ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Desertai » Vieno dubens rabarbarų pyragas: gaivus desertas
Desertai

Vieno dubens rabarbarų pyragas: gaivus desertas

Vaida Bučinskienė
Autorius Vaida Bučinskienė
Publikuota: 2025-08-08
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Vieno dubens rabarbarų pyragas
Vieno dubens rabarbarų pyragas

Vieno dubens rabarbarų pyragas – sodrus ir kvapnus rabarbarų pyragas, pasižymintis švelniu migdolų skoniu ir subtiliu vanilės aromatu. Dėl maltų migdolų kepinys išlieka ypatingai minkštas ir purus, o rabarbarai suteikia gaivų rūgštumą, puikiai papildantį saldžią tešlą.

Vieno dubens rabarbarų pyragas: receptas

Tai gardus desertas, tinkantis tiek šiltas, tiek atvėsęs – puikiai dera su arbata ar kava, o dėl savo subtilaus skonio gali tapti tiek kasdieniu malonumu, tiek šventiniu akcentu.

Ingredientai:

  • 200 g sviesto (kambario temperatūros)
  • 200 g cukraus (papildomai3 valg. š. pabarstymui)
  • 3 kiaušiniai (dideli)
  • 1 arb. š. vanilės arba migdolų ekstrakto
  • 200 g maltų migdolų
  • 200 g miltai su kildinimo medžiaga (self-raising)
  • 1 arb. š. kepimo miltelių
  • 300 g rabarbarų (jaunų)

Gaminimo eiga:

1. Įkaitinti orkaitę iki 180°C (160°C su ventiliatoriumi). 23 cm skresmens atsegamą kepimo formą ištepti sviestu ir iškloti dugną kepimo popieriumi.
2. Į virtuvinį kombainą arba maisto smulkintuvą sudėti sviestą, cukrų, kiaušinius, vanilės arba migdolų ekstraktą, maltus migdolus, miltus ir kepimo miltelius. Plakti kol masė taps vientisa ir tiršta.
3. Paruoštą tešlą supilti į kepimo formą. Ant viršaus išdėlioti gabaliukais pjaustytus rabarbarus, lengvai įspausti į tešlą. Pabarstyti likusiais 3 valg. š. cukraus.
4. Kepti 1 val. 15 min., kol į vidurį įkištas medinis pagaliukas ištraukus bus sausas. Jei kepant pyrago viršus pradeda per daug ruduoti, uždengti jį folija.
5. Leisti pyragui atvėsti kepimo formoje 20 min., tada išimti ir palikti visiškai atvėsti ant grotelių.

Recepto šaltinis: https://www.bbc.co.uk/food

Taip pat skaitykite

Naminis picos padas: greitas ir skanus receptas
Naminis picos padas: greitas ir skanus receptas
2025-08-12
Daugiau nebereikės pirkti brangaus maskarponės sūrio! Tik 10 minučių, ir jūs pasigaminsite jį patys!
Daugiau nebereikės pirkti brangaus maskarponės sūrio! Tik 10 minučių, ir jūs pasigaminsite jį patys!
2025-09-15
Veganiški sausainiai su šokolado gabaliukais
Veganiški sausainiai su šokolado gabaliukais
2025-07-04
Lęšių ir daržovių sriuba
Vieno puodo lęšių ir daržovių sriuba su parmezanu
2025-06-18


Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:migdolaiRabarbarai

AutoriusVaida Bučinskienė
Vaida čia! Esu maisto turinio redaktorė portale ub.lt ir maistas yra mano aistra. Nuolat ieškau naujų skonių, eksperimentuoju virtuvėje, testuoju receptus ir visa tai įamžinu nuotraukose. Esu tikra, kad nėra neskanaus maisto – tiesiog kartais prireikia atrasti ir tinkamai panaudoti produktus!

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Žmonės, prie kurių traukia kaip prie magneto: paslaptys, kurios keičia bendravimą
Gyvenimas

Žmonės, prie kurių traukia kaip prie magneto: paslaptys, kurios keičia bendravimą

Kaip greitai atšildyti mėsą ir žuvį? Su šiais patarimais tą padarysite greičiau nei per 30 min.
Gyvenimas

Kaip greitai atšildyti mėsą ir žuvį? Su šiais patarimais tą padarysite greičiau nei per 30 min.

Daugiau niekada nebeišmesite arbatos maišelių išbandę šį augalų mylėtojų triuką
Sodas ir daržas

Daugiau niekada nebeišmesite arbatos maišelių išbandę šį augalų mylėtojų triuką

Tai stebuklingas dušo valiklis. 2 produktai ir apnašos dingsta!
Gyvenimas

Tai stebuklingas dušo valiklis. 2 produktai ir apnašos dingsta!

Ar galima valgyti keptus svogūnus, jei sergate cukriniu diabetu?
Sveikata ir grožis

Ar galima valgyti keptus svogūnus, jei sergate cukriniu diabetu?

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?