ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Užkepti briuselio kopūstai
Receptai

Užkepti briuselio kopūstai

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-08-31
Komentarų: 0
2 min. skaitymo

Užkepti briuselio kopūstai – šiltas, sotus, kreminio padažo papildytas, gardžiai apskrudęs patiekalas. Tobulas priedas prie pagrindinio patiekalo.

Užkepti briuselio kopūstai
Užkepti briuselio kopūstai

Užkepti briuselio kopūstai: receptas

Patiekalas puikiai tinka tiek šventiniam, tiek kasdieniam vakarienei, suteikdamas jaukumo ir komforto pojūtį.

Ingredientai:

  • 900 g Briuselio kopūstų
  • 20 g sviesto
  • 4 arb. š. saulėgrąžų aliejaus
  • 150 g šoninės juostelių
  • 20 g migdolų plokštelėmis
  • 400 ml riebios grietinėlės
  • 2½ arb. š. citrinos sulčių
  • 5 valg. š. šviežios baltos duonos trupinių
  • 4 valg. š. parmezano
  • druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 200 °C temperatūros.
2. Sudėti Briuselio kopūstus į puodą su pasūdytu, vos verdančiu vandeniu ir virti 4-5 min, kol jie bus beveik, bet dar ne visiškai išvirę. Gerai nusausinti, palikite truputį atvėsti, tuomet perpjauti pusiau.
3. Į plačią keptuvę dėti sviestą ir aliejų, kaitinti ant vidutinės kaitros. Sudėti smulkintas šoninės juosteles ir migdolus, keti 3-4 min, kol švelniai paruduos.
4. Suberti kopūstus ir kepti dar 2-3 min, nuolat maišant.
5. Supilti grietinėlę ir užvirinti. Virti 2-4 min, kol grietinėlė sutirštės. Pagardinti druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais pagal skonį.
6. Nukelti nuo kaitros, įmaišyti citrinos sultis ir sudėti masę į karščiui atsparų indą.
7. Dubenyje sumaišyti duonos trupinius su parmezanu ir tolygiai pabarstyti ant kopūstų mišinio paviršiaus.
8. Perkelti į orkaitę ir kepti 20 min, kol viršus taps auksinės rudos spalvos, o grietinėlė matomai virs.
Išimti iš orkaitės ir patiekti.

Taip pat skaitykite

Ką daryti, kad kepama žuvis nepriliptų prie keptuvės?
Ką daryti, kad kepama žuvis nepriliptų prie keptuvės?
2025-10-17
Braškių putėsiai
Braškių putėsiai – gaivus desertas popietei
2025-08-04
Kumpiu ir sūriu įdaryta vištienos krūtinėlė
Kumpiu ir sūriu įdaryta vištienos krūtinėlė
2025-07-14
Šaldyta mėsa. Šis triukas padės atšildyti maltą mėsą per 20 minučių
Kaip atšildyti maltą mėsą per 20 minučių? Patarimais dalijasi virtuvės šefas
2025-08-22

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Briuselio kopūstaiBriuselio kopūstai su padažuOrkaitėje kepti briuselio kopūstaiUžkepti briuselio kopūstai

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Stipri asmenybė - 10 frazių
Gyvenimas

Jei reguliariai vartojate šias 10 frazių, vadinasi turite labai stiprią asmenybę

Netikėtai besikeičiantys orai artimiausią savaitę
Gyvenimas

Netikėtai besikeičiantys orai artimiausią savaitę – ar jūsų spinta pasiruošusi?

Patarė, kokių jūros gėrybių geriau atsisakyti.
Sveikata ir grožis

Patarė, kokių jūros gėrybių geriau atsisakyti

Tavo kūnas kaip pirmasis žingsnis į savęs pažinimą – teigia stiliaus terapiautė Jekaterina Nikolajeva
Gyvenimas

Tavo kūnas kaip pirmasis žingsnis į savęs pažinimą

Santykiai poroje
Gyvenimas

Santykiai ir jų mitai: ar tikrai viskas taip, kaip manome?

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?