Trapūs sausainiai su pistacijomis – švelniai trapūs, sviestiniai sausainiai. Tai desertas, kuris džiugina tiek akį, tiek gomurį.
Trapūs sausainiai su pistacijomis: receptas
Jie lengvi, puošnūs ir elegantiški, todėl puikiai tinka šventinėms progoms ar jaukiam pasisėdėjimui prie kavos puodelio.
Ingredientai:
- 170 g sviesto
- 170 g cukraus pudros
- 60 g pistacijų
- 0,5 arb. š. vanilės
- 180 g miltų
- 2 valg. š. citrinos sulčių
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Pasiruošti visus ingredientus.

2. Į dubenį sudėti sviestą ir 80 g cukraus pudros.

3. Plakti kol gausis kreminės konsistencijos.

4. Pistacijas labai smulkiai sukapoti (dalį jų atsidėti sausainiams papuošti), jas sudėti prie sviesto masės ir įpilti vanilę.

5. Viską gerai išplakti kol riešutai tolygiai pasiskirstys tešloje.

6. Kitame dubenyje sumaišyti miltus ir druską. Plaktuvui nuolat dirbant, pamažu suberti miltus į sviesto masę. Plakti tik tol, kol masė susijungs. Neperplakti.

7. Tešlą suspausti (neminkyti) į diską ir jį suvynioti į maistinę plėvelę. Perkelti į šaldytuvą mažiausiai valandai.

8. Atšalusią tešlą plonai iškočioti ant miltais pabarstyto stalviršio.

9. Supjaustyti norimos formos sausainius, juos perkelti ant nedidelės skardos ar ant pjaustymo lentelės ir perkelti į šaldiklį 10-čiai min.

10. Atšaldytus sausainius išdėlioti kepimo popieriumi ištiestoje skardoje ir kepti iki 175 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 14-16min. kol sausainių kraštai sutvirtės.

11. Iškepusiems sausainiams leisti atvėsti skardoje 5 min. Tuomet perkelti ant grotelių ir leisti pilnai atvėsti.

12. Dubenėlyje sumaišyti citrinos sultis ir likusią cukraus pudrą.

13. Paruošti glajų, jis turėtų būti vientisos konsistencijos.

14. Sausainius merkti į glajų ar šaukšteliu juo aptepti.

15. Tuomet juos apibarstyti smulkiai kapotomis pistacijomis.

16. Leisti glajui sutvirtėti ir jau galima mėgautis desertu.

Trapūs sausainiai tobulai tinka prie puodelio gardžios arbatos.

Nuotraukos: Vaida Bučinskienė