nuostabus rūdžių valiklis: ši naminė priemonė padės greitai pamiršti rūdis!
Gyvenimas

Nuostabus rūdžių valiklis: ši naminė priemonė padės greitai pamiršti rūdis!

Klevų sirupe glazūruota lašiša: paprasta, gardu ir maistinga
Receptai

Klevų sirupe glazūruota lašiša: paprasta, gardu ir maistinga

Trinta burokėlių sriuba su kokosų pienu
Receptai

Trinta burokėlių sriuba su kokosų pienu

Buvęs stiuardas įspėja: šių 5 produktų lėktuve geriau nevartoti
Gyvenimas

Buvęs stiuardas įspėja: šių 5 produktų lėktuve geriau nevartoti

Kodėl Japonijos kalėjimai laikomi vienais griežčiausių pasaulyje, nors ten karaliauja tvarka ir disciplina
Įdomu

Kodėl Japonijos kalėjimai laikomi vienais griežčiausių pasaulyje, nors ten karaliauja tvarka ir disciplina

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?