Žmonės, siekiantys geresnės sveikatos, vis dažniau ieško būdų sumažinti druskos kiekį mityboje. Kadangi druska skatina skysčių kaupimąsi ir gali lemti įvairius sveikatos sutrikimus, verta žinoti, koks druskos pakaitalas gali būti naudingas tiek skoniui, tiek savijautai. Mitybos specialistai pateikia keletą natūralių būdų, kaip sumažinti druskos vartojimą ir išbandyti sveikesnes alternatyvas. Šiame straipsnyje aptarsime populiariausius druskos pakaitalus, kurie ne tik praturtina patiekalų skonį, bet ir padeda palaikyti gerą sveikatą.
Granatų sultys gali tapti veiksmingu druskos pakaitalu
Jei norite sumažinti druskos vartojimą, tačiau nenorite prarasti skonio, granatų sultys yra puikus druskos pakaitalas. Šios natūralios sultys suteikia salotoms ir daržovių patiekalams švelnų, malonų poskonį, todėl druskos trūkumas visiškai nejaučiamas. Be to, granatų sultys stiprina imuninę sistemą, lėtina senėjimo procesus ir padeda apsisaugoti nuo hipertenzijos.
Citrinos sultys dažnai naudojamos kaip natūralus druskos pakaitalas
Citrinos sultys dėl savo rūgštaus skonio puikiai atstoja druską įvairiuose patiekaluose. Šis druskos pakaitalas ypač tinka daržovėms, salotoms ir padažams pagardinti. Citrinos sultys įprastai naudojamos maisto ruošimo pabaigoje, kad išlaikytų natūralų aromatą. Be to, citrinos tonizuoja organizmą ir suteikia daugybę papildomos naudos sveikatai.
Natūralūs prieskoniai
Prieskoniai suteikia patiekalams intensyvesnį ir įdomesnį skonį, todėl jie tampa puikiu druskos pakaitalu. Vis dėlto, svarbu pasirinkti tokius prieskonių mišinius, kuriuose nėra pridėtinės druskos. Jei visiškai atsisakyti druskos sudėtinga, galite rinktis rožinę arba juodąją druską – jos organizmui yra naudingesnės ir švelnesnės nei įprasta baltoji druska.
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.