ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Naudinga » 13 patarimų, kaip pasigaminti geriausią naminę sriubą
Naudinga

13 patarimų, kaip pasigaminti geriausią naminę sriubą

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-08-08
Komentarų: 0
3 min. skaitymo

Sriubos virimas – tai ne tik gardaus patiekalo kūrimas, bet ir terapinis procesas. Garuojantis puodas ant viryklės sukuria jaukią atmosferą šaltais žiemos vakarais. Norite, kad jūsų sriubos būtų dar skanesnės? Štai 13 patarimų, kaip pasigaminti naminę sriubą.

13 patarimų, kaip pasigaminti geriausią naminę sriubą
13 patarimų, kaip pasigaminti geriausią naminę sriubą

1. Dvigubinkite receptą gaminant naminę sriubą

Sriubos gaminimas dideliais kiekiais yra puiki idėja – jos puikiai tinka užšaldymui. Naudokite didesnį puodą, dvigubinkite ingredientus ir turėsite ne tik vieną, bet dvi porcijas skanių pietų ar vakarienės. Užšaldytą sriubą vėliau lengvai pašildysite.

2. Išnaudokite daržovių skonį

Pradėkite sriubos gaminimą nuo aromatinių daržovių, tokių kaip svogūnai, česnakai, salierai ar morkos, pakepinimo aliejuje ar svieste. Kepindami jas ant vidutinės ugnies leisite joms atskleisti savo skonį ir aromatą.

3. Derinkite virimo laikus gaminant naminę sriubą

Skirtingos daržovės gaminasi skirtingą laiką. Pavyzdžiui, žirneliai suminkštėja greičiau nei morkos gabalėliai. Todėl pridėkite daržoves į sriubą laipsniškai, kad jos visos išvirtų vienodu metu.

Taip pat skaitykite

Purūs vafliai
Purūs vafliai – gardiems pusryčiams
2025-07-11
Įdėkite pomidorus į plastikinį maišelį ir pakratykite
Įdėkite pomidorus į plastikinį maišelį ir pakratykite: tai – pats skaniausias garnyras!
2025-09-01
Kodėl duona taip greitai supelija? Ir kaip išlaikyti ją šviežią ilgiau?
Kodėl duona taip greitai supelija? Ir kaip išlaikyti ją šviežią ilgiau?
2025-09-11
Šios sriubos kasdien prašo vaikai - skanūs pietūs mažiesiems
Šios sriubos kasdien prašo vaikai – skanūs pietūs mažiesiems
2025-06-18

4. Supjaustykite tinkamais gabalėliais

Pjaustydami daržoves pagalvokite, kaip jos atrodys ant šaukšto. Per dideli gabalai gali būti nepatogūs valgyti, o smulkiai supjaustytos daržovės leis išgauti harmoningą sriubos konsistenciją. Nepamirškite smulkinti ir lapinių daržovių, tokių kaip špinatai ar lapiniai kopūstai.

5. Atsargiai naudokite druską gaminant naminę sriubą

Daugelis ingredientų, tokių kaip sultiniai, konservuoti pomidorai ar pupelės, jau turi druskos. Todėl sriubą gardinkite druska tik pačioje gaminimo pabaigoje, paragavę.

Atsargiai naudokite druską gaminant naminę sriubą

6. Kokybiškas sultinys – geriausia bazė

Sultinys yra sriubos pagrindas, todėl svarbu pasirinkti kokybišką. Namų gamybos sultinys yra geriausias pasirinkimas, tačiau jei to padaryti negalite, rinkitės mėsininkų siūlomus sultinius vietoje masinės gamybos produktų.

7. Leiskite sriubai troškintis

Sriuba turėtų ne virti, o troškintis ant nedidelės ugnies. Per didelė ugnis gali suardyti daržoves, sukietinti mėsą ar išardyti makaronus.

8. Teisingai gaminkite makaronus

Makaronus į sriubą dėkite pačioje pabaigoje ir virkite juos tiesiogiai sriuboje, kad jie įgautų skonio. Tačiau jei planuojate sriubą užšaldyti, makaronus pridėkite tik prieš patiekdami – atšildžius sriubą jie bus šviežesni.

9. Įtraukite grietinėlę į naminę sriubą

Jei norite kreminės sriubos, naudokite grietinėlę, tačiau prieš dedant ją pašildykite, kad nesušoktų į gumuliukus. Grietinėlės konsistencija turėtų būti švelni ir maloniai tiršta.

10. Pienas vietoj grietinėlės

Jei renkatės pieną vietoj grietinėlės, taip pat pašildykite jį prieš dedant į sriubą. Atminkite, kad pienas gali šiek tiek praskiesti sriubą, todėl tai verta apsvarstyti iš anksto.

11. Tinkama porcija

Patiekiant sriubą kaip užkandį, idealu pateikti apie 250 ml porciją. Jei tai pagrindinis patiekalas, porciją padidinkite iki 350 ml.

Taip pat skaitykite

Špinatais ir rikota įdaryti cannelloni makaronai
Špinatais ir rikota įdaryti cannelloni makaronai
2025-06-04
Bulvių virtinukai aštriame arrabbiata padaže
Bulvių virtinukai aštriame arrabbiata padaže
2025-06-04
Sūrio ir alyvuogių bandelės (scones)
Sūrio ir alyvuogių bandelės (scones)
2025-06-04
Makaronai su šviežiomis dešrelėmis
Makaronai su šviežiomis dešrelėmis
2025-07-08

12. Atvėsinkite prieš laikymą

Karštą sriubą reikia atvėsinti kambario temperatūroje apie valandą. Po to laikykite ją šaldytuve, kur ji gali išbūti iki trijų dienų.

13. Užšaldymas

Sriubą užšaldykite tik tada, kai ji pilnai atvėsusi. Užšaldyta sriuba šaldiklyje gali būti laikoma iki dviejų mėnesių.

Šie paprasti, tačiau veiksmingi patarimai padės jums gaminti gardžias ir maistingas sriubas. Tegul jūsų virtuvė tampa jaukumo ir kūrybos oaze!

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Gaminimo patarimaisriubaSriubos gamyba

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Saulėgrąžų sėklos: 7 įspūdingi privalumai sveikatai
Sveikata ir grožis

Saulėgrąžų sėklos: 7 įspūdingi privalumai sveikatai

Jaučiate nuolatinį nerimą be jokios priežasties? Štai ko gali trūkti jūsų organizmui.
Sveikata ir grožis

Jaučiate nuolatinį nerimą be jokios priežasties? Štai ko gali trūkti jūsų organizmui

Kaip pasirūpinti kambariniais augalais rudenį: svarbiausi žingsniai
Sodas ir daržas

Kaip pasirūpinti kambariniais augalais rudenį: svarbiausi žingsniai

Mokslininkai perspėja apie pesticidą, galintį visam laikui pažeisti vaikų smegenis
Sveikata ir grožis

Mokslininkai perspėja apie pesticidą, galintį visam laikui pažeisti vaikų smegenis

Testas: pasirinkite plunksną, ką ji sako apie jūsų asmenybę?
Gyvenimas

Testas: pasirinkite plunksną. Ką ji sako apie jūsų asmenybę?

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?