ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Trinta pomidorų sriuba su skrebučiais ir sūriu
Receptai

Trinta pomidorų sriuba su skrebučiais ir sūriu

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-06-23
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Trinta pomidorų sriuba su skrebučiais ir sūriu
Trinta pomidorų sriuba su skrebučiais ir sūriu

Trinta pomidorų sriuba su skrebučiais ir sūriu – sodraus skonio ir kreminės tekstūros pomidorų sriuba, praturtinta aromatingais prieskoniais ir daržovėmis. Patiekiama su grietinėle, traškiais skrebučiais ir tirpstančiu sūriu, ši sriuba ne tik sušildo, bet ir suteikia jaukumo jausmą, puikiai tinkantį tiek lengviems pietums, tiek sočiai vakarienei.

Trinta pomidorų sriuba su skrebučiais ir sūriu: receptas

Ingredientai:

  • 750 g gerai prinokusių, stambiai pjaustytų pomidorų
  • 1 svogūnas (didelis)
  • 2-3 česnako skiltelės
  • 2 saliero lazdelės
  • 1 morka (didelė)
  • 200 ml pomidorų pastos
  • 500 ml daržovių sultinio
  • 3 valg. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 lauro lapas
  • šakelė rozmarino ir čiobrelio
  • 1/2 arb. š. cukraus
  • druskos ir pipirų pagal skonį
  • 100 ml grietinėlės (patiekimui)
  • skrebučių (patiekimui)
  • mėgstamo sūrio (patiekimui, pvz. kietojo ir ožkos)

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Puode įkaitinti aliejų ir kelias minutes kepinti smulkintą svogūną, kol jis suminkštės.
2. Morkas ir salierus supjaustyti gabaliukais ir sudėti į puodą.
3. Ten pat sudėti česnakų skilteles, lauro lapą, čiobrelio – rozmarino šakelę ir kepinti dar apie minutę nuolat maišant.
4. Sudėti stambiai pjaustytus pomidorus, įberti cukraus, druskos ir pipirų.
5. Porą minučių pakepinti ir tuomet supilti pomidorų pastą ir sultinį.
6. Užvirti ir viską troškinti apie 20 min, kol daržovės visiškai suminkštės.
7. Tuomet iš sriubos išimti lauro lapą ir čiobrelio/rozmarino šakelę.
8. Likusį puodo turinį turinį sutrinti rankiniu trintuvu.
9. Patiekiant įpilti grietinėlės, uždėti duonos skrebučių ir užberti sūrio.

Šiuo receptu su mūsų redakcija pasidalino Austė. Daugiau jos receptų galite rasti jos Instagram profilyje.

Taip pat skaitykite

Ar žinote, kada tinkamas laikas pasūdyti sultinį? Svarbu tą atlikti laiku!
Ar žinote, kada tinkamas laikas pasūdyti sultinį? Svarbu tą atlikti laiku!
2025-10-08
Barbekiu padažas
Barbekiu padažas – paprasta pagaminti
2025-07-30
Gaivus ir sotus uogų glotnutis
Gaivus ir sotus uogų glotnutis – pusryčiams ar užkandžiui
2025-07-25
Degintas baskų sūrio pyragas
Degintas baskų sūrio pyragas: gardus desertas
2025-08-04
ŽYMOS:pomidorų sriubasūris

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Nebeperku brangių tualeto gaiviklių: jų namuose galima pasigaminti patiems!
Gyvenimas

Nebeperku brangių tualeto gaiviklių: jų namuose galima pasigaminti patiems!

Uogų lobis vasaros pradžioje: šilkmedžių nauda sveikatai ir grožiui. Antioksidantų šaltinis
Sveikata ir grožis

Uogų lobis vasaros pradžioje: šilkmedžių nauda sveikatai ir grožiui

Šis pigus sodo triukas gali apsaugoti augalus nuo karščių ir ligų
Sodas ir daržas

Šis pigus sodo triukas gali apsaugoti augalus nuo karščių ir ligų

Kačių veislės
Gyvenimas

5 kačių veislės, sukurtos idealiam gyvenimui bute

Puikus būdas laikyti agurkus: jie išlieka švieži ilgiau nei 2 mėnesius!
Gyvenimas

Puikus būdas laikyti agurkus: jie išlieka švieži ilgiau nei 2 mėnesius!

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?