Žyma: mityba

Gydytojas papasakojo, kodėl vištieną vertėtų valgyti ne dažniau nei tris kartus per savaitę

Vištiena yra produktas, kurį į savo mitybos racioną įtraukia dažnas žmogus. Šis…

Rugilė Vainytė

8 augalinės kilmės maisto produktai, turintys daugiau baltymų nei kiaušinis

Kiaušiniai – populiarus baltymų šaltinis, ir tai suprantama. Jie universalūs, lengvai įtraukiami…

Rugilė Vainytė

Ką organizmui duoda kasdienis citrinos vartojimas?

Citrina yra vaisius, kurio nauda sveikatai jau seniai žinoma. Jos sudėtyje gausu…

Saulena

Kaip sustabdyti plaukų slinkimą: 5 paprasti būdai, kurie gali padėti

Plaukų slinkimas yra problema, su kuria susiduria daugelis žmonių, tačiau ne visos…

Saulena

Džiovintų slyvų nauda sveikatai: kaip jos gali padėti sušvelninti širdies problemas

Džiovintos slyvos (prunes) dažnai minimos kaip veiksminga priemonė nuo vidurių užkietėjimo, tačiau…

Saulena

Geriausi augaliniai geležies šaltiniai jūsų mityboje

Geležis yra labai svarbus elementas sveikoje mityboje, tačiau beveik trečdalis amerikiečių kenčia…

Saulena

Vynuogės: supermaistas, kuris palaiko širdį, smegenis ir žarnyną

Vynuogės ne be priežasties pelnė „supermaisto“ titulą – šis vaisius yra itin…

Saulena

Kaip išvengti persivalgymo: paprasti įpročiai kasdienai

Persivalgymas yra dažna problema, lemianti antsvorį, virškinimo sutrikimus ir padidėjusią lėtinių ligų…

Saulena

Avokadai – vaisius, gerinantis miegą ir širdies sveikatą

Avokadai jau seniai vadinami vienu sveikiausių vaisių pasaulyje, tačiau ne visi žino,…

Saulena

Maistas po 50: ką valgyti, kad išliktumėte liekni ir stiprūs

Sulaukus penkiasdešimties, organizme natūraliai vyksta pokyčiai – lėtėja medžiagų apykaita, mažėja raumenų…

Saulena

Pusryčiai genijui: štai, ką valgyti, kad smegenys veiktų 100% iš pačio ryto

Sveiki pusryčiai yra ne tik geros savijautos, bet ir aktyvaus smegenų darbo…

Rugilė Vainytė

Grikiai – maistingas sveikas pasirinkimas metantiems svorį

Grikiai – tai vienas sveikiausių ir maistingiausių produktų, idealiai tinkantis tiems, kurie…

Rugilė Vainytė

Cukraus vartojimas: kiek jo iš tikrųjų reikia mūsų organizmui?

Cukrus yra angliavandenių forma, suteikianti energijos mūsų kūnui. Tačiau ši nauda pasireiškia…

Saulena

Lašišos oda: kodėl verta ją valgyti ir kaip paruošti?

Daugelis žuvies mėgėjų, gamindami lašišą, odą tiesiog išmeta, manydami, kad ji nereikalinga.…

Saulena

Makaronai su špinatais: skanus derinys ir sveikatos šaltinis

Artėjant rudeniui daugelis ieško paprastų, bet kartu maistingų receptų. Vienas iš tokių…

Saulena

Kodėl stresas skatina rinktis kaloringą maistą: mokslininkų paaiškinimas

Stresas daro didelę įtaką mūsų mitybos įpročiams. Daugelis žmonių pastebi, kad įtemptais…

Saulena

Pasak dietologų ir kardiologų, šis įprotis padės sumažinti kraujospūdį

Kiekvieną kartą atliekant medicininį patikrinimą ar apsilankant pas gydytoją, matuojamas kraujospūdis. Tai…

Rugilė Vainytė

Baklažanai: nauda ir žala jūsų sveikatai

Baklažanai – daržovės, kurios daugelio virtuvėje užima svarbią vietą, nors jų kilmė…

Saulena

Fermentuoti maisto produktai: kodėl verta įtraukti juos į kasdienę mitybą

Fermentuoti maisto produktai jau šimtmečius yra neatskiriama įvairių pasaulio virtuvių dalis. Nuo…

Saulena

Maistas, gerinantis atmintį: ką reikėtų įtraukti į mitybą?

Gera atmintis ir aštrus protas priklauso ne tik nuo genų ar smegenų…

Rugilė Vainytė

Maistas imunitetui: kokias daržoves ir produktus rinktis kasdien

Stiprus imunitetas yra svarbus visus metus, tačiau ypač aktualus jis šaltuoju sezonu,…

Saulena

Daržovės, turinčios daugiausiai antioksidantų: kaip sustiprinti imunitetą kasdien

Sveika mityba ne tik padeda išlaikyti gerą savijautą, bet ir gali padėti…

Saulena

Ką valgyti, kad išsaugotumėte sveikas akis

Akys – viena iš svarbiausių mūsų kūno dalių, tačiau jų sveikata gali…

Saulena

Kaip datulės gali pagerinti jūsų plaukų būklę rudenį

Ruduo – tai laikotarpis, kai mūsų plaukai dažnai patiria didelį stresą. Šaltas…

Saulena

Vaisiai su daug skaidulų: sąrašas, kuris padės pagerinti mitybą

Skaidulos yra būtinos sveikai virškinimo sistemai, sotumo jausmui palaikyti ir širdies sveikatai.…

Saulena

Kaip išvengti per daug kalorijų salotose: svarbiausia klaida, kurią dažnai darome

Salotos dažnai laikomos sveiku maistu, tačiau netinkamai paruošus jas, jos gali tapti…

Saulena

Norint sėkmingai numesti svorio, reikia suvalgyti vos 10 g daugiau šio vieno dalyko

Daugelis save vadina "yo-yo dietų" šalininkais – nuolat praranda ir vėl priauga…

Rugilė Vainytė

4 maisto produktai, padedantys atsipalaiduoti: metas juos įtraukti į mitybą

Ne tik gėrimai, tokie kaip ramunėlių arbata, gali padėti kovoti su nerimu…

Rugilė Vainytė

Kaip pagreitinti medžiagų apykaitą, net jei jums daugiau nei 50 metų

Su amžiumi daugelis iš mūsų susiduria su lėtesne medžiagų apykaita. Po penkiasdešimties…

Rugilė Vainytė

Datulės – kaip jos iš tikrųjų veikia mūsų organizmą

Daug kas mano, kad datulės yra labai sveikos ir naudingos organizmui. Jos…

Rugilė Vainytė