Užkepti briuselio kopūstai – šiltas, sotus, kreminio padažo papildytas, gardžiai apskrudęs patiekalas. Tobulas priedas prie pagrindinio patiekalo.
Užkepti briuselio kopūstai: receptas
Patiekalas puikiai tinka tiek šventiniam, tiek kasdieniam vakarienei, suteikdamas jaukumo ir komforto pojūtį.
Ingredientai:
- 900 g Briuselio kopūstų
- 20 g sviesto
- 4 arb. š. saulėgrąžų aliejaus
- 150 g šoninės juostelių
- 20 g migdolų plokštelėmis
- 400 ml riebios grietinėlės
- 2½ arb. š. citrinos sulčių
- 5 valg. š. šviežios baltos duonos trupinių
- 4 valg. š. parmezano
- druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Įkaitinti orkaitę iki 200 °C temperatūros.
2. Sudėti Briuselio kopūstus į puodą su pasūdytu, vos verdančiu vandeniu ir virti 4-5 min, kol jie bus beveik, bet dar ne visiškai išvirę. Gerai nusausinti, palikite truputį atvėsti, tuomet perpjauti pusiau.
3. Į plačią keptuvę dėti sviestą ir aliejų, kaitinti ant vidutinės kaitros. Sudėti smulkintas šoninės juosteles ir migdolus, keti 3-4 min, kol švelniai paruduos.
4. Suberti kopūstus ir kepti dar 2-3 min, nuolat maišant.
5. Supilti grietinėlę ir užvirinti. Virti 2-4 min, kol grietinėlė sutirštės. Pagardinti druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais pagal skonį.
6. Nukelti nuo kaitros, įmaišyti citrinos sultis ir sudėti masę į karščiui atsparų indą.
7. Dubenyje sumaišyti duonos trupinius su parmezanu ir tolygiai pabarstyti ant kopūstų mišinio paviršiaus.
8. Perkelti į orkaitę ir kepti 20 min, kol viršus taps auksinės rudos spalvos, o grietinėlė matomai virs.
Išimti iš orkaitės ir patiekti.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.