ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Tofu ramen su riešutų sviestu
Receptai

Tofu ramen su riešutų sviestu

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-05-19
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Tofu ramen su riešutų sviestu
Tofu ramen su riešutų sviestu

Tofu ramen su riešutų sviestu – tai gardus, kvapnus ir sotus patiekalas, idealiai tinkantis tiek pietums, tiek vakarienei. Švelniai skrudintas tofu suteikia malonų traškumą, o kreminis, šiek tiek riešutinis sultinys – gilų skonį.

Tofu ramen su riešutų sviestu: receptas

Tai puikus pasirinkimas, kai norisi ko nors šilto, maistingo ir augalinio.

Ingredientai:

Tofu:

  • 200 g tofu (standaus,stambiai tarkuoto)
  • 2 valg. š. tamsaus sojų padažo

Sultiniui:

Taip pat skaitykite

Sluoksniuotos tešlos rožytės su obuoliais
Sluoksniuotos tešlos rožytės su obuoliais
2025-07-22
Žiedinio kopūsto pica - lieknėkite ir mėgaukitės skoniu
Žiedinio kopūsto pica – lieknėkite ir mėgaukitės skoniu
2025-08-18
Purūs blyneliai be kvietinių miltų
Purūs blyneliai be kvietinių miltų – tik keturi ingredientai
2025-08-12
Morkų blynai – sveikas ir skanus pusryčių pasirinkimas
Morkų blynai – sveikas ir skanus pusryčių pasirinkimas
2025-08-15
  • 1 valg. š. sezamų aliejaus
  • 4 svogūnų laiškai
  • Sauja šviežių kalendrų
  • 2 česnako skiltelės
  • 600 ml daržovių sultinio
  • 2 valg. š. žemės riešutų sviesto
  • 2 valg. š. tamsaus sojų padažo

Patiekimui:

  • 125 g makaronų
  • 1 aitriosios paprikos ankštis (nebūtina)
  • 1 žalioji citrina (nebūtina)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 200 °C temperatūros.
2. Tarkuotą tofu sudėti į dubenį ir sumaišyti su sojų padažu.
3. Kepti orkaitėje 15-18 min, kol taps traškus. Kepimo metu reguliariai apversti, kad iškeptų tolygiai.
4. Sultiniui įkaitinti aliejų puode ant vidutinės kaitros. Šiek tiek smulkintų svogūnų laiškų atidėti papuošimui. Į puodą sudėti likusius svogūnų laiškus, kalendrų kotelius ir smulkintą česnaką, kepti 5-6 min, kol suminkštės.
5. Supilti daržovių sultinį, sumažinti kaitrą ir leisti lengvai virti apie 10 min.
6. Mažame dubenėlyje sumaišyti žemės riešutų sviestą ir sojų padažą. Įpilti šiek tiek karšto sultinio ir išplakti, kad masė taptų vientisa. Kai mišinys suskystėja – supilti jį į puodą ir gerai išmaišyti.
7. Patiekiant išvirti makaronus pagal instrukcijas ant pakuotės. Supilti sultinį į du dubenėlius, sudėti makaronus, uždėti traškaus tofu, užbarstytu atidėtais svogūnų laiškais ir kalendrų lapeliais. Jei norisi, apibarstyti smulkintu čili ir patiekti su žaliosios citrinos griežinėliais.

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Azijos patiekalaiNaminis ramenasRamen su tofuRamenas

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Ananasai ant grilio
Desertai

Ananasai ant grilio – lengvas, saldus vasaros desertas

Ar muzika gydo emocines žaizdas? Nauji tyrimai rodo, kad gali
Gyvenimas

Ar muzika gydo emocines žaizdas? Nauji tyrimai rodo, kad gali

Populiariausios gėlės lietuvių namuose.
Įdomu

Kokios populiariausios gėlės žaliuoja ir žydi lietuvių namuose?

IT naujienos

Ar programos stebi jūsų vietą? Naudodami šią „Android“ funkciją sužinosite tai realiuoju laiku

Ar saugu pakartotinai naudoti plastikinius maišelius? Ekspertų patarimai
Sveikata ir grožis

Ar saugu pakartotinai naudoti plastikinius maišelius? Ekspertų patarimai

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?