Bulvių virtinukų fritata su grybais ir špinatais – puikus pasirinkimas kai norisi lengvo patiekalo be mėsos, bet kupino skonių.
Bulvių virtinukų fritata su grybais ir špinatais: receptas
Puikiai tinka dalintis prie taurės gardaus gėrimo arba rinktis kaip lengvą vakarienę, gardu valgyti tiek karštą, tiek atvėsusią.
Ingredientai:
- Didelis gabalėlis sviesto
- 1 svogūnas
- 200 g rudųjų pievagrybių
- 200 g šviežių špinatų
- 450 g šviežių bulvinių virtinukų
- 2 arb.š. saldžios rūkytos paprikos
- 6 kiaušiniai
- Druska ir juodieji pipirai pagal skonį
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Didelėje keptuvėje su dangčiu, tinkamoje naudoti orkaitėje, ištirpinti sviestą ant vidutinės kaitros. Suberti smulkiai pjaustytą svogūną, įberti žiupsnelį druskos ir kepti apie 5 min, kol ims lengvai skrusti.
2. Sudėti ketvirčiais pjaustytus grybus ir kepti dar 5 min, kol suminkštės. Po truputį sudėti špinatus ir kepti dar 4-5 min, kol visiškai suvys.
3. Tuo metu virtinukus sumaišyti su paprika, kad jie pasidengtų prieskoniais. Kiaušinius išplakti dubenyje su žiupsneliu druskos ir pipirų.
4. Sumažinti kaitrą iki silpnos. Atsargiai įmaišyti virtinukus į špinatų mišinį ir supilti kiaušinius. Uždengus dangčiu kepti 10-15 min, kol fritata sutvirtės pakraščiuose, bet viduryje dar bus minkšta. Įkaitinti orkaitės grilį iki 220 °C temperatūros.
5. Įdėti keptuvę po griliu ir kepti 4-5 min, kol fritata gražiai apskrus ir galutinai sutvirtės.
6. Iškepusią perkelti ant pjaustymo lentos ir leisti pastovėti 5 min, tada supjaustyti gabalėliais.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.