ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai

ub.lt

Naujienos, laisvalaikis, renginiai – ub.lt

Search
  • Naujausios
  • Lietuva ir pasaulis
    • Ekonomika ir verslas
    • Lietuva
    • Pasaulis
    • Įdomu
  • Technologijos
    • Automobiliai
    • IT naujienos
    • Mokslas
  • Gyvenimas
    • Namai ir patarimai
    • Sodas ir daržas
    • Sveikata ir grožis
    • Žmonės
    • Mada
  • Receptai
    • Mėsos patiekalai
    • Sriubos
    • Salotos
    • Troškiniai
    • Apkepai
    • Blynai
    • Makaronų patiekalai
    • Košės
    • Bulvių patiekalai
    • Desertai
    • Užkandžiai
    • Naudinga
    • Veganiški patiekalai
    • Žuvis ir jūros gėrybės
    • Vegetariški patiekalai
    • Gėrimai
  • Horoskopai
Sekite mus
Titulinis » Receptai » Burokėlių salotos su baklažanų padažu – receptas be majonezo
Receptai

Burokėlių salotos su baklažanų padažu – receptas be majonezo

Rita Barčienė
Autorius Rita Barčienė
Publikuota: 2025-12-26
Komentarų: 0
2 min. skaitymo
Burokėlių salotos su baklažanų padažu - receptas be majonezo
Burokėlių salotos su baklažanų padažu - receptas be majonezo

Kodėl burokėlių salotos su baklažanų padažu tokios išskirtinės

Šis neįprastas skonių derinys nustebins jau nuo pirmojo šaukšto. Burokėlių salotų su baklažanų padažu receptas ypatingas tuo, kad jame nėra majonezo. Vietoj jo naudojamas kreminis baklažanų ir lydyto sūrio padažas.

Specialus kepimo būdas išsaugo visas daržovių naudingąsias savybes. Burokėliai lieka saldūs ir sultingi. Baklažanas įgauna kremišką tekstūrą, puikiai dera su sūriu.

Patiekalas stebina savo harmoniška skonio gama. Saldūs kepti burokėliai puikiai dera su pikantišku česnako ir pipirų akcentu.

Reikalingi ingredientai salotoms

Pagrindinėms burokėlių salotoms reikės šių produktų:

Taip pat skaitykite

Ką daryti, kad sultinyje esanti mėsa būtų skani?
Ką daryti, kad sultinyje esanti mėsa būtų skani?
2025-08-30
Nuo šiol bulves kepsite tik pagal šį metodą! Gardžios, kvapnios ir traškios
Nuo šiol bulves kepsite tik pagal šį metodą! Gardžios, kvapnios ir traškios
2025-11-21
Lavašo užkandis su aštria malta mėsa
Lavašo užkandis su aštria malta mėsa
2025-09-23
Šokoladinis tinginys su pistacijomis
Šokoladinis tinginys su pistacijomis – tokio gardumo, kad norėsis dar ir dar
2025-07-10
  • 1 didelis burokėlis
  • 3 kietai virti kiaušiniai
  • 3 česnako skiltelės
  • 0,5 šaukštelio juodųjų pipirų

Kreminiui padažui paruoškite:

  • 1 vidutinio dydžio baklažanas
  • 200 g lydyto sūrio
  • 0,5-1 šaukštelis druskos pagal skonį
Burokėlių salotos su baklažanų padažu - receptas be majonezo – Reikalingi ingredientai salotoms
Burokėlių salotos su baklažanų padažu – receptas be majonezo – Reikalingi ingredientai salotoms

Daržovių paruošimo etapas

Burokėlius ir baklažaną kepkite orkaitėje 180°C temperatūroje apie 1,5 valandos. Taip išlaikosite maksimalų vitaminų kiekį. Keptos daržovės įgauna intensyvesnį skonį nei virtos.

Jei neturite laiko kepti, galite ir virti. Baklažanus virkite pasūdytame vandenyje 7-8 minutes. Burokėlius virkite su šaukštu cukraus apie 30 minučių.

Iškeptas ar išvirtas daržoves atvėsinkite. Nuo baklažano nulupkite odą. Burokėlius galite palikti su oda arba nulupti pagal pageidavimą.

