Trinta grybų sriuba – tai švelni ir kreminė grybų sriuba, pasižyminti sodriu skoniu ir subtiliu žolelių aromatu.
Trinta grybų sriuba: receptas
Lengva, bet soti, ji puikiai tinka jaukiems pietums ar vakarienei, ypač patiekiama su šviežia duona ar skrudinta bandele.
Ingredientai:
- 50 g sviesto
- 2 porai
- 3 česnako skiltelės
- 300 g grybų
- 2-3 šakelės šviežio čiobrelio (tik lapeliai)
- 600 ml vištienos arba daržovių sultinio
Maisto produktų nuolaidos, akcijos. Apsilankykite - nuolaidos.lt
Gaminimo eiga:1. Dideliame puode ištirpinti sviestą ir ant silpnos kaitros kepkite pjaustytus porus bei traiškytą česnaką 4-5 min, kol suminkštės, bet neparus. Sudėti griežinėliais pjaustytus grybus ir čiobrelius, padidinti kaitrą ir kepti dar 3-5 min, kol grybai suminkštės ir išleis didžiąją dalį savo skysčio.
2. Supilti sultinį ir virti dar 5 min.
3. Nukelti nuo kaitros, atsargiai supilti į trintuvą ir sutrinti iki vientisos konsistencijos. Arba galima trinti tiesiai puode rankiniu trintuvu, kol sriuba taps lygi ir kreminė.
4. Paskirstyti sriubą į dubenėlius ir patiekti.
Recepto šaltinis: bbc.co.uk/food
Nuotraukos asociatyvinės © Canva.