ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Bulvių virtinukų fritata su grybais ir špinatais
Bulvių patiekalai

Bulvių virtinukų fritata su grybais ir špinatais

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-06-02
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Bulvių virtinukų fritata su grybais ir špinatais
Bulvių virtinukų fritata su grybais ir špinatais

Bulvių virtinukų fritata su grybais ir špinatais – puikus pasirinkimas kai norisi lengvo patiekalo be mėsos, bet kupino skonių.

Bulvių virtinukų fritata su grybais ir špinatais: receptas

Puikiai tinka dalintis prie taurės gardaus gėrimo arba rinktis kaip lengvą vakarienę, gardu valgyti tiek karštą, tiek atvėsusią.

Ingredientai:

  • Didelis gabalėlis sviesto
  • 1 svogūnas
  • 200 g rudųjų pievagrybių
  • 200 g šviežių špinatų
  • 450 g šviežių bulvinių virtinukų
  • 2 arb.š. saldžios rūkytos paprikos
  • 6 kiaušiniai
  • Druska ir juodieji pipirai pagal skonį

Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt

Gaminimo eiga:

1. Didelėje keptuvėje su dangčiu, tinkamoje naudoti orkaitėje, ištirpinti sviestą ant vidutinės kaitros. Suberti smulkiai pjaustytą svogūną, įberti žiupsnelį druskos ir kepti apie 5 min, kol ims lengvai skrusti.
2. Sudėti ketvirčiais pjaustytus grybus ir kepti dar 5 min, kol suminkštės. Po truputį sudėti špinatus ir kepti dar 4-5 min, kol visiškai suvys.
3. Tuo metu virtinukus sumaišyti su paprika, kad jie pasidengtų prieskoniais. Kiaušinius išplakti dubenyje su žiupsneliu druskos ir pipirų.
4. Sumažinti kaitrą iki silpnos. Atsargiai įmaišyti virtinukus į špinatų mišinį ir supilti kiaušinius. Uždengus dangčiu kepti 10-15 min, kol fritata sutvirtės pakraščiuose, bet viduryje dar bus minkšta. Įkaitinti orkaitės grilį iki 220 °C temperatūros.
5. Įdėti keptuvę po griliu ir kepti 4-5 min, kol fritata gražiai apskrus ir galutinai sutvirtės.
6. Iškepusią perkelti ant pjaustymo lentos ir leisti pastovėti 5 min, tada supjaustyti gabalėliais.

Taip pat skaitykite

Pelėsinio sūrio padažas
Pelėsinio sūrio padažas
2025-08-14
Karšti sumuštiniai su pesto padažu
Karšti sumuštiniai su pesto padažu: sotu ir gardu
2025-07-21
Tortilijos su krevetėmis ir kopūstų salotomis
Tortilijos su krevetėmis ir kopūstų salotomis
2025-06-04
Purūs vafliai
Purūs vafliai – gardiems pusryčiams
2025-07-11

Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food

Nuotraukos asociatyvinės © Canva.

ŽYMOS:Bulvių virtinukaiBulvių virtinukų fritataFritatagrybai

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Peugeot e-3008 GT Electric apžvalga. Nuotraukos šaltinis: peugeotlietuva.lt
Automobiliai

Peugeot e-3008 GT Electric apžvalga: modernus komfortas be kompromisų

Atrodyti jauniau paprasta
Sveikata ir grožis

Kaip atrodyti jauniau: gydytojai atskleidė paslaptis

Gydytoja įvardino neakivaizdų diabeto požymį: naudinga žinoti
Sveikata ir grožis

Gydytoja įvardino neakivaizdų diabeto požymį: naudinga žinoti

Šokiruojanti tiesa apie žmogaus pirmuonis: Homo sapiens ir Neandartaliečiai kūrė šeimas
Įdomu

Šokiruojanti tiesa apie žmogaus pirmuonis: Homo sapiens ir Neandartaliečiai kūrė šeimas

Ką daryti, kad sultinyje esanti mėsa būtų skani?
Naudinga

Ką daryti, kad sultinyje esanti mėsa būtų skani?

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?