Kreminio padažo gaminimas

Baklažano minkštimą susmulkinkite šakute arba trintuvu iki vientisos masės. Pridėkite lydytą sūrį ir gerai išmaišykite. Masė turėtų būti kreminės konsistencijos.

Įmaišykite smulkiai sukapotą česnaką. Pagal skonį pridėkite druskos. Gerai išmaišykite visus ingredientus. Padažas turėtų būti kremiškas, be gabalėlių.

Jei norite dar švelnesės tekstūros, galite viską sumalti blenderiu. Tada padažas bus idealiai lygus ir kreminis.

Salotų surinkimas ir patiekimas

Sutarkuokite arba smulkiai supjaustykite kepta burokėlį. Kiaušinius supjaustykite kubeliais ar susmulkinkite šakute. Visus ingredientus sumaišykite su paruoštu padažu.

Taip pat skaitykite

Kaip paruošti tikrai skanią baltą mišrainę? Sekite šias instrukcijas!
Kaip paruošti tikrai skanią baltą mišrainę? Sekite šias instrukcijas!
2025-11-12
Kepta žuvis Kūčioms – tradicinis ir gardus patiekalas
Kepta žuvis Kūčioms – tradicinis ir gardus patiekalas
2025-12-09
Gardus slyvų padažas žiemai: puikiai dera su mėsos patiekalais!
Gardus slyvų padažas žiemai: puikiai dera su mėsos patiekalais!
2025-10-09
Šokoladinis burokėlių pyragas
Šokoladinis burokėlių pyragas
2025-08-08

Pridėkite juodųjų pipirų ir dar kartą gerai išmaišykite. Salotos turėtų būti vienodos spalvos, gražiai rožinės dėl burokėlių.

Patiekite salotas papuošę graikiniais riešutais ir žalumynais. Puikiai tinka petražolės, krapai ar šalotai. Salotos skanios ir šiltos, ir šaltos.

Nuotraukos asociatyvinės © Ideogram @ Midjourney

ŽYMOS:baklažanų padažasBurokėlių receptaiburokėlių salotos su baklažanų padažusalotos be majonezosveikos salotos

AutoriusRita Barčienė
Esu Rita Barčienė – dalinuosi receptais, kurie tinka ir kasdienai, ir ypatingoms progoms. Mėgstu atrasti naujus skonius, bet taip pat branginu tradicinius lietuviškos virtuvės patiekalus. Mano tikslas – įkvėpti Jus gaminti su meile ir be streso, kad virtuvė taptų malonia vieta eksperimentuoti ir džiaugtis rezultatais.

Rekomenduojami Video

Jums gali patikti

Kaip teisingai tręšti kambinius augalus žiemą
Sodas ir daržas

Kaip teisingai tręšti kambinius augalus žiemą

Fiziologas įspėja, jog miego trūkumas didina vėžio riziką
Sveikata ir grožis

Fiziologas įspėja, jog miego trūkumas didina vėžio riziką

Kokių maisto produktų negalima vartoti tuščiu skrandžiu?
Sveikata ir grožis

Kokių maisto produktų negalima vartoti tuščiu skrandžiu?

Vištienos, grybų ir ryžių troškinys: sotus patiekalas
Receptai

Vištienos, grybų ir ryžių troškinys: sotus ir aromatingas patiekalas

Mikroadatinė terapija – efektyvus sprendimas plaukų augimui
Sveikata ir grožis

Mikroadatinė terapija – efektyvus būdas stabdyti slinkimą ir paskatinti augimą

ub.lt – įdomus ir gyvas portalas, skirtas visiems, mėgstantiems patikimą informaciją ir naudingus patarimus, paversiančius kasdienį gyvenimą lengvesniu. Skaitykite ir mėgaukitės!

Mūsų populiariausios

Sodas ir daržas
Namai ir patarimai
Sveikata ir grožis
Mokslas
Receptai

Bendradarbiaukime

Kontaktai

Sekite mus
@ 2025 Visos teisės saugomos
  • Kontaktai
  • Privatumo ir slapukų politika
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

Lost your password?