Gydytojas papasakojo, kodėl vištieną vertėtų valgyti ne dažniau nei tris kartus per savaitę
Vištiena yra produktas, kurį į savo mitybos racioną įtraukia dažnas žmogus. Šis…
8 augalinės kilmės maisto produktai, turintys daugiau baltymų nei kiaušinis
Kiaušiniai – populiarus baltymų šaltinis, ir tai suprantama. Jie universalūs, lengvai įtraukiami…
Ką organizmui duoda kasdienis citrinos vartojimas?
Citrina yra vaisius, kurio nauda sveikatai jau seniai žinoma. Jos sudėtyje gausu…
Kaip sustabdyti plaukų slinkimą: 5 paprasti būdai, kurie gali padėti
Plaukų slinkimas yra problema, su kuria susiduria daugelis žmonių, tačiau ne visos…
Džiovintų slyvų nauda sveikatai: kaip jos gali padėti sušvelninti širdies problemas
Džiovintos slyvos (prunes) dažnai minimos kaip veiksminga priemonė nuo vidurių užkietėjimo, tačiau…
Geriausi augaliniai geležies šaltiniai jūsų mityboje
Geležis yra labai svarbus elementas sveikoje mityboje, tačiau beveik trečdalis amerikiečių kenčia…
Vynuogės: supermaistas, kuris palaiko širdį, smegenis ir žarnyną
Vynuogės ne be priežasties pelnė „supermaisto“ titulą – šis vaisius yra itin…
Kaip išvengti persivalgymo: paprasti įpročiai kasdienai
Persivalgymas yra dažna problema, lemianti antsvorį, virškinimo sutrikimus ir padidėjusią lėtinių ligų…
Avokadai – vaisius, gerinantis miegą ir širdies sveikatą
Avokadai jau seniai vadinami vienu sveikiausių vaisių pasaulyje, tačiau ne visi žino,…
Maistas po 50: ką valgyti, kad išliktumėte liekni ir stiprūs
Sulaukus penkiasdešimties, organizme natūraliai vyksta pokyčiai – lėtėja medžiagų apykaita, mažėja raumenų…
Pusryčiai genijui: štai, ką valgyti, kad smegenys veiktų 100% iš pačio ryto
Sveiki pusryčiai yra ne tik geros savijautos, bet ir aktyvaus smegenų darbo…
Grikiai – maistingas sveikas pasirinkimas metantiems svorį
Grikiai – tai vienas sveikiausių ir maistingiausių produktų, idealiai tinkantis tiems, kurie…
Cukraus vartojimas: kiek jo iš tikrųjų reikia mūsų organizmui?
Cukrus yra angliavandenių forma, suteikianti energijos mūsų kūnui. Tačiau ši nauda pasireiškia…
Lašišos oda: kodėl verta ją valgyti ir kaip paruošti?
Daugelis žuvies mėgėjų, gamindami lašišą, odą tiesiog išmeta, manydami, kad ji nereikalinga.…
Makaronai su špinatais: skanus derinys ir sveikatos šaltinis
Artėjant rudeniui daugelis ieško paprastų, bet kartu maistingų receptų. Vienas iš tokių…
Kodėl stresas skatina rinktis kaloringą maistą: mokslininkų paaiškinimas
Stresas daro didelę įtaką mūsų mitybos įpročiams. Daugelis žmonių pastebi, kad įtemptais…
Pasak dietologų ir kardiologų, šis įprotis padės sumažinti kraujospūdį
Kiekvieną kartą atliekant medicininį patikrinimą ar apsilankant pas gydytoją, matuojamas kraujospūdis. Tai…
Baklažanai: nauda ir žala jūsų sveikatai
Baklažanai – daržovės, kurios daugelio virtuvėje užima svarbią vietą, nors jų kilmė…
Fermentuoti maisto produktai: kodėl verta įtraukti juos į kasdienę mitybą
Fermentuoti maisto produktai jau šimtmečius yra neatskiriama įvairių pasaulio virtuvių dalis. Nuo…
Maistas, gerinantis atmintį: ką reikėtų įtraukti į mitybą?
Gera atmintis ir aštrus protas priklauso ne tik nuo genų ar smegenų…
Maistas imunitetui: kokias daržoves ir produktus rinktis kasdien
Stiprus imunitetas yra svarbus visus metus, tačiau ypač aktualus jis šaltuoju sezonu,…
Daržovės, turinčios daugiausiai antioksidantų: kaip sustiprinti imunitetą kasdien
Sveika mityba ne tik padeda išlaikyti gerą savijautą, bet ir gali padėti…
Ką valgyti, kad išsaugotumėte sveikas akis
Akys – viena iš svarbiausių mūsų kūno dalių, tačiau jų sveikata gali…
Kaip datulės gali pagerinti jūsų plaukų būklę rudenį
Ruduo – tai laikotarpis, kai mūsų plaukai dažnai patiria didelį stresą. Šaltas…
Vaisiai su daug skaidulų: sąrašas, kuris padės pagerinti mitybą
Skaidulos yra būtinos sveikai virškinimo sistemai, sotumo jausmui palaikyti ir širdies sveikatai.…
Kaip išvengti per daug kalorijų salotose: svarbiausia klaida, kurią dažnai darome
Salotos dažnai laikomos sveiku maistu, tačiau netinkamai paruošus jas, jos gali tapti…
Norint sėkmingai numesti svorio, reikia suvalgyti vos 10 g daugiau šio vieno dalyko
Daugelis save vadina "yo-yo dietų" šalininkais – nuolat praranda ir vėl priauga…
4 maisto produktai, padedantys atsipalaiduoti: metas juos įtraukti į mitybą
Ne tik gėrimai, tokie kaip ramunėlių arbata, gali padėti kovoti su nerimu…
Kaip pagreitinti medžiagų apykaitą, net jei jums daugiau nei 50 metų
Su amžiumi daugelis iš mūsų susiduria su lėtesne medžiagų apykaita. Po penkiasdešimties…
Datulės – kaip jos iš tikrųjų veikia mūsų organizmą
Daug kas mano, kad datulės yra labai sveikos ir naudingos organizmui. Jos…