ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Sluoksniuotos tešlos kąsneliai
Receptai

Sluoksniuotos tešlos kąsneliai

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-07-07
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Sluoksniuotos tešlos kąsneliai
Sluoksniuotos tešlos kąsneliai

Sluoksniuotos tešlos kąsneliai – puikus užkandis šventei ar jaukiam vakarui su draugais. Du skirtingi įdarai patiks ir vaikams, ir suaugusiesiems.

Sluoksniuotos tešlos kąsneliai: receptas

Puikiai tinka patiekti karštus tiesiai iš orkaitės arba šaltus kaip užkandį prie taurės mėgstamo gėrimo.

Ingredientai:

Pagrindui:

  • šiek tiek miltų (pabarstyti)
  • 500 g šaldytos sluoksniuotos tešlos (atšildytos)

Pomidorų ir pesto kąsneliams:

Taip pat skaitykite

Cukinijų ir žaliųjų žirnelių blyneliai
Cukinijų ir žaliųjų žirnelių blyneliai
2025-10-28
Pomidorų sultys
Pomidorų sultys. Kaip pasigaminti ir kam tinka?
2025-07-08
Ką daryti, kad kepama žuvis nepriliptų prie keptuvės?
Ką daryti, kad kepama žuvis nepriliptų prie keptuvės?
2025-10-17
Kreminė kukurūzų sriuba
Kreminė kukurūzų sriuba
2025-11-06
  • 1 kiaušinio (išplakto)
  • 2 valg. š. pesto padažo
  • 9 vyšniniai pomidorai
  • 125 g mini mocarelos rutuliukų
  • Kelios šakelės baziliko (nebūtina)
  • druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį

Vytinto kumpio kąsneliams:

  • 1 svogūnas
  • 150 ml grietinės
  • 70 g vytinto kumpio (susmulkinto)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 200 C temperatūros.
2. Stalviršį lengvai pabarstyti miltais ir išvynioti sluoksniuotą tešlą. Supjaustyti tešlą į mažus, vienodo dydžio kvadratėlius. Sudėti kvadratėlius ant kepimo skardų ir kiekvieną jų patepti plakto kiaušinio sluoksniu, ypač kraštus.
3. Pesto užkandėlių paruošimui: šaukšteliu į pusės kvadratėlių vidurį įdėti truputį pesto. Ant viršaus uždėti po ketvirtį mocarelos kamuoliuko ir ketvirtį pomidoro. Pagardinti druska ir pipirais.
4. Vytinto kumpio užkandėlėms: plonais pusžiedžiais supjaustytą svogūną sudėti į dubenį ir gausiai pasūdyti (druska padeda sušvelninti svogūno aštrumą ir pradeda jį minkštinti). Šaukšteliu į kiekvieno likusio kvadratėlio vidurį dėti šiek tiek grietinės. Svogūną nuskalauti po tekančiu vandeniu, gerai nusausinti. Ant kiekvieno kvadratėlio uždėti šiek tiek svogūno. Vytintą kumpį tolygiai paskirstyti tarp kvadratėlių.
5. Abiejų rūšių užkandėles kepti apie 15 min, kol tešla išsipūs ir taps auksinės spalvos.
6. Pomidorų užkandėles, jei norisi, galima papuošti baziliko lapeliu. Jos skaniausios karštos. Užkandėles su vytintu kumpiu galima tiekti tiek karštas, tiek šaltas.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food


Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:PestopomidoraiSluoksniuota tešlaVytintas kumpis

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kankina nemalonūs pojūčiai kojose dėl kurių negalite išsimiegoti? Štai, ką reikėtų daryti
Sveikata ir grožis

Kankina nemalonūs pojūčiai kojose dėl kurių negalite išsimiegoti? Štai, ką reikėtų daryti

Ar jūsų kepimo milteliai dar galioja? Kaip patikrinti ir kaip naudoti teisingai
Naudinga

Ar jūsų kepimo milteliai dar galioja? Kaip patikrinti ir kaip naudoti teisingai

Kaip pasikrauti teigiamos energijos. Paprasti metodai.
Gyvenimas

Kaip pasikrauti teigiamos energijos? Lengvi ir paprasti metodai

Įpilkite į vandenį ir išvalykite plyteles. Batų įbrėžimai išnyks be šveitimo
Gyvenimas

Įpilkite į vandenį ir išvalykite plyteles. Batų įbrėžimai išnyks be šveitimo

Milžiniška Rusijos „ausis“ prie Lenkijos sienos: ką slepia paslaptinga antena?
Lietuva ir pasaulis

Milžiniška Rusijos „ausis“ prie Lenkijos sienos: ką slepia paslaptinga antena?

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?