ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Home » Kokia mėsa praktiškai visai neturi cholesterolio ir yra naudingiausia mums?
Sveikata ir grožis

Kokia mėsa praktiškai visai neturi cholesterolio ir yra naudingiausia mums?

Rugilė Vainytė
Autorius Rugilė Vainytė
Publikuota: 2025-08-02
Komentarų: 0
3 min. skaitymo
Mėsa turinti mažiausiai cholesterolio ir sveikiausia
Mėsa turinti mažiausiai cholesterolio ir sveikiausia

Mūsų organizmui reikalingas cholesterolis, nes jis dalyvauja ląstelių gamyboje. Aukštas cholesterolio kiekis kraujyje didina įvairių širdies ir kraujagyslių ligų, įskaitant širdies ligas, aterosklerozę, kraujo krešulius, širdies smūgį ir insultą, riziką. Viso to kaltininku dažniausiai laikoma mėsa.

Gydytojų teigimu, pagrindinės aukšto cholesterolio priežastys yra sočiosios ir transriebalinėss rūgštys. Todėl pereinant prie maisto produktų, kuriuose mažai sočiųjų riebalų, problema gali būti išspręsta. Autorė rašo, kad yra keletas mėsos rūšių, kurioje yra mažai cholesterolio.

Kuri mėsa yra mažiausiai riebi ir turi mažiausiai cholesterolio?

Vištienos krūtinėlėje yra nedidelis kiekis riebalų ir cholesterolio. Pusėje krūtinėlės yra tik 73 mg cholesterolio ir mažiau nei 1 g sočiųjų riebalų.

Kiaulienos nugarinėje. 85 gramuose mėsos yra tik 62 mg cholesterolio ir 1 g sočiųjų riebalų.

Maltinėje kalakutienoje. 100 gramų produkto yra tik 79 mg cholesterolio ir 2 g sočiųjų riebalų.

Jautienos kepsnys yra saugus vartoti, jei turite aukštą cholesterolio kiekį. 85 gramų porcijoje yra 65 mg cholesterolio ir apie 2 g sočiųjų riebalų.

Malta jautiena. 100 gramų liesos maltos jautienos yra maždaug 70 mg cholesterolio ir 2,5 g sočiųjų riebalų. Parduotuvėse galima nusipirkti liesos jautienos, kur vienoje jos porcijoje yra 73 mg cholesterolio ir apie 4,5 g sočiųjų riebalų.

Mėsa turinti mažiausiai cholesterolio ir sveikiausia. Malta jautiena

Kaip geriausia ruošti tokią mėsą?

Geriausias būdas ruošti liesą mėsą, tokią kaip vištienos krūtinėlė, kiaulienos nugarinė ar liesi maltiniai, yra būdai, kurie sumažina riebalų kiekį ir išlaiko mėsos sultingumą. Štai keletas patarimų:

  • Kepimas orkaitėje yra sveikesnis pasirinkimas nei kepimas riebaluose. Mėsą galima kepti ant grotelių, apvyniotą foliją arba kepimo rankovėje. Tai padeda išlaikyti sultingumą ir sumažinti riebalų kiekį. Prieš kepant, mėsą galima aptepti žolelėmis ir prieskoniais, kad pagerinti skonį.
  • Troškinimas leidžia mėsa tapti minkšta ir sultinga, net naudojant minimalų kiekį riebalų. Šis metodas ypač tinka kiaulienos nugarinei.
  • Virimas yra pats sveikiausias ruošimo būdas, nes pašalinama daugiausia riebalų. Virta mėsa puikiai tinka salotoms ar sumuštiniams.
  • Mėsą galima paruošti garuose, kad būtų išsaugotas maksimalus maistingumas ir sumažintas riebalų kiekis.

Svarbu vengti tokio paruošimo metodų:

  • Kepimo keptuvėje su dideliu kiekiu aliejaus ar riebalų. Tai padidina bendrą riebalų kiekį patiekale.
  • Kepimo su daug sviesto ar taukų. Tai prideda papildomų sočiųjų riebalų.

Nepamirškite, kad sveikiausias būdas paruošti mėsą priklauso nuo jūsų asmeninių pageidavimų ir skonio. Eksperimentuodami su skirtingais prieskoniais ir ruošimo būdais, galite sukurti skanius ir sveikus patiekalus.

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

Šaltinis: tsn.ua

ŽYMOS:Cholesterolismėsamityba

AutoriusRugilė Vainytė
Esu Rugilė Vainytė – dalinuosi sveikatos ir grožio patarimais, kurie padeda jaustis geriau kasdien. Domiuosi natūralia priežiūra, naujausiomis tendencijomis ir moksliškai pagrįstais sprendimais. Mano tikslas – įkvėpti rūpintis savimi išmintingai ir atsakingai.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kurkuminas – natūrali pagalba sportuojantiems: mažina raumenų skausmą ir uždegimą
Sveikata ir grožis

Kurkuminas – natūrali pagalba sportuojantiems: mažina raumenų skausmą ir uždegimą

2025-07-21
Lūpos ir jų didinimas
Sveikata ir grožis

Putlios lūpos be injekcijų? Kaip tai padaryt namuose?

2025-06-16
8 patarimai sveikesnei kavai: ką pakeisti savo įpročiuose jau šiandien
Sveikata ir grožis

8 patarimai sveikesnei kavai: ką pakeisti savo įpročiuose jau šiandien

2025-07-15
Vėlyvas sportas gali trumpinti miego trukmę: ką verta žinoti?
Sveikata ir grožis

Vėlyvas sportas gali trumpinti miego trukmę: ką verta žinoti?

2025-07-20

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?