Šokoladiniai sausainiai su bananais – minkšti, kvapnūs ir šiek tiek drėgni viduje. Pasižymintys natūraliu saldumu.
Šokoladiniai sausainiai su bananais: receptas
Tobulas užkandis prie kavos ar arbatos, tinkantis tiek vaikams, tiek suaugusiesiems.
Ingredientai:
- 100 g miltų
- 2 valg. š. kakavos miltelių
- ¼ arb. š. sodos
- ¼ arb. š. druskos
- 1 bananas (apie 100 g)
- 85 g medaus (arba auksaspalvio sirupo)
- 2 valg. š. tirpinto sviesto arba kokosų aliejaus
- ½ arb. š. vanilės ekstrakto
- 50 g šokolado gabalėlių
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Persijoti miltus, kakavos miltelius, sodą ir druską į didelį maišymo dubenį.
2. Atskirtame dubenyje sumaišyti sutrintą bananą, medų, tirpintą sviestą ir vanilės ekstraktą.
3. Sujungti bananų mišinį su miltų mišiniu ir maišyti kol viskas gerai susijungs. Įmaišyti šokolado gabalėlius ir padėti tešlą į šaldytuvą iki 30 min.
4. Įkaitinti orkaitę iki 190 °C temperatūros ir iškloti kepimo skardą kepimo popieriumi.
5. Šaukšteliu dėti graikiško riešuto dydžio tešlos rutuliukus ant paruoštos skardos, palikti apie 2,5 cm tarpelius. Kepti apie 10 min, kol sausainiai sutvirtės.
6. Leisti jiems atvėsti 2 min skardoje, tada perkelti ant grotelių ir palikti visiškai atvėsti.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.