ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Šokoladinis pyragas be miltų
Desertai

Šokoladinis pyragas be miltų

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-06-26
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Šokoladinis pyragas be miltų
Šokoladinis pyragas be miltų

Šokoladinis pyragas be miltų – pyragas yra drėgnas, švelnus, intensyvaus šokoladinio skonio. Lengvai ir greitai pagaminamas, patiks visiems desertų gerbėjams.

Šokoladinis pyragas be miltų: receptas

Tai puikus desertas, kuris ne tik nustebins savo skoniu, bet ir atrodys įspūdingai. Svarbu leisti pyragui atvėsti prieš patiekiant, kad būtų pasiektas geriausias rezultatas.

Ingredientai:

  • 60g kokoso aliejaus
  • 100 g tamsaus šokolado (70% kakavos sausųjų medžiagų)
  • 70 g migdolų sviesto (arba žemės riešutų sviesto/tahini)
  • 3 kiaušiniai (kambario temperatūros)
  • 100 g cukraus pudros
  • 2 valg. š. kakavos miltelių
  • 1 valg. š. džiovinto kokoso
  • 2 valg. š. malti migdolai
  • Šiek tiek aliejaus (formai sutepti)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 180°C (arba 160°C su ventiliatoriumi) ir lengvai patepti nedidelę kepimo formą aliejumi.
2. Kokoso aliejų ištirpinti mažame puode, sudėti šokoladą ir riešutų sviestą (arba tahini). Ištirpinti ir gerai sumaišyti, tuomet atidėti.
3. Į dubenį mušti kiaušinius ir suberti cukrų. Elektriniu plaktuvu plakti kol kiaušiniai išsipūs, pašviesės.
4. Švelniai įmaišyti šokolado mišinį į kiaušinių masę naudojant mentelę. Suberti kakavos miltelius, kokoso drožles ir maltus migdolus. Švelniai maišyti kol masė taps vienalytė. Supilti masę į paruoštą kepimo formą.
5. Kepti įkaitintoje orkaitėje apie 10 min, tuomet apsukti pyragą, kad tolygiai iškeptų, ir kepti dar 8 min. Išimti iš orkaitės ir leisti pyragui atvėsti formoje mažiausiai 2 val vėsioje vietoje, bet ne šaldytuve.
6. Atsargiai išimti pyragą iš formos. Patiekti kambario temperatūros, kad būtų geriausias rezultatas. (Jei pyragas buvo laikomas šaldytuve, prieš patiekiant rekomenduojama palaikyti kambario temperatūroje, kad šiek tiek atšiltų).
7. Patiekiant galima aplieti šokoladu ar papuošti uogomis.

Taip pat skaitykite

Avižiniai rūgpienio vafliai
Avižiniai rūgpienio vafliai
2025-06-26
Burokėlių humusas
Burokėlių humusas – tobulas su daržovių lazdelėmis
2025-08-06
Avižiniai sezamo sausainiai su šokolado gabaliukais
Avižiniai sezamo sausainiai su šokolado gabaliukais – be pridėtinio cukraus
2025-06-28
Tofu ramen su riešutų sviestu
Tofu ramen su riešutų sviestu
2025-06-04

Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food


Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Be miltųpyragasŠokoladas

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Trinta šakninių daržovių sriuba
Receptai

Trinta šakninių daržovių sriuba – taps mėgstamiausia vėsiomis dienomis

2025-07-30
Makaronai su riešutais ir špinatais
Makaronų patiekalai

Makaronai su riešutais ir špinatais

2025-06-27
Koks šokoladas iš tiesų naudingas sveikatai? Ekspertės patarimai
Sveikata ir grožis

Koks šokoladas iš tiesų naudingas sveikatai? Ekspertės patarimai

2025-07-15
Antienos suktinukai su morkomis, svogūnais ir grybais
Mėsos patiekalai

Antienos suktinukai su morkomis, svogūnais ir grybais

2025-08-09

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?